Hétvégi menü, más tollából, recept és komment nélkül
2013.09.16. 20:06
Sajnos csak a laposhússütésben volt részem, aztán csak be kellett burkolni.
"Laposhús" és baconös csirkemáj, petrezselymes krumplival és (igazi) krumplipürével:
Ez pláne zseniális lett, fahéjas-szilvás süti, ribizlis habbal:
Van belőlük a hűtőben, lehet irigykedni!
A bejegyzés trackback címe:
https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr435519177
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
**büdösmackó** 2013.09.16. 21:23:51
Kibaszott menő a matyóra hajazó tányér! Valljuk be, baromi jól nèz ki a husi! Megyek, tolok is egy aminóshaket, megéheztem!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 21:40:03
Prosztó kaja póroknak. Tésztás lisztet esznek hús címszó alatt.
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 22:19:09
A baconos csirkemáj mondjuk királyságosság! Lehet, hogy holnap EL IS MEGYEK VALAMI ÉTTEREMBE ENNI, mint a heteroszexuális férfiak...
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.17. 05:55:03
Maradék kirántott húst tilos légmentesen, a körettel együtt szállítani! Se doboz se alufólia! Szalvettába kell tekercselni, hogy ne ázzon el a prézli, mert úgy már élvezhetetlen.
A legjobb, ha inkább azon melegében, együltő helyben becsócsáljuk az egészet.
A legjobb, ha inkább azon melegében, együltő helyben becsócsáljuk az egészet.
spájdernecc 2013.09.17. 14:24:05
fahéj b+, fahéj...
aktatáskarádió 2013.09.17. 14:58:15
Dobozból csak kórházban esz az ember.
Amúgyis elég gyenge a felhozatal itt kaja téren, ezért megosztom veletek a hétvégéről maradt pacal utóéletét, nem, nem kell megköszönni.
Naszóval, asszonyt meg kell kérni süssön pár palacsintát (a kölkök elintézik anyut seperc alatt, pikkpakk megvan a lepény), majd a maradék pacalt tejfellel elkeverve beburkoljuk a cuccba, s kész is a mönü. A végén ne felejtsetek el utánaküldeni egy leheletnyi szilvóriumot, most amúgy is szezonnya van.
Amúgyis elég gyenge a felhozatal itt kaja téren, ezért megosztom veletek a hétvégéről maradt pacal utóéletét, nem, nem kell megköszönni.
Naszóval, asszonyt meg kell kérni süssön pár palacsintát (a kölkök elintézik anyut seperc alatt, pikkpakk megvan a lepény), majd a maradék pacalt tejfellel elkeverve beburkoljuk a cuccba, s kész is a mönü. A végén ne felejtsetek el utánaküldeni egy leheletnyi szilvóriumot, most amúgy is szezonnya van.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.17. 16:54:27
@spájdernecc: Alkalmatos szituációban a fahéj nagyon is helyénvaló lehet. Oda is teszek egy adag forralt bort, az áldóját!
szanalmas 2013.09.17. 19:33:08
@ripők:
Lájk!
@spájdernecc: Lófaszt, mama, itt van még egy adag, csak azért nem hívlak el megkóstolni, mert hánynék tőle, hogy magadhoz nyúlnál az ízektől! Bár, ha lány vagy, jöhetsz!
@aktatáskarádió: Az csak a fotó miatt volt, nyilván nem eszem dobozból, csak ritkán. De ha én dobozból eszek, akkor dobozból is királyságos, mert azért eszem dobozból!
Lájk!
@spájdernecc: Lófaszt, mama, itt van még egy adag, csak azért nem hívlak el megkóstolni, mert hánynék tőle, hogy magadhoz nyúlnál az ízektől! Bár, ha lány vagy, jöhetsz!
@aktatáskarádió: Az csak a fotó miatt volt, nyilván nem eszem dobozból, csak ritkán. De ha én dobozból eszek, akkor dobozból is királyságos, mert azért eszem dobozból!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 22:00:42
@ripők: A fahéjas csirkeragumat is megosztom majd egyszer. Igazi marokkói csajtól tanultam a receptet, ők márpedig fahéjjal eszik a csirkét, hiszed vagy sem!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 22:03:09
@spájdernecc: Neked is mondom az előző kommentet.
spájdernecc 2013.09.18. 05:33:08
Ripők olvtárs ismeri az európai heteroszexuális férfigyomor számára feldolgozható szinte kizárólagos felhasználási területet.
szóba jöhetnek még a párolt almás stuffok, de ott csak érintőlegesen.
szóba jöhetnek még a párolt almás stuffok, de ott csak érintőlegesen.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 18:25:49
@spájdernecc: Nono, azért megnézném, ellen tudnál-e állni a hagymás-fahéjas-paprikás-paradicsomos csirkeszaftnak, ha egy vérbeli Seherezádé mellbimbajáról kell lenyalogatni!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 18:30:23
@megszokács:
na, ez jöhetne minél hamarabb!
na, ez jöhetne minél hamarabb!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 18:36:12
@LadyCarambole: Nettó csirkepörkölt, pirospaprika helyett fahéjjal, meg talán egy-két módosítás még a fűszerekben, de az alap dettó ugyanaz. Viszont meglepően jó ahhoz képest, hogy a fahéjat - ripőkhöz hasonlóan - én se tudtam volna forralt boron kívül másban elképzelni.
