Hozzávalók:
                      pár szem burgonya
                      sütnivaló kolbász
                      vöröshagyma
                      paradicsomlé
                      1 kanál disznózsír
                      1 tojásból gyúrt tészta, a csipetkéhez
                        amit lefeledtem a képnél, fűszerek:
                      só, bors, paprika
                      valamint víz

 

Hozzávalók.jpg

 

Ez a recept gyerekkorom emlékeiből tör fel. Néhány évente meg kell főzzem. Egy ideje motoszkál a fejemben, be kéne avatni benneteket ebbe az igen egyszerű, de nagyszerű, gyorsan elkészíthető, laktató étel elkészítésébe.

Nagyanyám így télidőben, disznóvágás szezonjában, mikor a hűtőláda még sehol sem, a fridzsider is csak elterjedőben volt, csak azon, nálunk jobb módúaknak volt, kiknek a kerítés is kolbászból volt, csereakcióval jutott friss kolbászhoz rokonok, szomszédok disznótorából kapott "kóstolójából".

 

Nem kell itt a cím miatt Jani bátyánkra gondolni, ki megmondta, hogy kimondja!

 

Nagyapám újságolvasó ember volt, ki a rádióból (minek földelése a placcon elhelyezett dobozkában lévő krumpliban végződött) sugárzó híreket sem mulasztotta volna el egyetlen nap sem, mégsem világosította fel nejét, ki politikával fikarcnyit sem foglalkozott, hogy nem kéne kolbászt rakjon a krumplilevesbe, hogy a krumplileves legyen krumplileves, mert ha kolbász van benne, akkor már kolbászos krumplileves, és ebben az esetben már nem mondhatjuk rá, hogy krumplileves, márpedig a krumplileves krumplileves kéne legyen. Egész egyszerűen azért nem vezette rá nagyanyámat az irányelvre, mert jobban szerette a krumplilevest kolbásszal, ezért inkább mondta: Anyjukom, főzhetnél jó kis kolbászos krumplilevest!

 

A mamám idekapok-odakapok emberke volt, elképzelhető, hogy nem ilyen sorrendben készítette az ételt, mint én. Tulajdonképpen nem lestem el, hogy csinálta, csak az íz és állag maradt meg, valamint a főzési tapasztalataimra hagyatkozván álltam neki.

 

Mivel tudom, a burgonya néhány perc alatt megpuhul, a kolbász is megfő ennyi idő alatt (tíz perc sem kell az abalében disznóvágáskor, rögtön, miután az első szakadt szálat betöltik a fiúk, mit lehet, szándékosan lyukasztanak ki, hogy mielőbb megkóstolhassák), ezért elsőként gyúrok egy tojással tésztát a levesbetéthez.

 

Ezután meghámozom a burgonyát, és hagymáról is lehántom sárga haját. A hagymából szándékosan választottam kettő kisebbet egy nagyobb helyett, mert apróbbra lehet metélni, ami pörköltnél nem ütközik annyira ki, mert mire a hús megpuhul, a hagyma is péppé fő, nem így a mi esetünkben, mi a forrásokkal együtt nem több fél óránál.

 

Itt már gyorsíthatom a folyamatot, mert tudom, míg a zsír eléri azt a hőfokot, mikor már hagyma nélkül füstjelzést adna a túlhevülés miatt, addig felkockázom azt, és már sistereghet is, hangsúlyozom: a disznózsírban, mert semmi más zsiradék nem hozza ki oly módon a paprika szín- és ízanyagát, mint a sertészsír.

 

Hagyma.jpg

 

Míg a hagyma pirulgat, 3-4 cm-es darabokra vágom a kolbászt, és apróra kockázom a burgonyát. Elsőre a kolbász darabkákat, majd a krumplit forgatom a sült hagymára, miket nem pirítok, épp csak átforgatom őket, hogy a kolbászból kiáramló anyag láthatóvá váljék a burgonyakockákon.

 

Ekkor fűszerezem sóval, őrölt paprikával és feketeborssal. Az utóbbit el is hagyhatnám, mivel a kolbászban is van, ha nem jutna eszembe kisebbik csemetém, ki belém sulykolta, bizonyos ételekből, mik közé a kolbászos krumplileves is sorolandó, nem maradhat ki; mert a bors hiányától már csak az lenne hiteltelenebb, ha krumpli nélkül lenne krumplileves a krumplileves. Ennek tudatában mégis az elhanyagolható összetevők közé sorolom a borsot.

