Senki nem mondhatja, hogy nem olvasok a sorok közt, hogy vájt fülem mellett fogadatlanul szállnának tova az apró utalások. Nem bizony! Márpedig ti, a rajongóim, nehezteltek rám, amiért elhanyagolom ezt a blogot. Milyen dolog, hogy eleddig csak a két legjobb poszt fűződik a nevemhez?! Milyen dolog, hogy a harmadik helyért vetélkedés elültette a széthúzás, az acsarkodás magvait, ami alkotóközösségünk szétbomlásával fenyeget?! - Joggal súghattak össze imigyen a hátam mögött, de csupán eddig és ne tovább! Megszoktam már, hogy csupán magammal versenyzek, és ilyen mezőnyben bizony nem könnyű helyt állni... De ismét megcsináltam, nyertem! És nem csupán e fórum hasábjain, vagy a hasábburgonyák frontján, hanem az egyetemes gasztronómia Olümposzán is elfoglalhattam végre a helyem! Pedig sok minden szólt ellenem. Soha nem csináltam még rántott húst, se hasábburgonyát, arról nem is beszélve, hogy cifráztam is a mutatványt, de végül minden jól sült el! Mármint, jól sült ki.

túró1.JPG

A dolog ott kezdődött - és én mondom, minden hadművelet sikere a megfelelő előkészítésen múlik -, hogy a 60 dekás csirkemellfilét még előző nap beáztattam fél liter fokhagymás tejbe, hogy ne legyen száraz, íztelen fosadék. Vezércsel volt ez a javából, a Schlieffen-terv szárnyas húsokra aktualizált változata. A célnapon pedig felszecskáztam három krumplit, majd előfőztem! A krumplival együtt tettem fel a vizet, majd forrás után lekaptam a sparheltről, így szavatolva az omlós belsőt. Hagytam száradni egy konyharuhán, közben folytattam a gigászi munkát. A speciális panír 20 deka lisztből, 25 deka túróból (bizony, nem káprázik a szemetek, túróból!), három tojássárgájából, valamint a habbá vert fehérjéből, egy teáskanál sóból és két deci tejből lett összekutyulva.

túró2.JPG

A vékonyra szeletelt csirkemellfilét felbundázzuk, majd bő lére eresztett olajban, adagonként kb. 10 perc alatt  közepes "lángon" aranybarnára sütjük. Ha ügyesek vagyunk (én az vagyok, ti meg szopjatok csak!), a panír nem esik le a húsról, és még a túró csodás ízét is megtartja. A felesleges olajtól törlőkendővel, vagy - mint én, tehát a legnagyobbak - egy üres pizzás doboz segítségével szabadulunk meg, és már neki is láthatunk a hasábburgonyának. Az addigra már száraz félig főtt krumplit kisütjük, ennyi. Állítólag gyorsabban megsül, mintha nem főznénk meg előtte, de összehasonítási alap hiányában e kérdésben nem foglalok állást. A pizzás doboznak pedig van egy másik fele is, a gyengébbek kedvéért... Ja, utána fűszerezzük ízlés szerint.

Az eredmény önmagáért - és értem - beszél! Kurvajó lett, mintha az ízek tüzes bacchanáliát ülnének ízlelőbimbóim lágy ölén. Jing és a jang, menny és pokol, élet és halál tánca néhány falatban...

túró3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr965538313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.28. 19:44:02

"A vékonyra szeletelt csirkemellfilét felbundázzuk, majd bő lére eresztett olajban, adagonként kb. 10 perc alatt közepes "lángon" aranybarnára sütjük."

