A blog mindezidáig méltatlanul, páriaként kezelte a desszerteket, hiszen elsődleges küldetésének az agglegények megóvását tekinti az éhkopptól, akik ha már kénytelenek magukra főzni, biztos nem állnak neki egyszerre több fogásnak... (Amennyiben heteroszexuálisak.) Ebből a szempontból forradalmi a következő recept, hiszen "hivatalosan" desszertnek tekintendő, de holmi merész újítók - például én - sikeresen kísérleteztek azzal, hogy teljes értékű vacsoraként fogyasszák.

Ha elképzelünk egy igazi férfit, akkor a D-kosaras kebellel megáldott hölgyek társasága, és a minimum 6 literes motorral dübörgő autócsodák után a harmadik dolog, ami eszünkbe ötlik, alighanem az a szertartás, amikor hősünk visszalöki az imént vázolt hölgy fejét az az imént vázolt autó anyósülésére, benyúl a kesztyűtartóba, elővesz egy ételhordó dobozt - amit az anyukájától kapott -, felnyitja, és egy műanyag villával elkezd rizskochot falatozni. Nem csoda, hiszen a rizskoch a legrockabillysebb desszert az összes közül, ráadásul hidegen is fogyasztható! A modern tudománynak - és kiváló receptemnek - hála, azonban a jövőben nem kell anyukánk jóindulatára hagyatkoznunk, hogy igazán igazi férfinak érezhessük magunkat, hiszen a - szűk keresztmetszetnek tekinthető - rizskochot otthon is elkészíthetjük néhány lépésben, a csöcsi, meg a kocsi pedig ezek után nem jelenthet gondot...

rizskoch1.JPG

Első teendőnk, hogy kimérünk 30 deka rizst, majd 3/4-ig főzzük sós vízben, (Ripők használhat víz helyett alaplevet, elvégre úgyis valamiféle beteges vonzódást érez a csirefarhát mellékíz iránt...) majd szűrjük le, és 3 deci tejben főzzük puhára. ( Itt kell megjegyeznem - ismét ripőknek, blogunk gasztrobenjáminjának címezve -, hogy aki ételéhez nem friss házi tejet, hanem tejporból, pláne növényi zsiradékból cseppfolyósított förmedvényt használ, annak a  várható élettartama 5 évet csökken... de nem is kár érte! ) Ekkor válasszunk szét 4 darab tojást, a fehérjéből verjünk kemény habot, majd a sárgájával, 4 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral egyetemben keverjük bele a rizsbe. A kész rittyó 2/3 részét öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, a maradékba pedig keverjünk kakaót, hogy szép barna legyen, és szabálytalan formában borítsuk a többi után. A tepsit toljuk be fél órára 190 fokra előmelegített sütőbe.

rizskoch2.JPG

Amíg sül a rizskochunk, és úgy döntöttünk, hogy nem baracklekvárral fogyasztanánk, készítsünk el egy adag  prémium pudingot - nem részletezem hogy kell, egyrészt, mert már elfelejtettem, másrészt rajta van a zacskón, hahó! -, és öntsük az időközben elkészült fogás tetejébe. Jó tanácsként annyit, hogy pudingporból a minőség is megfizethető, még holmi szánalmas alakoknak is, így ne basszuk már el az egészet lisztízű förmedvénnyel... Köszöntem.

rizskoch3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr285555484

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.09. 13:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.08. 13:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 17:14:53

Akkurvaéletbe!! Ez ez ez nem egy szép étel.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 17:18:36

Remek recept! Sosem gondoltam volna, hogy a rizskoch készítéséhez hígfost kell a tepsibe applikálni, de ez rögtön megmagyarázza a tőle való örökös viszolygásomat! Ellenben piros pont, hogy mazsola nincs benne, abból legalább lehet még bort vagy vermutot főzni!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 17:23:18

@ripők:

Gyakorlatilag sült tejberizs... Mégis miért kéne szépnek lennie?! Bőven elég, hogy finom. Én elsősorban ezt várom el a kajától!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 17:24:36

@megszokács:

Jól van buzikám, ha legközelebb étcsoki bevonatos mazsolát veszek, a belsejét visszaköpködöm neked, aztán főzhetsz belőle, amit csak akarsz!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 17:28:02

@"the dragon": Bármit lehet belőle, csak rizskochba nem ajánlom. Mehet a tejberizsed a kukába anélkül is, hogy pocsékolnánk bele az értékes szőlőt!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 17:28:49

@"the dragon": Lehet, hogy finom, én csupán arra próbáltam célozni, hogy lefelejtetted a tetejéről a filézett kumkvat-cikkelyt, te proli!