 

Beleforgat.jpg

 

Kavarintgatok rajta, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, gondolván a kívánt mennyiségre, valamint az ezután hozzáadandó paradicsomlére. Ha nincs paradicsomléd, sűrítettet használsz, annyi vizet tölts rá, amennyi levet szeretnél.

 

Előbb a vízzel felforralom. Hagyom megpuhulni az összetevőket, csak utána teszem hozzá a paradicsomot, majd azzal ismét forrásig hevítem.

 

Forr.jpg

 

Itt van időm az előre meggyúrt tésztát csipetkévé szaggatni.

 

Nem flancolok, megfelel a kiürült lisztes stanicli széttépve, mire kiterítem.

 

Egy tojást használtam a liszthez. Mivel nagy volt a tojás, több lisztet vett fel, mint amennyi tésztát elbírna a leves, így nem teszem bele mindet. Máskor is előfordul ilyen. Hasonló helyzetben vagy megszárítom a felesleget, vagy fagyasztóba kerül. Jól jön ez majd, mikor legközelebb olyan leves készül, mibe csipetke illik, nem kell tésztát gyúrogatni, csak zsupsz, beledobom, és kész!

 

Csipetke.jpg

 

A lisztesebb része maradt ki, a többit beleszórtam a fazékba, de ezt már a fantáziátokra kell bíznom, mert nem találom a fotót róla.

 

Az biztos, a csipetkedarabkák szépen felbukkantak a paprikától pirosan csillogó zsírbuborékok között, miből arra következtettem, lekapcsolhatom a lángot, és tálalható a paradicsomos, kolbászos krumplileves.

 

Íme:

 

Leves.jpg

 

           Ha gusztának találjátok, fogyasszátok egészséggel!

 

           Ha jól esne hozzá pogácsa, mondjuk, töpörtyűs, tessék!

 

Pogi.jpg

 

Ha a pogácsa receptje érdekel valakit, de ha nem, akkor is, képek vannak, feltolom egyszer.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr415780341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.24. 23:48:34

Lenne néhány hozzáfűznivalóm ehhez a terjengős irományhoz, nem minősítem, hogy micsoda ocsmányság.
Először is, a krumplilevessel nem viccelődünk, legfőképpen nem Jani bátyámozunk. Tetszett volna megfojtani Jani bátyámat a börtönben, mikor ott voltatok az ötvenes években, vagy most már kuss legyen komcsikám.
„Nagyanyám így télidőben, disznóvágás szezonjában, mikor a hűtőláda még sehol sem, a fridzsider is csak elterjedőben volt, csak azon, nálunk jobb módúaknak volt, kiknek a kerítés is kolbászból volt, csereakcióval jutott friss kolbászhoz rokonok, szomszédok disznótorából kapott "kóstolójából".”
Értem, hogy az olvasottság miatt el kell menni a pornóblog irányba, de akkor is, a nagyanyád izéje, miszerint kolbászt szerzett csereakcióval, itt túllépi a tűrésküszöböt. Ez a nagyanyó és kolbász szerintem minimum 99-es karika. Kérem akceptálni a jövőben, bár hozzáteszem, hogy nincs jövő, lásd alább.
„Az utóbbit el is hagyhatnám, mivel a kolbászban is van, ha nem jutna eszembe kisebbik csemetém, ki belém sulykolta, bizonyos ételekből, mik közé a kolbászos krumplileves is sorolandó, nem maradhat ki;”
Lúzer, lúzer, nehogy egy gyerek a szülő fejére nőjön már! Egy feketebors miatt akciózó gyereket a feketeborsszóróval kell annyiszor kupán vágni, ahányszor megpróbálja a témát felhozni a családi szent együttlétekkor. A feketeborsszóró alatt a látványszórót értem, a baseballütőre hajazó durungot.
„Itt van időm az előre meggyúrt tésztát csipetkévé szaggatni.”
Igen, a vasalás már megvolt?! Ezer százalék, hogy a posztíró a pólóra, alsóneműre, vasaláskönnyített ingre úgy tekint, hogy azokat nem kell vasalni. Hát de.
„Ha a pogácsa receptje érdekel valakit, de ha nem, akkor is, képek vannak, feltolom egyszer.”
Hova tolod, ki vagy tiltva örökre, csá.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.25. 05:29:47