Ezért nem jó, ha úgy lopod a szöveget, vagy a képet, vagy mindkettőt. A képet nézve a bő olaj vagy kifutott már, vagy még nem került bele. De az új világrendbe vetett hitünket nagyban növeli az az állításod, hogy így nem ragad le a panír, mert ez azt jelenti, a fizika törvényei már megváltoztak! Az Úr elközelgett!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.28. 19:46:49

@megszokács:

A kép az első adag húsról készült, amit próba gyanánt elbasztam! De még így is finom lett... A receptem minden szava szentírás egyébként.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.28. 19:56:55

@"the dragon": Szó mi szó, a szentek megvannak. Nem is nyúlnék a kajához, nem akarok blaszfémia bűnébe esni! Megadom Istennek, ami az Istené! Rohadjon meg a tehénváladékban kinyúvasztott csirkecsöcsöd ott, ahol van!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.28. 20:04:26

@megszokács:

Ezer szerencséd, te gasztroanalfabéta, hogy velem hozott össze a jószerencséd, így elárulhatom, hogy a csirkehúst nem szokás fermentálni, azt kizárólag különböző halhúsokkal teszik elmeháborodott északi népek...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.28. 20:07:17

@"the dragon": Ők legalább tudják, hogy a hal máshogy nem fogyasztható, de te bezzeg nem tudod, hogy a csirke sem!

Na de lásd, milyen vagyok: holnap posztolok egy Igazi Csirkés Ételt, ami után mindenki megnyalja a tíz ujját! És ehhez még rohasztani sem kell, csak kicsit érlelni, hogy épp csak egy kis szaga legyen. Azt meg a szupermarket megteszi helyetted, ha fagyasztottat vásárolsz!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.28. 20:21:06

@megszokács:

Ha arra pályázol, hogy kirántod azt, amit az én csirkémből szarok, hát akkor rossz ajtón kopogtatsz! Nem asszisztálok efféle beteges akciókhoz...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.28. 20:39:59

@"the dragon": Kösz szépen, egy csirke elég egy kajába, téged inkább kihagynálak...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.28. 22:15:01

így a harmadik poszt után szinte bizton állíthatom, hogy Dragi minimum hormonkezelést kap a nemváltó műtétje előtt, amit szerencsére már nem az én adómból finanszíroz a TB!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 01:15:50

@LadyCarambole:

Jó, legközelebb majd én is arról posztolok inkább, hogy veszek a boltban 15 deka sonkát, és belerakom néhány zsemlébe...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.29. 02:52:08

@"the dragon":
azt is buzisan csinálnád, szóval mindegy.

**büdösmackó** 2013.09.29. 08:06:25

Le a kalappal, dragi! Feljődésed példaszerű, fotótechnikád kifinomult, jól komponált, szépen megvilágított képek, ízléses tálalás, kreatív csavarás a szokványokon! Címlapos, világhírű poszt harctörténelmi ismertetéssel egybekötve! Csodás!

**büdösmackó** 2013.09.29. 08:08:33

Valljuk be, a csirkemell a proletárok eledele, tehénmirigy-váladékot pedig igyon az, akinek két anyja van, de sebaj!

**büdösmackó** 2013.09.29. 08:10:16

Az a csirkemell a láboskádban inkább hasonlít a csillagkapu c. Sci-fi egyik jelenetéhez, mintsem bő olajban kirántott húshoz, de kicsire nem adunk!

**büdösmackó** 2013.09.29. 08:12:09

@LadyCarambole: te ide gecizni jársz, kisbogár, ne tagadd! Csak kritizálsz, közben az ok arra, hogy csak ennyivel járulsz hozzá szorgos munkánkhoz, hogy nem is tudsz főzni!