**büdösmackó** 2013.10.07. 18:18:55

szerintem zseniális recept, fantasztikus színek, és tálalás!

**büdösmackó** 2013.10.07. 18:19:22

hiányzik a tetejéről a tejszínhab! az kibaszott kúl lenne!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 18:43:44

@megszokács:

Az alkoholhoz csak cukker kell, nem más. Én azt mondom, kár a zamatos szőlőt borba pazarolni!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 18:46:19

@ripők: @**büdösmackó**:

Most akkor kumkvat, vagy tejszínhab?! Előbbit buziságnak tartom, utóbbi helyes felhasználásához pedig a Diszkópatkányok c. film nyújt hiteles tájékoztatást!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 18:59:17

@"the dragon": Sokat elárul az ivási kultúrádról, de úgy általában: az esztétikai érzékedről is, ha azt gondolod, a naturalizmus értékelése egyenlő az igénytelenséggel és a kifinomultságra való fogékonyság hiányával!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 20:51:24

@"the dragon": Szegény heteroszexuális agglegények teljes értékű vacsorája = rizskoch. Igen merész újítás! Persze, ha jól belegondolok, tulajdonképpen két fogásról van szó. Első fogás maga rizskoch, második a zacskós puding, vagy első fogás egy adag rizskoch csokoládé ízű pudinggal, második fogás ugyanebből repeta, esetleg másfél óra elteltével benézünk a hűtőszekrénybe, megnézzük, maradt-e a tegnapi baromfipárizsiból pár szeletnyi a kissé szikkadt zsemlénkhez?

szanalmas 2013.10.07. 21:22:10

Én most lérzékenyültem, Dragi fiam, Isten vagy! Nem egy Hortobágyi pala, de ezt bármikor betolnám. A leguniverzálisabb süti. Pogácsa, húsos palacsinta, rizskók. The bests!

**büdösmackó** 2013.10.07. 21:55:35

@szanalmas: igen, és könnyű elkészíteni! mondjuk én írtózom a tejes trutyitól, de bizony vízben áztatott és főtt rizstöretet ugyanígy megforgatni tojáshabos sárgában és megsütni, utána házi baracklekvárt tálalni mellé.... nyamiiii!

pudingot (csontfőzetből kivont zselatin + rizspor + instant kakaó) egyen az, akinek két anyja van!

**büdösmackó** 2013.10.07. 21:56:48

@"the dragon": kumkvat semmiképp. az szar. viszont a carambola nagyon vicces, vidáman néz ki és ízben is jobban illik hozzá

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.10.07. 22:29:37

nem tudom jelent-e valamit, de az ótvar dzsuvás tepsi láttán máris tudtam, hogy csakis Dragi posztjához lehet szerencsém!

ellenben legalább mindehhez a produktum is iszonyatosan néz ki, pláne nekem, aki gyerekként is kínosan ügyelt arra, hogy a tejbegrízről úgy kanalazza le a kakaót, hogy szép fehér maradjon alatta! mondjuk biztos finom, bár porból pudingot csak azok főznek, akik az indusztriális élelmiszerlobbit támogatják, szóval legközelebb ne légy rest, és a faszántos háztáji tejből és tojásból tessen összedobni egy tisztességes főzött krémet, rendes csokoládéval, ami mondjuk nem Tibi vagy Boci!

viszont Szörcsinek a repedtsarkú idősanyját, hogy gyanútlanul végigolvastam azt a kibaszott hosszú posztot, ami még kész sincs!!!

szanalmas 2013.10.07. 22:40:43

@**büdösmackó**:

Nyilván egyértelműen lekvár és fahéjas kakaópor. És kész!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:40:52

@megszokács:

Én nem gondolom ezt, ellenben a sufni-alkoholkészítés nagymesterét idéztem, jelesül téged...

Egyébként azt ne mondd már, hogy a borban jobban érződik a szőlő kiváló aromája, mintha a szőlőt magában ennéd... Ugyebár ez nonszensz!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:44:47

@porhanyós:
Párizsi?! Magánál tetszik lenni, kiskezitcsókolom?! Párizsit a vásott ülepű fűlzsír-pöckölgető büdös pronyók szoktak enni. Én sonkánál még soha nem adtam alább, hahó!

(Ha valaki fel akarna világosítani arról, hogy készül a sonka, nyomatékosan kérem, ne tegye! Inkább szopogasson patkánymérget, vagy valami...)