@Kadarka Jánoska:
igen ritkán értek veled egyet te vén szarházi, de most kurvára!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 05:35:46

Nemtom, én idáig el se mennék... A duplaposztolásnál leragadtam. Az még okés, hogy két porhanyós poszt egymás után, elvégre az előző még tavalyi... De hogy két leves?! Mi lesz itt, holnaptól jönnek a csippendél fiúkák, ad abszurdum salátát is eszünk?!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 05:43:07

@Kadarka Jánoska: Apropos, terjengősség... Az remélem megvan, hogy a következő adózási évtől kezdve az sms-hosszot átlépő kommentek után karakterenként két és fél százalék adóvisszatérítési kedvezménymegvonás várható! Én szóltam...

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:15:02

@Kadarka Jánoska: Jellemző férfiagyadra, hogy mindenről a politika, a pornó és a fa testápoló, mint a sport és a fizikai fölény eszköze jut eszedbe.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:20:33

@LadyCarambole: Pont itt kell Kadarkához pártolnod? Hol van a női összetartás?
Persze, mit várhatnék tőled!? Fogadom, még a krumplilevesem is telepakolnád tejföllel.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:21:47

@megszokács: Az igaz, hogy sok a betű, de felét tőlem idézte.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:34:05

@porhanyós:Gondolom, a következő posztod a betűtészta leves lesz...

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:37:58

@megszokács: Nem rossz ötlet, bár a nyakleves lehet, megelőzi.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.25. 08:40:38

@porhanyós:
anyukának kurvára igaza van, menne bele még birsalma is, meg babérlevél, meg ami még eszembe jut!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 08:43:31

@LadyCarambole: Babérlevél a krumplilevesbe? Ez rohadtul szokványos-unalmas.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.25. 09:07:38

@porhanyós:

Hát ha ezekről írsz, mi más juthat eszembe.

Sátraké a jövő 2014.01.25. 11:04:52

tárkonyt is szok beletenni a jasszony minálunk.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 11:32:06

@Sátraké a jövő: Oszt asszonygya, tárkonyos krumpileves a zebéd?

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.25. 11:34:33

@porhanyós:
valakinek ki kell állnia végre az évezredes értékek mellett, és odabaszni, ahova köll, azaz a háziasszonyok által kényelmi szempontokból lebutított kulinária asztalára!

@Sátraké a jövő:
jól teszi! mármint nyilván a kisfaszos élettársadról beszélünk, de mi itten toleránsak vagyunk maximálisan!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 11:54:54

@LadyCarambole: Odacsapok én az asztalra, majd megmutatom, ki itten a Jani!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 12:30:32

@LadyCarambole: Én is mindig amondó voltam, hogy a mogyoróolajból, friss korianderből és rizstésztából nem engedek, elvégre a hagyomány az hagyomány!

@porhanyós: Fel is vehetnénk a standard konyhai mértékegységek közé: krumplilevesünket ízesítsük egy asztalra csapott kanál tárkonnyal!

Sátraké a jövő 2014.01.25. 14:19:02

A nepáli étteremben viszont csalódtam. Mi értelme, ha minden ételnek csak erős curry íze van? Semmi. Ennél a saját káposztafőzelékem is jobb volt...

Sátraké a jövő 2014.01.25. 14:19:29

A nepáli étteremben viszont csalódtam. Mi értelme, ha minden ételnek csak erős curry íze van? Semmi. Ennél a saját káposztafőzelékem is jobb volt...

boysdottír 2014.01.25. 17:10:23

nepáli értelemben hogyan kell elképzelni egy bandurkalevest?

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 19:01:27

@Sátraké a jövő: Currys káposzta! Te aztán tudsz élni!

@boysdottír: Sok fantázia kell hozzá!

