A világ legjobb gasztroblogja, profikkal!
2013.09.10. 20:42
Grízgaluska leves
Zsíron a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségféléket pároljuk kicsit.
Felöntjük vízzel, fűszerezzük.
Elkészítjük a galuskát.
Ha a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a galuskákat. Felforraljuk a levest, kanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt megfő a galuska.
LUSTA VERZIÓ:
Felteszünk vizet, beleszórunk vegetát, forraljuk egy kicsit, aztán jöhet a galuska.
Hozzávalók:
Házi sertészsír
Hagyma, sárgarépa, fehérrépa (akármilyen egyéb leveszöldség, egy marék zöldborsó paprika csuma, petrezselyemzöld).
Só, vegeta, bors (leveskocka, meg amit akarsz).
Tojás, só, búzadara (a galuskához).
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
2013.09.10. 21:57:10
Szádbafingok 2013.09.10. 22:00:21
Bazdmeg, mondd, hogy tetszik ez a tányér.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 22:02:54
@Szádbafingok: A tányér undorító. Aki levest eszik, az viszont ne ugasson.
2013.09.10. 22:03:33
2013.09.10. 22:06:02
Szádbafingok 2013.09.10. 22:08:27
Mit nem értesz. Tányér baszod. Ott van a képen.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 22:12:15
@Szádbafingok: Bazmeg, te beszélsz az emberek nyelvén. Ennek ellenére nem fogom közzétenni a házi macskanyelv-receptemet.
Káposztás cvekkedli lesz, ha tetszik, ha nem.
2013.09.10. 22:13:56
Szádbafingok 2013.09.10. 22:24:40
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 22:39:47
szanalmas 2013.09.10. 22:57:15
Hamarosan lopok valahonnan egy fehér színű tányért, elvégre keresett, és komoly blogba csöppentem, ami szökési sebességgel halad a világhír felé!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:03:23
Leesett pallódarabon szalonnázni, oké. Levest maradék csontból pötyögtetni 6-8 órán keresztül: oké. Így készül az alaplé, ezért rajongani: nem oké.
Házilag főzött alaplevet felolvasztani, és használni: oké.
A jóég áldjon meg! Zsigerből kell tudni, hogy mi oké!
szanalmas 2013.09.10. 23:06:53
O.K. a leveseket én csinálom, sajnos levesfronton is győznünk kell, bár ez automatikus a mi tudásunkkal. Talán bizony a gulyásokkal mi a bajod?! Babgulyás maradék csontból?!
Ki vagy rúgva!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:35:36
Holnap veszek telepet a fényképezőmbe.
Káposztás cvekkedli lesz, karamellizálva, rengeteg durván darált borssal.
szanalmas 2013.09.10. 23:48:36
Bazmeg, így vissza fogok hízni, vagy elvisz a tüdőrák (remélem), mert mindig éhes leszek! Ez a baj a gasztrobloggal, futtatja a nyálat!
aktatáskarádió 2013.09.11. 16:20:12
2013.09.11. 21:36:42
szanalmas 2013.09.11. 22:18:30
Petrezselyemződ az, ti gyorsétterem pribékek, de nem rovom fel nektek, hogy még sosem láttatok olyat!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.11. 22:38:09
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 22:41:07
2013.09.11. 23:00:38
2013.09.11. 23:02:00
2013.09.11. 23:03:52
2013.09.11. 23:05:36
2013.09.11. 23:08:34
2013.09.11. 23:10:13
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.11. 23:21:19
kurva ronda, ja. bár Száncsiénál szebb, azt meg kell hagyni!