Rizs Reloaded

2013.09.16. 14:58

Rizs: pirítva vagy sem?
  
pollcode.com free polls 

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr1005517221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:00:37

Szavazzunk, aztán majd jól megmanipulálom az eredményt, ha nem bírtok magatokkal!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 15:13:31

pirítva aztán turhára főzés majdnem tejberizsig

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 15:14:40

Ha nem a zacskós rizs nyer, felszámolom a blogot! Én szóltam...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 15:20:43

Ennél nyomorékabb szavazóládát nem találtál, te homoszekszuális buzi!

**büdösmackó** 2013.09.16. 15:25:15

NORMÁLISRA

olyan nincs is a táblázatodban, te liberális liba!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:29:47

@ripők: De találtam, csakhogy azt ahhoz a kérdéshez tartogatom, hogy olívaolajjal, gépzsírral vagy sertés szalonnazsírral főzzük-e a marhapörköltet!

@**büdösmackó**: De van, az az első pont.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:32:04

Azt azért hozzátenném, hogy úgy van beállítva a poll, hogy aki a zacskós rizsre szavaz, annak az IP- és MAC-addresszét azonnal továbbítja a rendszer az interpolnak, egy automatikusan generált, pedofil pornográf képek terjesztése miatti körözőparanccsal egyetemben!

spájdernecc 2013.09.16. 15:32:52

utoljára 1979-ben ettem rendes rizst, a laoszi vendégsuttyók főzték, csirkével, meg valami baszott erős hagymával
lehet, hogy azóta nem is élnek

szanalmas 2013.09.16. 17:42:48

Elvileg azért kell megpirítani, hogy a zsíradék miatt aztán nem tapad össze annyira. Tapasztalatom szerint ez a tény a rizst nem érdekli egyedül, mert ő olyan, mint a kínaiak, azt csinál amit akar!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 17:57:45

@szanalmas: Hát erről pofázok évek óta, ha nem pirítod, ragacs geci lesz az egész. Szavazz inkább, bazmeg, be fogunk égni a végén, és a zacsis rizs nyer!

szanalmas 2013.09.16. 18:30:04

@megszokács:

Szavaztam már 2x, mert 2 IP-m van!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 18:32:18

@szanalmas: Basszus, azt hittem, az egyik zacskósrizses Dragon, de ezek szerint tévedtem!

szanalmas 2013.09.16. 19:50:08

@megszokács:

Olyat sosem tennék, bár bevallom, van egy doboz krumplipüré por a konyhában, az éhenhalás megelőzésére!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:53:33

@szanalmas: Nagy erény az őszinteség! De most már aztán ne is lássalak többé, te porzabáló!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:54:13

@szanalmas: Egyébként krumplipüréporból már kóstoltam ehetőt, zacskós rizsből még nem, úgyhogy ha nem is sokkal, de feléd billen a mérleg.

2013.09.17. 23:42:51

@megszokács: "Hát erről pofázok évek óta, ha nem pirítod, ragacs geci lesz az egész."
Nem. Ez csak egy babona. Ha nem akarod, hogy trutyi legyen:

l. Főzés előtt alaposan le kell öblíteni a rizst. Pl. levesszűrőben tálba tenni, folyóvíz, ujjaddal kavargatod, többször is tiszta vízben átmosni az egészet.
2. Amikor ráöntötted a vizet a főzéshez, már nem szabad megkavarni.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:44:19

@little troll: Sose kavarom főzés után. Viszont ha előtte megmosom, nem lehet pirítani, ezt beláthatod!

2013.09.17. 23:45:20

@megszokács: Nem látom be? Miért nem lehet?

2013.09.17. 23:46:50

Amúgy meg miért kellene pirítani? Ez főtt rizs. Nem pirított rizs az étel neve.

2013.09.17. 23:48:49

Az meg alap, hogy az ételeket megmossuk főzés előtt. Nem tudhatod, hogy milyen körülmények közt került a zacskóba a rizs. Főleg Kínában.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:55:00

@little troll: Mert ha szét van ázva, nem pirul, max. szikkad.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:55:56

@little troll: Nem Kínából vesszük az ételt. De ha már mégis, nem vízzel mossuk, mert az nem fertőtlenít.