Sátraké a jövő 2014.01.25. 19:52:35

@megszokács: nem a káposzta volt currys, csak a hasonlat miatt mondtam hogy még én is jobban főzök egy curryvel agyonöntött ebédnél! Elfelejtették hogy ki kell emelni az étel ízét nem elnyomni!!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 21:03:08

@Sátraké a jövő: Hja kérem, ha nem teszel curryt a káposztába, úgy nem csoda, hogy nem nyomod el vele az ízét!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.25. 22:46:06

@Sátraké a jövő:

Kulturális témát boncolgatsz. Mi van akkor, ha szar az étel íze, és a currys ízelnyomás az egyetlen megoldás, hogy ehetővé tegyék. Te meg nekik esel, hogy nem tudnak főzni. Próbálnál meg te abból, amiből ők, csak curry nélkül. Fúj.

@megszokács:

Én azóta tisztelem a káposztát, hogy megtudtam, a római légiók szekéren hurcolászták a kockaköveken, mert azt hitték, attól savanyodik. Ha valaki ezt is megteszi egy kajáért, az nagyon jó lehet. És jó is tényleg.

Sátraké a jövő 2014.01.25. 23:24:06

@Kadarka Jánoska: olyan erős volt a curry, hogy izzadni kezdett az orrom. Mondjuk lehet, hogy erre jó volt, tisztítja a pórusokat, vagy ilyesmi. Mint a Budapestet ellepő kínai büfékben az az iszonyú csípős leves, amit adnak.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.25. 23:52:30

@Kadarka Jánoska: Nem szívesen ábrándítalak ki, de kevéssé tartom valószínűnek, hogy nomád barátunk kockakövön szállított savanyú káposztából készíti a főzelékét...

Sátraké a jövő 2014.01.26. 22:14:02

A legújabb kutatások szerint a curry valójában gyógyszer

(hvg.hu/enesacegem/20140124_Letoha_Tamas_interju)

habár ezzel kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok. A nepáliak tehát csak gyógyítani akartak!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 12:39:30

@Sátraké a jövő: Döbbenetes. Meggyőződésem volt, csak játszod a homályt.
Nem akarlak elkeseríteni, de csak lassíthatod a folyamatot, ha még felfogod, mit mondok?
Részvétem!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 13:12:17

@porhanyós: Csak jelzem, hogy a leves, az legalább nyolcvan százalék víz, szóval inkább innivaló, mint étel. Előbb-utóbb persze majd csinálunk egy ilyen bloggot is, addig tessék tarcsiban őrizni az efféle szemetet, oda jó lesz!
Egy jó paprikáskrumplit így elcseszni! Skandallum!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 13:42:39

@ripők: Fogd a kanalat, és lefetyeld a levest, vagy nem kapsz másodikat, neveletlen kölyke!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 13:51:59

@porhanyós: Na, ne tessék aszinni, vagyok olyan konok! Ha levessel lakok jól, akkor nincs ebéd utáni pihi, kettőkor lehet újramikrózni a rántott szeleteket!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 14:04:04

@ripők: Hétfő van gyerekem! A rántotthús a vasárnapi asztalra való!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 14:14:19

@porhanyós: Hányom is a keresztet, amikor hétfőnként kicsomagolom a tarját alufóliából az íróasztalon...!
Node ne térjünk el a tárgytól. Rendes, normális étel csak a második. A szmötyiket egyék a csajok, az evolúciós grádics alacsonyabb fokain pipiskedők, akiknek igazándiból nincs is szükségük energiára, merthisz lássuk be, egy porszívó húzása-vonása nem papsajt.
Node a szellemi igénybevétel, az tisztes kosztot kíván. Ott nem lehet krumplilevessel ellopni a show-t. Oda alsó hangon egy szalonnás-kolbászos lebbencs kell! Ha nem a Luszeszitán tetszene most is gondolkodni, akkor ez evidens lenne! Tessék már összeszedni magát, a jóéletbe!

spájdernecc 2014.01.27. 15:43:33

hibátlan
bár én biztos dobnék bele usque 17 szem köményt
paradicsomlevet viszont nem
mondjuk nem is én főztem

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 15:58:08

@spájdernecc: Ilyen mélységig nem is olvastam. Ha tudom, hogy nincs benne kömény, hát bizony tűzzel-vassal irtottam volna a bloggomról ezt a mételyt! Pedig ott kelletett volna lennie az elején; száraz serpenyőben megpirongatni, amíg szaglik és csak utána folytatni a többi blablával. Most nagyot nőttél a szememben!

