Karfiolos krumplilángos

2013.10.02. 13:23

Ápdét! Tulajdonképpen most kerestem a gúglin ilyesmit és nem is találtam hasonló cuccot, szóval első és saját receptem is van immár!

Mivel lusta voltam karfiolrózsákat panírozni, ezért átértékeltem a dolgot, és megcsináltam lángosnak. Karfiol, krumpli, tojás, liszt, fűszerek, petrezselyemzöld. A többit most nem tudom, mert nincsenek itt a képek, csak a végeredményé. Amúgy megszoptam, mert nem lett egyszerűbb a rántott karfiolnál, de még gyorsabb sem!

Megfőzzük a karfiolt és a krumplit, összekutyulunk mindent, adagoljuk hozzá a lisztet lángosállagig, panírozunk ha akarunk és kész!

Folytatás később!

Kipróbáltam panírozva is:

Na, folyamatábra:
IMG_20130926_174721.jpg
IMG_20130926_184504.jpg
IMG_20130926_181532.jpg
IMG_20130926_192644.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr815547492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.10.02. 13:55:52

ápdét persze meg norbikaja, kolompéros lángos igazhittell megáldott magyar véreink akkor csináltak ha többnapról megmaradt tört egyéb kolompér maradt csak a hecc kedvéért sohasem mert szégyen szállt volna a házi asszony fejére

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:12:33

A lángos tésztájánál sokkal gyorsabb a sűrű palacsinta tészta. Lehet a tésztát megpakolni mindenféle fűszerrel, amibe most nem avatnálak be, legfeljebb a fokhagymaborsmajoránnaszerecsendió keveréke legyen publikus. Tepsiben a trutyit a karfiolra, esetleg karfiol-brokkoli keverékére önteném(szoktam), oszt mehet a sütőbe.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:12:42

A lepénybe sütött zöldség tízezer éves étel, szerte a világon ismerik, de ha lángosnak csúfolod ezt a félresikerült vega tojásrántottát, csak mert beleborult a liszt, hát lelked rajta, újítottál!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:14:56

@porhanyós: Ja, és ha a tepsis változatot úgy csinálod, hogy kutyulás előtt élesztőn felfuttatod a lisztet, tepsibe öntés után meg hagyod egy kicsit állni, még zöldséges pitét is kapsz.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:20:58

@megszokács: Beszélsz zőccségeket! Pitém van, abba szívát tettem. Majd felteszem eccer.

szanalmas 2013.10.02. 14:25:11

@porhanyós:

Ez nem hangzik rosszul, persze reszelt sajt a tetejére akkor már!

@megszokács:

De milyen finom is volt, nem beszélve róla, hogy pont jókor készült, mert útra is keltem!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:26:23

@porhanyós: Meg is érdemled! Gyümölcsöt csak pohárban tálalunk, akkor is csak erjedés után, nem tányéron!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.02. 14:40:52

Sok buzi dolgot olvastam már ezen a blogon, de a kikloffolt tehénlepény piedesztálra állítása bizony új fejezetet nyit még a minden gusztustalanságok aberrált enciklopédiájában is!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:46:11

@szanalmas: A kedvemre beszélsz. A sajt ki nem maradhat róla!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.02. 14:49:02

@szanalmas: Karfiol helyett zeller! És nem kell előre megfőzni; olyan, mint a lepcsánka!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 14:53:38

@porhanyós: Miért, még ki? Te például biztosan nem!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.02. 18:18:53

ripők, még eszedben van az úgysem összejövős blogtali, amit október második hetére irányoztál elő?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.02. 18:27:54

@"the dragon": Szandersz a megmondhatója, hogy az építkezés ütemezése nem a tervek szerint alakult. Még csattognak a szerszámoz, zörömpöl a rotációs kapa, szóval, amit szerettem volna, az csúszik tavaszig.
Mindazonáltal, jövő hétvégén sörözhetünk egyet kollektíve, mert Pestközelben leszek!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.02. 19:24:02

@"the dragon": Ezek szerint ráérsz, szarjankó! A többiek visszajelzésének függvényében átböngészem a filofakszomat, hogy be tudok-e zsúfolni egy eksztra programot. Mert lehet, hogy pont nem érek rá.
Nebazz, kisfiam, legfeljebb iszunk egy sört valami talponállóban ketten, de akkor tutira mondjad. Vidéki man vagyok.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.02. 19:29:44

@ripők:

Hétfő este kiesik, pénteken pedig legfeljebb 22:00 után. Egyéb napokon szabaddá tudom tenni magam.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.02. 19:43:08

@ripők:

Jó, akkor neked hozok fagyállót, a többiekkel pedig fröccsözünk...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.02. 19:47:06

@"the dragon": De ne valami teszkósat ám, kisfiam!
A helyet találjátok ki közösen, mert én anno a Kökin ittam, műszak után.