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:47:53

@szanalmas:

Ha azt hiszed, cirógatja önbecsülésem a balszfémiába hajló ömlengésed, hát alaposan tévedsz! Most, hogy tudom, te is előszeretettel fogyasztod a rizskochot, szent meggyőződésem, hogy az elkövetkező húsz évben sohasenem fogok enni többet!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:54:33

@LadyCarambole:

Ez csak azt jelenti, hogy igazi nő vagy, aki mosogatásra termett! Ha felém fúna a szél, ne habozz, csöngess fel legott, majd találok neked valami melót, ahol kiélheted a kreativitásod! Pl. a wc hónapok óta nem látott domestost...

Egyébként ez a Dr, 5ker prémium csokipuding kimondottan kurvajó, még csokidarabok is voltak a zacsiban, úgy ám!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 00:02:08

@"the dragon": Nem mondom. Ellenben a borban jobban érződik a bor aromája, mint a szőlőben.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 00:09:22

@megszokács:

Mivel lebutított szőlőaromáról beszélünk, ezért ez csak természetes!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 00:28:03

@"the dragon": Valójában mazsoláról beszéltünk, de sebaj!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 00:40:23

@megszokács:

Mióta vélelmezed, hogy szánalmas lesz az új mostohaapád, nagyon elszaladt veled a ló, hallod e!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 01:15:59

@"the dragon": Nem szólok bele a privát kakaskodásotokba.

szanalmas 2013.10.08. 07:41:22

@megszokács: @"the dragon":

Gyermekeim, viselkedjetek, mer' szobafogság lesz és zsebpénzt se kaptok!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 12:02:44

@"the dragon": Kedves híres egyfejű! Süsü legyek, ha a füstölt sonka készítési módját bárkinek is kiadnám!

Ha ősei mivoltjából valami örökletesség szorult garatjába, az ott lappangó parázs felfrissíti az amúgy már a kiszáradástól nehezen rágható házifüstölőt nem látott sonkát.

E különleges tehetségének okán érthető a rizskoch hidegen való ajánlása, mivel a nyelés következtében a parázson áthaladó, nyállal keveredett rizspép mire a gyomrába ér, eléri a minimum 42 fokot, minek következtében irigykedhetünk különleges melegítő funkciójához, minek okán nem kell a káros mikrohullámok segítségét igénybe vennie, ha maradék étket valamilyen oknál fogva melegen szívesebben szeretné fogyasztani.

A fekélyével vigyázzon kérem, mert ha bármilyen alkohol tartalmú italt tetszik fogyasztani, az minden esetben égett szesszé válik, kivéve a bor esetében, mihez még a pohárban hozzákevernék némi cukrot, kevéske fahéjat, mi a forralt bor esetében kihagyhatatlan.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 12:40:00

@szanalmas: Anya?! Hát mégis??? Te multis betyár!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.10.08. 13:49:10

dragón szarul néz ki a tepsid, nem sikamikálod rendesen ilyen helyre nagyadag tarját rakunk nem ilyen nyámnyila vágott szemüeknek való zabát igaz magyar ember kolompérból rittyent csicsókocht

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:04:53

@megszokács:

Ez a slendriánság nem lep meg, elvégre mióta nem jelennek meg a klasszikus nyomtatott formában, ráadásul még a Reakció nevet is lecserélték, végzetesen beleszürkültek a nemzetközi karvalytőkések által kegyelemkenyéren tartott magyar blogszféra kipás szekértolói közé...

De azt feltétlenül a javukra kell írnom, hogy legalább ízlésük van!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:09:45

@porhanyós:

Én nem is füstölt sonkára gondoltam - az nyilván húsból készül, ahogy öregapáink, és az ő öregapáik csinálták vala -, hanem amit a húspultokban szoktak szeletelni 2300 ft/kg áron. Tartok tőle, hogy az is csak úgy készül, mint a párizsinak csúfolt emulgeálószerekkel sűrített víz, de a nyugodt alvásom végett, nem kívánom mindezt tényekkel is alátámasztatni! Ha érted, hogy mondom...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:11:21

@zsanett- a csillagkútról:

Ez a tepsi számomra is rejtély. Nem rémlik, hogy valaha kaptam, vagy vettem volna, szóval gyanús, hogy a lakással együtt tettem rá szerint még évekkel korábban. Mindenesetre örök darab, nem cserélném el azonos tömegű aranyra se!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 16:13:10

@"the dragon": Lehet lenyomozták az IP-d, és a kormányváltás után egy kis viszonzásra számítanak majd!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 16:48:35

@"the dragon": Ez még a horror részén is túl megy.