Sátraké a jövő 2014.01.27. 16:30:42

@porhanyós: próbáltam leereszkedni a szintedre, de ezek után csak a Mosó Maci mosodáját merem neked ajánlani olvasásra a blog helyett, azt talán még felfogod.

Sátraké a jövő 2014.01.27. 16:30:46

@porhanyós: próbáltam leereszkedni a szintedre, de ezek után csak a Mosó Maci mosodáját merem neked ajánlani olvasásra a blog helyett, azt talán még felfogod.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 16:31:28

@porhanyós: Tessen mán szóllani a tepsinyaló kisfiának - elvégre ő a műszaki ember a családban - hogy a linkek nem működnek! Így sosem tudom meg, mi a csattanó!

spájdernecc 2014.01.27. 16:32:12

@ripők:
cselek, trükkök, praktikák

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 16:45:07

@spájdernecc: Tény, hogy sokan úgy tartják, a vén brokátorok semmi hasznára nincsenek a társadalomnak és undorítóan cuppogva kocogtatják a negrót a protkójukhoz, de az ilyen és ehhez hasonló kommentek mondatják velem azt, hogy a szóbeszéd fölött időnként szemet illik húnyni. Ez a blogg mindig menedéke lészen a szószátyár - bár csak egyszer (akkor is kép nélkül) posztoló - iszapszemű rájáknak egészen addig, amíg az én mondandómat támasztják alá!
Keblemre, te rafinált panyókás sáska!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 16:47:53

@ripők: Mondád vala, várakozásban jó vagy. A csattanó sem marad el, ha elérem a hínárhajút.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 16:51:01

@Sátraké a jövő: Rajtad nem múlt semmi, igazán megpróbáltad. Nem sikerült, sebaj!
A Mosó MaSA mosodáján majd még átrágom magam.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 16:51:26

@porhanyós: Esetleg segíthetek én is, csak tessen átküldeni a linket! A kis szöszit kora délután óta nyaggatom cseten, de nem felel. Szerintem valami baj történt vele. Nem akarok riogatni, de van szénmonokszidmérő a kérójában?!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 21:03:49

@porhanyós: A hülyehajú agyalágyula azt mesélte, hogy volt rendes trakta, mi szemszájnak ingere, a múltkor. De persze nem csoda, ha olyan, mint a pislákoló kanóc, ha az anutája csak ilyen zónával kínálja.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 21:08:45

@ripők: Nem adhattam neki salátát, hisz a tyukhúr nem nem nő télen.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 21:12:07

@porhanyós: Dehogynem. Egy raklappal. Amekkora feje van, még üpszilónt is teccet volna tudni abszolválni abban a némán süvöltő, koszlott üregben, ha teccik rendelkezni homlokvillás targoncához hajtásival.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.27. 22:53:21

az mind semmi, de az egész kelekótya bagázs engem zaklatott a tyúkhúrral, és még ezek nevezik magukat vidékieknek! ezek után meg se lepődtem, hogy azt se tudták, hogy a porcsint azt eszik-e vagy isszák...bezzeg malacot döfni, arra van eszük, aztán a határba meg éhen halnának, mert még csalánból se főztek soha semmit, hát ezt kell megérnem nekem, a tisztes balkonparasztnak, tiszta szégyen!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 22:58:28

@LadyCarambole: Porcsin... Tanuljon meg magyarul... Zsíros parajnak hívják aztat, maga hazátlan, idegenszívű kozmopolita!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:02:50

@porhanyós: @ripők: Amúgy megjöttem, egércincogást ne halljak most már a portámon!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.27. 23:03:01

@megszokács:
zsíros paréjnak én téged szoktalak hívni, erre tisztán emlékszem!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:04:50

@LadyCarambole: Nem emlékszem, hogy pertut ittunk volna... A zsír meg még mindig jobban áll az én férfias pocakomon, mint magán a mogyoróolaj a dereka körüli erszényövben...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.27. 23:17:57

@ripők: eki eki patang

tarjáról poszt, te lusta desznó?

én ma egy répából és egy csutka zellermaradékból kreáltam parádés grízgaluska levest! na, ez az igazi művészet, megjegyezném!