De ki tudja, talán sort kerítek rá a hetekben, régen volt már menün. Mondjuk kivételesen valami autentikus marokkói nokedlivel vagy gnocchival.
De ki tudja, talán sort kerítek rá a hetekben, régen volt már menün. Mondjuk kivételesen valami autentikus marokkói nokedlivel vagy gnocchival.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.18. 18:53:46
@megszokács: Egyszer kipróbáltam csilis babban, de olyan fura volt, hogy a maradék 1,5 kilót úgy borítottam ki, mint a pinty!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 19:06:38
@ripők: Ha meglesz a bableveses posztom, csakis csilisbabos vonallal színesítve csinálom meg. A leveszöldséget már megvettem hozzá, meg a konzerv kukoricát is ;)
Amúgy babba én se tennék fahéjat. De a csirkepörkölt mínusz pirospaprikában nem volt rossz. Meg kéne kérdeznem a marokkói csajt, hogy mit rakott még bele, mert azt nem hiszem, hogy semmi átvezető nem volt, de sajnos elveszítettem a telefonszámát a régi telefonommal együtt, mikor a pörizés másnapján négy üzenetet is küldött, ami ugyebár a fizika törvényei szerint azonnal a falhoz repíti nagy becsapódási sebességgel a közönséges telefonokat...
No, most már azt is tudod, hogyan nyúlt ki az utolsó kamerás telefonom!
Amúgy babba én se tennék fahéjat. De a csirkepörkölt mínusz pirospaprikában nem volt rossz. Meg kéne kérdeznem a marokkói csajt, hogy mit rakott még bele, mert azt nem hiszem, hogy semmi átvezető nem volt, de sajnos elveszítettem a telefonszámát a régi telefonommal együtt, mikor a pörizés másnapján négy üzenetet is küldött, ami ugyebár a fizika törvényei szerint azonnal a falhoz repíti nagy becsapódási sebességgel a közönséges telefonokat...
No, most már azt is tudod, hogyan nyúlt ki az utolsó kamerás telefonom!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 19:13:57
@LadyCarambole: @ripők: Hohó, megvan a megoldás! Dragon épp Törökországban kócsszörfingel valami homokos masszőrnél. Dobok rá egy mélt, hogy kérdezze már ki a helyieket, a törökök már félig arabok!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 19:18:51
@megszokács:
remek ötlet!
amúgy a fahéj a shawarma egyik alapköve is, arrafelé sokat és szívesen használják húsokhoz főleg, az általam imádott kardamommal, római köménnyel és szerecsendióval egyetemben!
remek ötlet!
amúgy a fahéj a shawarma egyik alapköve is, arrafelé sokat és szívesen használják húsokhoz főleg, az általam imádott kardamommal, római köménnyel és szerecsendióval egyetemben!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 19:24:28
@LadyCarambole: Na jó, kardamommal és kuminnal tényleg passzol, a szerecsendió is elmegy hozzá, csak az egy másik ízvilág. De eskü, ha erre akarod elvinni a dolgokat, egyszer posztolok rizses tikka masala omletet is, évente kétszer meg tudom enni!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 19:30:42
@megszokács:
az indiai konyhával barátkozásban vagyok egy ideje, de azért ennyire ne menjünk messze!
én bevallom, az egyszerűség híve vagyok, szeretek reggel lesétálni az utcára, vennie egy nagy tál frissen gyúrt és kifőzött dumplingot levessel, sok chilivel meg friss korianderrel az öreg nénitől, aki egy kis háromlábú széken gyártja a cuccot egy minimum 50 éve használt fazékban, aztán csumi!
az indiai konyhával barátkozásban vagyok egy ideje, de azért ennyire ne menjünk messze!
én bevallom, az egyszerűség híve vagyok, szeretek reggel lesétálni az utcára, vennie egy nagy tál frissen gyúrt és kifőzött dumplingot levessel, sok chilivel meg friss korianderrel az öreg nénitől, aki egy kis háromlábú széken gyártja a cuccot egy minimum 50 éve használt fazékban, aztán csumi!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 19:38:15
@LadyCarambole: Amíg a homó nickemmel kommenteltem, jobb nőnek tűntél!
Node sebaj, koriander és csili, rendben van. Dumplingot nem vállalok, nem ismertem még ki az új sütőt, de valamit majd kitalálok neked. Ripi már rendelt bablevest, Szancsó ungárise tortillyát, de a kettőt tudom egyszerre is. Lemegy hétvégén a csilisbableves habos lepénnyel, utána te jössz!
Node sebaj, koriander és csili, rendben van. Dumplingot nem vállalok, nem ismertem még ki az új sütőt, de valamit majd kitalálok neked. Ripi már rendelt bablevest, Szancsó ungárise tortillyát, de a kettőt tudom egyszerre is. Lemegy hétvégén a csilisbableves habos lepénnyel, utána te jössz!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 19:40:46
@megszokács: akkor még az is voltam...
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 19:44:03
@LadyCarambole: Kár, hogy mivel buzi voltam épp, így aztán nem jöttél be. Most meg már baszhatom, mármint max. ezt a lepukkant változatot.