**büdösmackó** 2013.09.29. 08:30:27

Ismertesd, milyen titkos szerepe volt az oregánónak!!!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 09:07:29

@**büdösmackó**:

Az a kép nyilván csak a kontrasztot hivatott megadni, az alkotási folyamat viszontagságai és az elkészült fogás kívül-belül káprázatos volta között...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 09:09:02

@**büdösmackó**:

A krumplira szórtam belőle, természetesen. Elvégre az oregánó olyasmi, mint a fokhagyma, minden ételbe kell belőle egy kicsi. De még jobb a több!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 09:11:10

@**büdösmackó**:

Mentségemre szóljon, a képen látható "tejnek" nem sok köze van a tehének emlőihez... (Éppen ezért inni nem is iszok ilyen genyát, de úgy voltam vele, hogy páchoz és panírnak jó lesz ez is.)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 11:25:52

Tyhű, bazmeg, a végeredmény önmagáért beszél! Esetleg valami szószfélét még elbírna, de ez pusztán kukacoskodás részemről. Ha tényleg finom, akkor 10/10.
Zseniális húzás a túrófánk tésztájával bevonni a húst, épp ezért valami barackos vagy citrusos tejszínes szósszal tálalnám, ha adnék ilyen nuance-okra.

Csak kéne egy értékelő-szavazó doboz a posztok alá, az istálóját!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 13:07:05

@ripők: Felesleges, csak égnétek mellettem. Adjuk meg a kezdőknek is az esélyt az önbizalomnövelésre.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 13:14:42

@megszokács: Tény és való, hogy macskaokádékból eddig te vagy a mester, de a kezdőknek is elsülhet a keze!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 13:19:17

@ripők: Igazából én mutattam meg neki, honnan töltheti le a képeket. Tény, a szövegezés 30%-ban az ő munkája!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 13:20:27

@ripők: Amúgy most épp a fahéjas csirkepörimet reggelizem. Irigy vagyok, ezért nem posztoltam még a szelíd vadast, de ha ma nem rúgok be annyira, mint tegnap, talán valamelyik receptjét megosztom veletek!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 13:30:04

@megszokács: Megértelek és kíváncsian várom!
A tegnap kész Golgota volt számomra - ebből a szempontból - mert tárcsán sütöttem volna hamburgert, de a tengely helyénél lévő hegesztővarratból bitumenszerű bugyborékok pöffedtek elő füstölögve a 600 fokon, úgyhogy serpenyő lett a vége... Öröm az ürömben, hogy Szancsó is beugrott egy fél órára! Addigra minden kihűlt és szottyos lett és nem is volt hajlandó koccintani velem az ebugatta himpellére, de legalább csevegtünk kicsit és a maradékot kiporcióztuk a kóbor macskáknak!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 13:37:21

@ripők: Én meg nem tudtam meggrillezni a csirke felsőcomb filét, mert mint kiderült, az új albiban szar a grill a sütőben. Még nem tettem túl magam a traumán, igen kemény munka volt kicsontozni a kibaszott állatját!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 13:45:12

@megszokács: Könnyebb és ízesebb, ha a porhanyósra sütés után szeded ki a csontot belőle. Csak egy csavarintás!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 13:55:15

@ripők: Igen, de akkor a csontból kimegy az íze, és nem lesz jó alaplét csinálni belőle, te istenbarma!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 14:01:10

@megszokács: Pirítva még ízesebb, te vikunya! Ha csontból csinál egy hozzáértő alaplevet, bizony mondom, előtte megpirongatja sütőben! De beszéhetekén.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 14:04:34

@ripők: Nyilvánvaló módon. De nem a húsban hagyva, mivel úgy nem pirul.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 14:11:37

@megszokács: Fásszom, kekeckedel csak, át akarsz vágni! A grillezett csirkecombhoz nem is kell alaplé, utánanéztem!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 14:13:46

@ripők: Nem hát. De mikor csináljon az ember csirke alaplevet, ha nem akkor, amikor csirkét süt!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 14:26:08

@megszokács: Jó abba a farhát meg a szegycsont, a csövescsont meg mehet a blökinek!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 15:30:25

@ripők: Persze, épp ezért kell olyan felsőcombot venni, amin a hentes rajta hagyja a farát!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 15:47:33

@megszokács: Hja, ha valaki bótban veszi az alapanyagot...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:17:43

@ripők: Mintha a háznál vágottat nem lehetne gerincnél lecsapni, és úgy hagyni!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 16:25:49