@megszokács:
csakis egy hermafordítva nevezné azt a horizontális kitüremkedést férfias pocaknak!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:21:59

@LadyCarambole: Gondolom, a leveshez a répa adta a gr-t, a zeller az ízt!

Ami a pocakomat illeti, nem lep meg, hogy nem tudja értékelni, hiszen klasszikus görög felsőtestem és fekete-afrikai istenségeket idéző férfiasságom között csak a kifinomult esztétikai érzékkel megáldott szemlélő tekintete akad meg adoniszi hasamon... De hát ez mégiscsak gasztroblog, a mellkasom gyúrós blogokra, az altestem pedig az urológiára tartogatom!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.27. 23:24:03

@megszokács:
ekkora prosztata-megnagyobbodással mondjuk nem is csodálom, hogy már csak az urológus ölelő karjai közé vágyik...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:26:13

@LadyCarambole: Nem szívesen ábrándítom ki, de amiről maga beszél, az az aranyerem... Viszont kanasztában és francia sakkban világbajnok vagyok!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 23:27:30

@LadyCarambole: Nem szívesen tromfolnék, de most speciel kell.

A levesekről már kinyilatkoztattam, mit akarsz még, az ég áldjon?! Nem étel. Ha mégis ezzel szúrnák ki a szemed, akkor legyen a lajbid zsebében pirított tepertő, lilahagyma, bunkósbot-szerű borsörlő és só, a Krisztusát!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:27:44

@LadyCarambole: Na hallja, mennyivel jobb főzés közben kártyázni és fröccsözni a haverokkal, mint sorozatot nézni!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:29:18

@ripők: Kedvencedet, a friss, ropogós fehér kenyeret hova hagytad ezúttal? Ne tagadd, te még a krumplis tésztát is kenyérrel eszed!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 23:42:22

@megszokács: Mitagadás, üdítő színfolt ez a csipkelődő buziálca, de ha anyád sem tudta leimádkozni kiskamasz korodban, akkor éngem aztán télleg nem zavar. Elvégre nem az én ősz üstökömre hozol szégyent a magentaszín tornadresszben elvonaglott Hattyúk tavával. Vagyok olyan modern.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.27. 23:42:38

@ripők:
én még a lebbencshez is kézzel gyúrom a tésztát, te kényelmes kis fütyi!
apropó erről jut eszembe: egy jó dorozsmai pontyot ponty nélkül tökre ennék ám!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:50:27

@ripők: Hattyúk tava? Én azt hittem, Hacsaturján Kardtánc... Így már értem, miért nem kultiválták az előadás után az állófogadáson a libamájas szenyókat a nézők...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.27. 23:52:05

@LadyCarambole: Na hallja, mióta az eszemet tudom, én se ettem olyan lebbencset, amit nem én gyúrtam kézzel... Igaz, ezt csak annak árán tudtam csak tartani, hogy nem ettem lebbencset!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 00:07:06

@megszokács: pont így vagyok a dorozsmai bármivel! Bazeg, az étel egyátalában?!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 00:14:37

@ripők: Te keversz valakivel, nem én dorozsmai cigányoztalak le...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 00:18:56

@megszokács: Szívem szerint kevernélek valakivel; míg a másik feled rekord-termésátlagot hozna, te fotoszintetizálnál ügyesen.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 00:22:41

@ripők: Nem arra voltam kíváncsi, mivel kevered a kevertedet, szóval nem értem, mit keversz.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 00:29:43

@megszokács: Ezzel eddig is tisztában voltunk, Nyilvánvaló Kapitány!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 00:33:15

@ripők: Ideje lenne új megvilágításba helyezned a dolgokat. Lehet, hogy ugyanazt látnád, de teljesen másképp. És ezt most jól gondold át, mert biztos van valami nagyon elvont, mély mondanivalója!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 00:35:16

@megszokács: Te kinek vagy a fogadatlan prókátora?! Mert nem a magad nevében beszélsz, azt tisztáztuk.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 00:41:46

@ripők: Beszélek én a magam nevében is, csak egy másik nevemen. A fogatlant viszont kikérem magamnak, alsó hangon is legalább 28-30 fogam van!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 00:47:40

