Agglegény pásztortarhonya

2013.09.10. 23:10


blogukurvaanyád_1.JPG

Hozzávalók:

20 dkg kolozsvári vagy császárszalonna

1 fej vereshagyma

1 szál szárazkolbász

0,5 kg gépi tarhonya

0,216 kg burgonya

Fűszerek

Víz vagy alaplé

Az elkészítés módja:

Végy 20 deka húsos kolozsvári szalonnát és vágd, amilyenre akarod. Én szeletelném, aztán keresztben 4-5 centi hosszú, fél centi széles csíkokra szabdalnám. De mondom, rád van bízva.

Olvaszd ki a zsírját kis lángon, lassan és amikor már színesedik, dobd reá az apróra kockázott hagymát. Sózd és pirítsd addig, ameddig jólesik. Nekem kábé 10 perc. 

Hintsd meg karikázott szárazkolbásszal, a füstös aroma végett. Rázogatva süsd, míg a zamatgazdag fűszeres zsírt kiengedi.

Tossz bele két marék úttörőgonebócot és pirítsd sűrűn kevergetve a zsíron barnulásig. Ezután öntsd fel vízzel vagy húsalaplével, keverd el és szeletelj bele krumplit. (Gyk: egy marék tarhonyához két marék vizet adj.) Só, bors, őrölt kömény, babérlevél vagy amit akarsz. Fedőt rá, szisszents egy sört, gyújts rá, nézd meg a postaládát, de az isten szerelmére: ne babráld, ne kevergesd a cuccot, hagyd takarékon pötyögni.

Jó 17 perc elteltével vess az ételre egy pillantást, ha kissé tocsogós még, akkor fedőt le. Ha leégett, akkor elbasztad, de ízre még lehet, hogy jó lesz; kóstolj és csak akkor fordítsd a kukába, ha hidegen hagy, hogy Afrikában bezzeg éheznek.

Ha a krumpli is puha, kotord egy viszonylag tiszta tányérba, halmozz mellé valami savanyút és költsd el jó étvággyal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr525506646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2013.09.10. 23:15:49

Na, ez ott van, meg is éheztem! Receptet meg nem írunk, úgy sem értenék meg!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:21:41

@szanalmas: A lényeg,hogy elfogyott minden hús, csak szalonna és kalbász volt.

Egyébként, ilyen alapkonyha dolgokat is szívesen posztolok majd, Spáros rizs, meddig kell kétszeres vízben, fedő alatt, aztán meg a mestertrükk. Pergős, zamatos rizsa készítése. Elsőkézből.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:24:48

Ez persze úttörőgonbóc. 136 Ft, csak ilyent veszek. Ha szottyos, akkot fedő nélkül plusz 10 perc. Vagy kevesebb.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 00:48:47

@little troll: Kinek kinek ízlése szerént! Boldogan asszisztálnék az énbloggod headerjének kiválasztásához, de elpilledtem kicsinyég.

**büdösmackó** 2013.09.11. 07:53:35

Krumplit és tésztát egyenek a varjak!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 09:16:10

@**büdösmackó**: Bocs, bazmeg, de a wagyu pont elfogyott. Az élelmes férfiak abból rittyentenek lukulluszi lakomát, amint a spejszban találnak!

szanalmas 2013.09.11. 12:08:05

Zsír lett a dizájn! :D

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 12:26:28

@szanalmas: Minimálkoncepció. Nehogy elvonja a figyelmet a lényegről. Lehetnek még benne hibák, mert most csináltam ilyet először. Szal, ha látsz valamit, akkor gépészkedj!

Fásszom sem gondolta, hogy a gasztrobloggerkedés ilyen melós! A fényképek miatt le kellett mosnom a tűzhelyet és a pultot, mintha mittom, Karácsony lenne! Dehát olvasóink a legjobbat érdemlik!

spájdernecc 2013.09.11. 12:30:32

pedig látod, elég egy viszonylag tiszta abrosz is
amatőr

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 12:36:48

@spájdernecc: Abrosz. Értem. Felteszem, magenta színű stráfokkal ékített, matyó mintájú viaszkos vászon lenne a helyénvaló, de fájlalom, tűzbiztonsági okokból ezt a kamuflázst mellőzni leszek kénytelen a sparherton.

spájdernecc 2013.09.11. 13:10:25

van fasza, versenypostagalambszürke tűzálló ponyvám...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:15:00

@spájdernecc: Köszönöm, de okafogyottá vált az agitáció. Lepucultam. Az ujjbegyeim hullámosra áztak ugyan, de a végeredmény mindenért kárpótol.

spájdernecc 2013.09.11. 13:33:25

amatőr
sparheitet smirglivel

szanalmas 2013.09.11. 13:37:44

Nagyon menő az étkészleted, héló!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:37:52

@spájdernecc: Nem igazi spórherd, te tacskó! Panelingatlanban eufemizálok.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:46:00

Hopp, most látom csak, hogy az van odaírva, hogy fajansz. Ne tévesszen meg, ez majolika bevonatot jelent.

szanalmas 2013.09.11. 13:46:47

@**büdösmackó**:

Szia medve koma, küldök meghívót, virslit tudsz főzni meg teát, és ezért hírnévre tehetsz szert! Jöhetsz biciklivel is!

szanalmas 2013.09.11. 13:48:27

@ripők:

Meg hogy lapos. Hát, ezek se jártak geometria órákra!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:51:03

@szanalmas: Deszóval érted..! A grízgaluska leveses tányérod penetráns. Ennél már jobb, ha csajkába tálalod, teringettét!

szanalmas 2013.09.11. 13:52:19

@ripők:

Kanálgépet szerezzél inkább, abban van a világ legjobb konzervnyitója!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 14:24:29

@szanalmas: 1650 Ft a munkaruházati boltban. De baszek, konzervet bugylival is lehet nyitni.

spájdernecc 2013.09.11. 14:28:36

@szanalmas:
ne becsüld alá a medvét
remekül aprít hagymát, és liváló tanácsokat tud adni a marhapörkölfőzés közben.
azonkívül ügyesen tölt fröccsöt
/ lehet, hogy az a Vászka volt, de az eredményt tekintve mindegy /

spájdernecc 2013.09.11. 14:35:16

azt a műzliscsuporban szontyorgó hamburgi répát meg most vettem észre
szép kontrasztot ad

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 14:51:23

@spájdernecc: Ezen megállapításon - bármennyire is szeretném - nem találok fogást. Hacsak az nem számít annak, hogy mégis mi a jóbüdös francról beszélsz?! Müzliscsupor meg kontraszt... csupa idegen kifejezés!

spájdernecc 2013.09.11. 15:01:08

gondoltam random mondatba szerkesztem a ma tanult szavakat

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:04:58

@spájdernecc:

Eb ura fakó,
így akceptálható.

Gondoltam, versbe szedem,
Tedeemmmmm!

spájdernecc 2013.09.11. 15:21:54

hagyjuk meg ezt Hannibálnak
a költők keveset zabálnak

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:26:12

@spájdernecc:
Rendben,
Ezen
Nem veszünk össze,
Megyek és megkavarom a dinsztelt káposztát.

spájdernecc 2013.09.11. 15:31:05

@ripők:
látom rákészülsz a cvekedlis posztra
helyes

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:35:26

@spájdernecc: Döbbenetesen kacifántos, ha az ember minőséget szeretne kiadni a kezéből. Minden munkamozzanatról 3-10 képet készítek, és csak a legkevésbé homályosakat fogom a nagyérdemű színe elé tárni.
Sok kép lesz, lazítsd a görgető ujjad.

spájdernecc 2013.09.11. 15:40:50

@ripők:
már alig várom
oszt' a káposztát egy kis száraz fehérrel nyakonlöttyintetted-é?
tkp mindegy, ne spojlerezzünk, majd kiderül

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:48:22

@spájdernecc: Ha sülthöz párolnám a kápot, akkor nem lennék szűkmarkú, de ehhez az ételhez nem kell a savankásság szerintem.
Őszinte, homlokoncsapós, nyáltermelő ingerek, kissé ressre hagyott teksztúra, nem több. Ez az étel az, ami. Nincs koriander, citromhéj, ajóka, sem cikória és magos mustár.
Hétköznapi, otthoni íz csak.

spájdernecc 2013.09.11. 15:50:22

Jogos
hogy Marcinko kapitányt idézzem:
Csak egyszerűen, te marha!

aktatáskarádió 2013.09.11. 16:21:50

ezt kanállal eszik az igazi pásztorok s agglegényeik is.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 18:48:12

@aktatáskarádió: Józanul perszehogy kanállal! Természetrajz!
Fene sem fogja villaheggyel kergetni azokat a mikronnyi gölödineket.

szanalmas 2013.09.11. 19:24:03

@aktatáskarádió: @ripők:

Amatőrök! Az igazi pásztorok, agglegényeik és persze az igazi férfiak ezt fakanállal eszik!

2013.09.11. 23:13:00

@ripők: A képet nektek küldtem, én vegetáriánus vagyok.

2013.09.11. 23:17:50

:D Azt olvastam, hogy "Agglegény pásztortanya".

szanalmas 2013.09.23. 15:13:30

Na eztet tegnap délután megcsináltam, kolozsvári szalonnával, kétféle kalbásszal, meg tettem bele csípős zöldpaprikát, tv paprikát és paradicsomot is. Természetesen megkevertem néhányszor, direkt! Isteni lett! Ja, és a csipet tarhonyával csináltam, mert én azt jobban komálom.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.23. 16:12:21

@szanalmas: A másik kedvencem a tarhonyás lecsó! De szeretem nokedlivel is! Egyszerűen lehetetlen elrontani.

szanalmas 2013.09.25. 11:40:15

@ripők:

Én is csípem, olyat még nem gyártottam, de felbaszta az agyam az étterem vele, mikor a nyár közepén befőttlecsóval adták. Meg gumivirslivel...

szanalmas 2015.01.31. 15:44:41

Megint elkészítettem, lófaszt pásztortarhonya ez, ISTENEK eledele!