@megszokács: Nem az úgyhagyottakról volt szó, hanem azokról, amiket elkészít az ember. Terelsz!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:29:10

@ripők: Az elkészítés lényege az, hogy valamit megváltoztatsz, valamit úgy hagysz. Például te már kész vagy, úgyhogy meghagylak hülyének!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 16:33:36

@megszokács: Hátrább az agarakkal, te kaffogó pudli! Ha szerinted az nem "elkészítés", hogy esetleg mindent megváltoztatsz, akkor új horizontot nyitsz. Légy türelmesebb velem, nekem ez még új!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:36:37

@ripők: Olyan elkészítést még nem láttam, amitől minden megváltozik. Még nyesedékhúsból is igen nehéz homárlevest készíteni!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 16:37:41

@megszokács: Pedig csak fűszerezés kérdése az egész, kis jószágom!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:39:29

@ripők: Igen, az sok mindent megváltoztat, de nem mindent. És kutyából se lesz szalonna, csak ha felhízlalod!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 16:41:48

@megszokács: Nem azt állítottam, hogy mindent megváltoztat, csak azt, hogy hozzáértő személy, megfelelő ízadagolással ínycsiklandó homárlevest főzhet nyesedékhús felhasználásával.
Ravasz vagy, de nem eléggé!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:47:13

@ripők: Szó mi szó, ha belőled nyessük azt a húst, a homárleves elérhető cél. De ez nem változtat semmin!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 16:53:27

@megszokács: A homárleves akkor is elérhető cél, ha nem metszünk senkiből semmit. Nem értem, mit akarsz ezzel. Szerintem megszámlálhatatlan azoknak sokasága, akik úgy főztek homárlevest, hogy nem metszettek senkiből húst. A levegőbe beszélsz!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.29. 16:56:37

@ripők: Meg se szólaltam, de ha azt állítod, hogy igen, bizonyítsd be!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 18:18:31

@ripők:

Végre egy olyan komment, amivel nem tudok vitatkozni! Ez valami ócska trükk részedről?!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 18:21:03

@"the dragon": Bevallom, a hátéemel-huszárokat akartam kiugratni a bokorból. egyelőre értékelő-dobozt nem sikerült korrektül installálnom.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 18:36:59

@ripők:

Figyelj szöszi, ha abból indulunk ki, hogy fogalmam sincs a főzésről, mégis zseniális kajákat csinálok, akkor lehet, hogy az informatikához fűződő közmondásosan felemás viszonyommal együtt is meg tudom csinálni, amire neked esélyed sincs! Bízd csak ide!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 18:41:41

@"the dragon": Hajrá, Ödönke! Elvégre posztot szerkeszteni is megtanultál csaknem 3 év alatt, hát ez sem lehet túl nagy falat!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 19:22:55

@ripők:

VÁHÁHÁÁÁÁÁ, bazdmeg, és sikerült!

Igaz a te kódodat használtam, mert némileg cizelláltabb, mint amit én találtam, de vitathatatlan, hogy enyém az érdem... Szólítsatok eztán csak hekkerkirálynak!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 19:24:28

@"the dragon": Én maradnék a seggfejkirály megszólításnál, bögyörő! Elbliccelted a tesztelést.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 19:27:28

@ripők:

Szerintem korrekt ha minden kaja ugyan olyan értékelést kap... Legalább az illúzió adott, hogy ti is ugyan olyan jól főztök, mint én!