@megszokács: Szó se róla, elvégre a padlizsánporos paszternákpürét is el kell nyammogja valaki. Szóval csodálkozol, hogy olyan vagy, mint a kaszáspók, de az ortodoksz "feszegesd a bickót és kalapálj el pár kötöttsálas buhert" nem játszik.
A fényt kóstoltad-e!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 01:16:10

@megszokács: Akkor gyakorlatilag mindent kizártunk. Most picit eldőlök. Azt a fényt, amit nem használok fel, fogyaszd egészséggel.
Csak napvilágnál ne mutatkozz!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 01:20:26

@ripők: Úgysem tudnék érvényesülni az árnyékodban...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 09:07:55

Le vagyok taglózva. Máma rászántam magam, hogy a képeket is megnézzem, és arra a következtetésre jutottam, hogy az ottan aligha csipetke, sokkal inkább TARHONYA!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 09:37:15

Csak azért mutatok rá a hibákra, mert ebből lehet tanulni. Persze, értem én, hogy nem lehetett könnyű úgy minőségi munkát végezni, hogy a drága magzat közben kivágott hátú, báli ruhában rúzsozta magát a teáskanna visszatükröződésében csücsörítve, de ahogy olyan találóan mindig megjegyzem: hamar munka sosem jó.
Szumma szummárum, a csipetkét bezony sedergetni kell. Tökösen, katonásan.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 09:37:21

@ripők: Jut eszembe! Nem csipetkének mondták, csak megpróbáltam magyarosítani, mert a csipedett, ahogy nevezték, nem tudtátok volna, mi lehet.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 09:48:56

@ripők: Sodorgatni a dohányt kell, ezt megtanulthattad volna a seregben, ha lettél volna katona.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 09:54:03

@porhanyós: Ha nem lettek volna meg a kapcsolataim, lettem is volna! Viszont sorozáson voltam háromszor, és ha tetszik hinni, ha nem: a hazaszeretet lett volna az utolsó dolog, ami eszembe jut, amikor foghíjas gumik menőztek az ablakbélletben _lefelé_ nekem, mintha istentuggya, megjárták volna a vietnámi poklot. Némelyiket dobtam volna, mint a gerelyt.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:01:34

@ripők: Kár, hogy nem mentél el, mert lassan élvezhetnéd viszonylag fiatalon boldog nyugdíjas éveidet, és most nem munkaidőben kalózkodnál itten.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:05:15

@porhanyós: Csak kierőszakoltad, hogy eláruljam: mindkét orrlukam be van tömeszelve papírzsebkendővel és ráz a hideg, mint állat. Hideglelésem van a semmittevéstől, ezért most le is pisztolyozok néhány későig fennmaradó, amerikáner tinédzsert.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:08:22

@ripők: Lázas keresésed járjon eredménnyel, jó vadászatot!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:10:14

@porhanyós: Meglesz, Szürketestvér!
Ulánbátor lassan ideje felkölteni a hétalvót, teljesen eltunyul.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:14:44

@ripők: Ahogy ő ezt mondaná, ejráérünkarramég, amúgy meg már jobban nem lehet.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:18:10

@porhanyós: Mindig is kövér és béna kisfiú volt, vagy csak a nemváltó műtétje óta hajlamos Budmil hátizsákot ölteni zakóra?! Tessen megnyugtatni.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:22:12

@ripők: Csecsszopó korában még megvolt nála az összhang.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:25:21

@porhanyós: Tessék kijavítani, ha tévedek, de nyilván kiskamasz koráig ágybavizelő is volt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy meglep.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:31:59

@ripők: Kijavítalak, nem tévedek? Eme ötlet saját tinikorod emlékeid eredménye lehet.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:34:14

@porhanyós: Grrrr. Ilyen egy anyatigris! Pirospont.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:38:10

@ripők: Valld be, megijedtél az első foltot látva ébredéskor a lepedőn, azt hitted, vizelettartási problémákkal küzdesz.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:40:13

@porhanyós: Nemis, csak azt, hogy beizzadtam. Elvégre rengeteget onanizáltam előtte.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:44:30

@ripők: Az izzasztó kúra jelen estben is hasznodra lenne. Úgy hallottam, segít a nátha megszüntetésében.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:48:20

@ripők: :-D
Pedig az előbb mondtad, hamar munka sosem jó!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 10:51:05