**büdösmackó** 2013.10.02. 21:55:49

fantasztikus, egyedi ötlet a karfiolos lapcsánka!

receptvaros.hu/recept/karfiolos-tocsni/

nem baj, száni azért le a kalappal!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.02. 23:11:24

@**büdösmackó**: Most, hogy mondod, még a fényképet is onnan fotósoppolta!

szanalmas 2013.10.03. 13:43:17

@**büdösmackó**: @megszokács:

Lófaszt, az enyémben krumpli is van, meg nem reszeltem, hanem törtem! Szóval még mindig egyedi, kreatív sztár vagyok a gasztronómia világában, ti aljas, irigy huhogók!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 14:01:26

@szanalmas: " az enyémben krumpli is van"

Hiszem, ha látom!

szanalmas 2013.10.03. 14:01:38

@ripők:

Ezzel nem értek egyet, berúgni-aludni simán lehet már, de még főzni is! Dragon meg még a fürdést is bevállalná, mert rábeszélnénk szelíden! Úgyis tiszta nemecsek ernő!

szanalmas 2013.10.03. 14:02:36

@megszokács:

Ráadásul akkora király voltam, hogy együtt főztem a karfiollal!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 14:04:44

@szanalmas: Gondolom, a főzési időt is figyelembe vetted, és először a karfiolt raktad bele a vízbe!

szanalmas 2013.10.03. 14:10:51

@megszokács:

Nyilván egyszerre tettem bele őket, hiszen ezredmásodpercek alatt levezettem, hogy ha összetöröm őket, akkor annyira mindegy. Jó, nyilván apróra szeleteltem a krumplit, hiszen a főzés tisztán fizika és logika!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 14:12:22

@szanalmas: Akkor elárulom neked, hogy karfiollevest leszámítva kultúrember a karfiolt nem főzi egyáltalán, legföljebb vízgőzön párolja, ha mindenáron vízzel akarja hőkezelni.

szanalmas 2013.10.03. 14:12:23

Ja, a karfiolt rózsákra szedtem, és a végeit bevagdostam. Nem tudsz megfogni, Bélám!

szanalmas 2013.10.03. 14:15:02

@megszokács:

Jó, de én nem vagyok kultúrember, hanem profi séf.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 15:24:23

@szanalmas: Remek! Ugye nem baj, ha csak úgy bulizom veled, ha én főzök!

szanalmas 2013.10.03. 17:30:03

@megszokács: Nyugodtan főzz, két sör után már minden szart megeszek! :D

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 17:40:40

@szanalmas: Oksimoksi! Kircsi, akkor sörfőzéssel kezdem! Láger, pils, netán barnasör? Mivel kedveskedhetek?

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 19:53:13

@megszokács: Sütőport szoktam beletenni, azzal gyorsabb, és feljön tőle szépen a tészta.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 19:54:39

@porhanyós: Sütőpor... Mostantól nem is ismerlek! Csak azt ne mondd ezek után, hogy a húslevesbe vizet szoktál önteni, nem pedig már eleve húsleves alaplét!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 20:10:39

Mert te csak az élesztőt ismered. A húslevesbe természetesen nem teszek vizet, eleve vízben teszem fel a húst, így készül az alaplé.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 20:22:07

@porhanyós: Ismerem a sütőport is. Sőt, hiszed vagy sem, ismerem még Orbán Viktort is! Igaz, nem személyesen, de ha elém raksz öt képet, amin mindenféle emberek vannak, kiszúrom, ha közöttük van!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 20:28:18

Engem egyszer felhívott telefonon. Annyira beszélt, meg sem hallgatta, mit mondanék. Csak azt ne mond erre, felvételről volt. A napokban meg levelet kaptam tőle. Bebee!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 20:34:42

@porhanyós: Ilyen velem is volt, beleszólt a telefonba, mondta, halló, jó napot kívánok, Orbán Viktor vagyok. Épp este volt nem nappal, úgyhogy letettem. Ha részeg, rinyáljon a feleségének, ne nekem!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.03. 20:38:07

Látod, ő tiszteli a feleségét. Nem tegezi le.

szanalmas 2013.10.03. 21:40:47

@megszokács:

Felraktam már a folyamatábrát te gyaur!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 09:17:13

@megszokács: Szinte biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sosem enne karfiolt!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 13:14:39

@ripők: Megbízható forrásokból tudom, hogy még a karfiollevesből is ki szokta piszkálni, és a tányér szélén hagyja.