A nagyobb baj, hogy az én kódom meg a buzi blogger.hu-ra van kitalálva...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 19:29:21

@"the dragon": A szerecsenymosdatásra senki nem kíváncsi, csak takarítsd ki a piszkodat a sablonból! Látom már, hogy nekem kell ezt is megoldani, teringettét!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 19:45:50

@ripők:

A vicc az, hogy ezek a telibebaszott bloghusok pont ezt az egy funkciót voltak képtelenek normálisan leírni...

inda.blog.hu/2007/07/30/blog_hu_sablonokban_hasznalhato_tagek_ii#post_rating

Most komolyan, aki ebből ért akárcsak egy szót is, az sosem dugott még nőt, az már biztos!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 19:51:58

@"the dragon": Hát ja. Kurvanehéz lett volna egy kész példát beszúrniuk... de basszameg, akkor is lesz szavazódobozunk, ha megyen vele az ágydeszka is!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 20:04:01

@ripők:

Ami igazán aranyos, hogy az idézett "segítséghez" fűzött minden második kérdés az értékelés részt firtatja, mégis basztak rá a fejlesztők...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 20:04:52

@"the dragon": Mert fingjuk sincs. Node gond egy szál sem, nyomon vagyok!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.29. 20:28:26

engem ez az egész főzőcskézés emlékeztet arra az időszakra, amikor még azt hittem, hogy tudok főzni és én is ilyen szarokat ettem, szóval igazából tök nosztalgikus az egész.

ja, és tényleg nem tudok főzni, de hogy még egy rántottát se, igaz, Dragi?

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 20:32:14

@ripők:

Hova a rada kurva anyjába tűnt a többi sablon? Azokon kísérleteztem bőszen... És nem, nem azért tűntek el.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 20:33:00

@LadyCarambole:

A rántottát nem főzni kell, hanem sütni, hahó! Azt hiszem, erről ennyit...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 20:35:06

@"the dragon": Annyi volt már, mint a szemét. Most van neked kettő. Csak az eredetit ne basztasd, Leonardó!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.29. 20:36:20

@"the dragon": Óvatosan ezzel! Gőz fölött, lassan melengetve új dimenziók nyílhatnak... Node, ez egy későbbi lecke anyaga lesz.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.29. 20:54:46

@ripők:

Na, akkor eztet figyeld!

Elvileg megtaláltam a megoldást. Gyakorlatilag persze leszophat ez a szarság.

wordpress.org/support/topic/put-rating-in-text-widget-per-page

szanalmas 2013.09.30. 07:05:05

Ez nekem kurva gyanús, egészen ehetőnek néz ki. Szerintem te felszedtél egy bajszos szakács fiút, hogy a lábunk nyomába érhess! Vétó!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.30. 14:22:53

az uram szerint túrót csak a buzik eszik
panírnak igazhitű tősgyökeres magyar pediglen csúszával és harcsapaprikással merthogy azt másképpen gyalázat és valami liberál-genyóskodó arcokodás és árt a haza üdvének és a rezsiháborúnak az éhínség ezen szakában

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.30. 14:25:17

meghogy azt csirkemellet egy egész életen át lehetne áztatni akkor is olyan száraz marad mint a komejnisták lelkiismerete vagy a keresztények sakramentuma

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.30. 14:49:35

@megszokács: nekem semmi ők hordják nyílvános helyen

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.30. 15:24:07

@megszokács: beláttam és az csak neked jó meg a komejnisták lelkiismeretének meg a keresztények sakramentumának a többi meg magasról

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.30. 16:10:12

@zsanett- a csillagkútról:

Az urad akkor alighanem jó nagy buzi lehet, mert a minap még a farkamról is csak a túrót csócsálta... Huhh, és tényleg!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.30. 16:13:30

@szanalmas:

Ha a meztélábas irigykedéseddel azt próbálod elérni, hogy az egóm tovább hízzon, és kifakadjak majd, mint a kisgömböc, el kell áruljam, hogy rossz nyomon jársz! Két lábbal a földön álló, szerény srác vagyok, aki ugyan elképesztő nagy király, de ennek ellenére - vagy talán épp ezért - leperegnek róla a mézes-mázos szavak...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.10.02. 13:41:32

@"the dragon": az lehet hogy jó nagy buzi de azt kétlem hogy a te farkadon túró terem mi vagy te anyakoca?
süti beállítások módosítása