@porhanyós: Nem mintha témát akarnék váltani, maradhatunk a praecoksznál, tessék már mesélni megszokács fogantatásának körülményeiről!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 10:55:38

@ripők: A helyzet a gáton egyre fokozódik?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 11:00:16

@porhanyós: No, én azt nem tudom, de amennyire a sandán bazsalygó ábrázatából meg tudtam ítélni, nem csak egy legény szorgoskodik ott. Ide vezet a féktelen liberalizmus.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 11:06:25

@ripők: Magányomban erre csak ennyit tudok felelni, a fiúk a bányában dolgoznak.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 11:09:48

@porhanyós: Ne tessen mán sopánkodni, ez nem vezet jóra! Le kell tölteni valami lövöldözős iso-t, aztán induljék a haddelhadd!

Haló, Vasedény?!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 11:13:36

@ripők: Az én koromban már csak a sopánkodás marad. Minden kornak megvan a maga szépsége, majd rákeresek, ennek mi lehet?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.28. 11:21:14

@porhanyós: Minden korban az a szép, hogy soha nem jön vissza már. Az ember egy ilyen nosztalgikus, szentimentó véglény. Az unalmas hétköznapokat akkor sírja vissza, amikor lüktetve vérzik a segge vagy bedurran egy ideg a fogában.
Szal' minden nap ajándék. Tessék izgatottan letépni a burkolatot és örüljünk, hogy van luk a seggünkön.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 11:26:00

@ripők: Eszmefuttatásod utolsó gondolata helyrebillentette hangulatom, már is megvan az örömforrás. És még a nap is süt.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.28. 12:36:57

@ripők: Volt a kettő között kabát is, te anyámszomorító!

Sátraké a jövő 2014.01.29. 05:56:10

A kocka nem marad száraz, hacsak végleg bodornak veszteglő akármilyenekre.

szanalmas 2014.01.29. 10:21:55

Pogácsát akarok. MOST!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.29. 10:38:28

@szanalmas: Sötétben bujkáló elveszett, majd előkerült tékozló fiú! Azt hiszed, mert örökbefogadtalak, akaratoskadhatsz? De, majd mindjárt pattan neked valaki pogácsát sütni.

spájdernecc 2014.01.29. 15:06:46

háát...
ilyenek a lámyok

boysdottír 2014.01.29. 20:17:08

@porhanyós:
a lányok igazából ilyenek:
www.youtube.com/watch?v=IPjAIdeJ2Ng

és főzni sem nagyon tudnak

Sátraké a jövő 2014.01.29. 23:12:29

Nem kell nékem egyelőre alapjövedelem,
Van káposztalevem, baj esetén azt vedelem.

szanalmas 2014.01.30. 10:22:45

@Sátraké a jövő:

Nem ér a nevem, káposzta a fejem!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.30. 12:33:18

@Sátraké a jövő:
kockakövön furikáztál
harmadnapra megbuggyantál
itt a mese vége
húzz el innen végre

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.31. 02:12:12

@boysdottír: A saját anyádon keresd a fogást, apafej, az enyém tudja, mi a dörgés!

@porhanyós: Nem kéne kiutálnod innen a Kedves Olvasóközönséget, majd kiutálkoznak ők innen maguktól is...

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.02.02. 13:11:24

@spájdernecc: Eldobom az agyam! Csak most esett le a poén, pedig te megmondtad, hogy nem te főzted, valamint azt is kimondtad, ha te főzted volna, másképp csináltad volna.

szanalmas 2014.02.02. 17:31:20

@porhanyós:

Spájder poénkodik?! Ez még viccnek is erős!

spájdernecc 2014.02.03. 14:39:42

@porhanyós:
papírhúszfilléres
van ilyen

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.02.03. 14:55:13

@spájdernecc:
Ez az az aprópénz, mivel a reklámban a látszerész kiszúrja szemünket?
Ilyet én még nem láttam.

spájdernecc 2014.02.03. 16:13:22

hosszú...
vedd figyelembe korlátozott kommunikációkészségemet és élemedett koromat

Sátraké a jövő 2014.02.03. 23:51:06

a táplálkozás tudomány és művlészet egyszerre!

spájdernecc 2014.02.04. 14:20:32

a táplálkozás létszükséglet
süti beállítások módosítása