Grízgaluska leves

IMG_20130901_005146.jpg

Zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségféléket pároljuk kicsit.

Felöntjük vízzel, fűszerezzük.

Elkészítjük a galuskát.

Ha a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, kanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt megfő a galuska.

LUSTA VERZIÓ:

Felteszünk vizet, beleszórunk vegetát, forraljuk egy kicsit, aztán jöhet a galuska.

Hozzávalók:

Házi sertészsír

Hagyma, sárgarépa, fehérrépa (akármilyen egyéb leveszöldség, egy marék zöldborsó paprika csuma, petrezselyemzöld).

Só, vegeta, bors (leveskocka, meg amit akarsz).

Tojás, só, búzadara (a galuskához).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr615506434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szádbafingok 2013.09.10. 22:00:21

@little troll: Régóta tátongó rést töm be a szerző, a homogasztro csapásirányban.
Bazdmeg, mondd, hogy tetszik ez a tányér.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 22:02:54

@little troll: Szerintem egy szegényes csirkeaprólék-leves.
@Szádbafingok: A tányér undorító. Aki levest eszik, az viszont ne ugasson.

2013.09.10. 22:06:02

@ripők: Elég apró lehet.

Szádbafingok 2013.09.10. 22:08:27

@little troll: Bazmeg, kurvára elriaszt az ostoba kérdezősködésed, nem is írok többé.
Mit nem értesz. Tányér baszod. Ott van a képen.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 22:12:15

@little troll: He?!
@Szádbafingok: Bazmeg, te beszélsz az emberek nyelvén. Ennek ellenére nem fogom közzétenni a házi macskanyelv-receptemet.
Káposztás cvekkedli lesz, ha tetszik, ha nem.

2013.09.10. 22:13:56

@Szádbafingok: Elég szAnalmas a nicked, nem is írok többet.

Szádbafingok 2013.09.10. 22:24:40

@little troll: A te nikked is szánalmas, kukabúvár! Gondolom, meggyleves-receptet küldenél a szerzőknek úgyis.

szanalmas 2013.09.10. 22:55:16

@little troll:

Ez kérlek szépen grízgaluska leves!

szanalmas 2013.09.10. 22:57:15

@Szádbafingok:

Hamarosan lopok valahonnan egy fehér színű tányért, elvégre keresett, és komoly blogba csöppentem, ami szökési sebességgel halad a világhír felé!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:03:23

@szanalmas: Lehet, hogy későn szólok, de levest férfi nem eszik.
Leesett pallódarabon szalonnázni, oké. Levest maradék csontból pötyögtetni 6-8 órán keresztül: oké. Így készül az alaplé, ezért rajongani: nem oké.
Házilag főzött alaplevet felolvasztani, és használni: oké.

A jóég áldjon meg! Zsigerből kell tudni, hogy mi oké!

szanalmas 2013.09.10. 23:06:53

@ripők:

O.K. a leveseket én csinálom, sajnos levesfronton is győznünk kell, bár ez automatikus a mi tudásunkkal. Talán bizony a gulyásokkal mi a bajod?! Babgulyás maradék csontból?!
Ki vagy rúgva!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:35:36

@szanalmas: Kedvelem a levesfőzésnek a több órán keresztül, türelmesen végzett részét. Le is fagyasztottam 3 liter alaplevet.
Holnap veszek telepet a fényképezőmbe.
Káposztás cvekkedli lesz, karamellizálva, rengeteg durván darált borssal.

szanalmas 2013.09.10. 23:48:36

@ripők:

Bazmeg, így vissza fogok hízni, vagy elvisz a tüdőrák (remélem), mert mindig éhes leszek! Ez a baj a gasztrobloggal, futtatja a nyálat!

aktatáskarádió 2013.09.11. 16:20:12

azt a legyet kipeszkálhattad volna a tányír közepiből, nem esztétikus. vagy legalább a kanaladat rátehetted volna, s aztán falod befele.

szanalmas 2013.09.11. 22:18:30

@aktatáskarádió: @little troll:

Petrezselyemződ az, ti gyorsétterem pribékek, de nem rovom fel nektek, hogy még sosem láttatok olyat!

szanalmas 2013.09.11. 22:50:03

@LadyCarambole:

Nem kell ez a jelző, a csodálatod bár természetes és helytálló, de már megszoktam!

2013.09.11. 23:00:38

@szanalmas: Gyorsétterem?! Én nem enni fasZt food-ot! "Slow food" az igazi.

2013.09.11. 23:02:00

Ah, látom, megjött a recept is!

2013.09.11. 23:03:52

Mi az, hogy vegeta meg leveskocka?! Most te főzöl vagy nem te főzöl?

2013.09.11. 23:05:36

@Szádbafingok: Kukabúvár nem én vagyok.

2013.09.11. 23:08:34

@Szádbafingok: Gyümölcslevest nem eszem, nem barmolom szét a gyümölcsöt.

2013.09.11. 23:10:13

@ripők: Mi az, hogy levest férfi nem eszik? Én nő vagyok, és nem eszem levest.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.11. 23:21:19

@ripők:
kurva ronda, ja. bár Száncsiénál szebb, azt meg kell hagyni!