2013.09.18. 00:27:06

@megszokács: Már miért lenne szétázva egy megmosott rizs? Attól, hogy megmostuk, attól még nyersen kemény.

2013.09.18. 00:28:42

@megszokács: Nem tudok róla, hogy Magyarország rizst termesztene. Honnan van a te rizsed?

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 00:34:55

@little troll: Közeledik az álláspontunk. A mosott rizst nem szabad főzni. Nyersen viszont ehetetlen, lásd be!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 00:36:17

@little troll: Én nem lakni Magyarország. De amúgy a Hortobágy és a Tisza mocsaras mellékágai bővelkednek rizsföldekben, csak nem akarják az EU-nak bevallani, hogy a 12 éves ferdeszeműek schengenen belülről termelik ki az árut!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.18. 08:44:02

@little troll: Nos, mint ahogyan azt a porosz típusú iskolarendszer kábé ötödik osztályában annakidején valamennyien elsajátítottuk környezetismeret órán, a rizs magas keményítő-tartalmú élelmiszer.
Köztudomásúlag a keményítő egyik fő összetevője, az amilóz nem oldódik vízben, ellenben annak viszkozitását növelve, kolloid diszperziót képezve, konyhanyelven szólva zselatinizálódik.
Hogy ezt a nem kívánt jelenséget némiképp akadályozzuk, fel kell idéznünk a "Kis méregkeverő" készletünk dobozán olvasható használati utasítás vonatkozó részeit. Tudniillik, a keményítő másik alapvető komponense, az amilopektin viszont oldódó, ám kristályos szerkezetű.
Namármost.
Zsiradékokkal elegyítve és melegítve az amilóz is laza kristályszerkezetbe rendeződik, így a keményítőszemcse szilárdsága növekszik.
A fentiekből alacsony opacitású drágakőként gurul elénk a nyilvánvaló következtetés: a főzés komoly tudomány, ahol mindennek magyarázata és következménye van. A nő ennek tudatos feldolgozására képtelen; node nem is kell értenie, pusztán engedelmeskedni a szakszerű és félreérthetetlen utasításoknak.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 11:06:30

mondjuk úgy, hogy a legalapvetőbb probléma az, hogy a t.bloggereknek a leghalványabb fingjuk sincs arról, hogy van a főtt rizs, meg van a párolt rizs - tisztelet a kivételnek.
de még hegyezhetitek tovább a zabot is kicsit, én minden esetre falhoz állítanék mindenkit, akinek vegeta, halászlékocka, zacskós rizs, gulyáskrém és ehhez hasonló borzadályok vannak a háztartásában!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 11:07:46

asszem felveszem a listára a konzerv burgonyát is...

2013.09.18. 15:58:56

Én nem tanultam ilyeneket környezetismeret órán. Szerintem erről a rizs sem tud. Biztosan férfi írta a tankönyvet meg a rizs zacskóján a főzési utasítást is.

szanalmas 2013.09.18. 17:13:32

@little troll:

Hogy te nem tanultál az egy dolog, te még sok mindent nem tudsz, de ha nem tőlünk tanulod, nem is fogod tudni soha! A szekszről is azért nem tud szinte senki semmit, mert csak keveseknek mutatjuk meg mi kiválasztottak az igazit!

2013.09.19. 21:23:54

@szanalmas: Ó, most látom, azt írjátok, hogy főzni csak a férfiak tudnak. Tisztára olyanok vagytok, mint apám, ő is ezt gondolja. Bocs', hogy betörtem a nyugdíjas főzőklubba!

2013.09.20. 20:39:16

@szanalmas: A szerző egy férfi(ből átműtött nő)?

szanalmas 2013.09.20. 22:11:23

@little troll:

Nem tudom, de csak az első fejezetig bírtam. Szerintem dühösmackó írta!

2013.09.20. 22:50:51

@szanalmas: Akkor jó. Én is csak az első részt olvastam el. De csak miattad!

2013.09.20. 23:25:35

@megszokács: Ó dehogy. Én vagyok a két blog házitrollja.
süti beállítások módosítása