Rizs Reloaded
2013.09.16. 14:58
A bejegyzés trackback címe:
https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr575517221
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:00:37
Szavazzunk, aztán majd jól megmanipulálom az eredményt, ha nem bírtok magatokkal!
csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 15:13:31
pirítva aztán turhára főzés majdnem tejberizsig
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 15:14:40
Ha nem a zacskós rizs nyer, felszámolom a blogot! Én szóltam...
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 15:20:43
Ennél nyomorékabb szavazóládát nem találtál, te homoszekszuális buzi!
**büdösmackó** 2013.09.16. 15:25:15
NORMÁLISRA
olyan nincs is a táblázatodban, te liberális liba!
olyan nincs is a táblázatodban, te liberális liba!
**büdösmackó** 2013.09.16. 15:29:18
@ripők: mondom, hogy buzi, baszki!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:29:47
@ripők: De találtam, csakhogy azt ahhoz a kérdéshez tartogatom, hogy olívaolajjal, gépzsírral vagy sertés szalonnazsírral főzzük-e a marhapörköltet!
@**büdösmackó**: De van, az az első pont.
@**büdösmackó**: De van, az az első pont.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:32:04
Azt azért hozzátenném, hogy úgy van beállítva a poll, hogy aki a zacskós rizsre szavaz, annak az IP- és MAC-addresszét azonnal továbbítja a rendszer az interpolnak, egy automatikusan generált, pedofil pornográf képek terjesztése miatti körözőparanccsal egyetemben!
spájdernecc 2013.09.16. 15:32:52
utoljára 1979-ben ettem rendes rizst, a laoszi vendégsuttyók főzték, csirkével, meg valami baszott erős hagymával
lehet, hogy azóta nem is élnek
lehet, hogy azóta nem is élnek
szanalmas 2013.09.16. 17:42:48
Elvileg azért kell megpirítani, hogy a zsíradék miatt aztán nem tapad össze annyira. Tapasztalatom szerint ez a tény a rizst nem érdekli egyedül, mert ő olyan, mint a kínaiak, azt csinál amit akar!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 17:57:45
@szanalmas: Hát erről pofázok évek óta, ha nem pirítod, ragacs geci lesz az egész. Szavazz inkább, bazmeg, be fogunk égni a végén, és a zacsis rizs nyer!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 18:32:18
@szanalmas: Basszus, azt hittem, az egyik zacskósrizses Dragon, de ezek szerint tévedtem!
szanalmas 2013.09.16. 19:50:08
@megszokács:
Olyat sosem tennék, bár bevallom, van egy doboz krumplipüré por a konyhában, az éhenhalás megelőzésére!
Olyat sosem tennék, bár bevallom, van egy doboz krumplipüré por a konyhában, az éhenhalás megelőzésére!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:53:33
@szanalmas: Nagy erény az őszinteség! De most már aztán ne is lássalak többé, te porzabáló!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:54:13
@szanalmas: Egyébként krumplipüréporból már kóstoltam ehetőt, zacskós rizsből még nem, úgyhogy ha nem is sokkal, de feléd billen a mérleg.
2013.09.17. 23:42:51
@megszokács: "Hát erről pofázok évek óta, ha nem pirítod, ragacs geci lesz az egész."
Nem. Ez csak egy babona. Ha nem akarod, hogy trutyi legyen:
l. Főzés előtt alaposan le kell öblíteni a rizst. Pl. levesszűrőben tálba tenni, folyóvíz, ujjaddal kavargatod, többször is tiszta vízben átmosni az egészet.
2. Amikor ráöntötted a vizet a főzéshez, már nem szabad megkavarni.
Nem. Ez csak egy babona. Ha nem akarod, hogy trutyi legyen:
l. Főzés előtt alaposan le kell öblíteni a rizst. Pl. levesszűrőben tálba tenni, folyóvíz, ujjaddal kavargatod, többször is tiszta vízben átmosni az egészet.
2. Amikor ráöntötted a vizet a főzéshez, már nem szabad megkavarni.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:44:19
@little troll: Sose kavarom főzés után. Viszont ha előtte megmosom, nem lehet pirítani, ezt beláthatod!
2013.09.17. 23:45:20
@megszokács: Nem látom be? Miért nem lehet?
2013.09.17. 23:46:50
Amúgy meg miért kellene pirítani? Ez főtt rizs. Nem pirított rizs az étel neve.
2013.09.17. 23:48:49
Az meg alap, hogy az ételeket megmossuk főzés előtt. Nem tudhatod, hogy milyen körülmények közt került a zacskóba a rizs. Főleg Kínában.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:55:00
@little troll: Mert ha szét van ázva, nem pirul, max. szikkad.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:55:25
@little troll: Nem is főtt rizs a neve.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.17. 23:55:56
@little troll: Nem Kínából vesszük az ételt. De ha már mégis, nem vízzel mossuk, mert az nem fertőtlenít.
2013.09.18. 00:27:06
@megszokács: Már miért lenne szétázva egy megmosott rizs? Attól, hogy megmostuk, attól még nyersen kemény.
2013.09.18. 00:28:42
@megszokács: Nem tudok róla, hogy Magyarország rizst termesztene. Honnan van a te rizsed?
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 00:34:55
@little troll: Közeledik az álláspontunk. A mosott rizst nem szabad főzni. Nyersen viszont ehetetlen, lásd be!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.18. 00:36:17
@little troll: Én nem lakni Magyarország. De amúgy a Hortobágy és a Tisza mocsaras mellékágai bővelkednek rizsföldekben, csak nem akarják az EU-nak bevallani, hogy a 12 éves ferdeszeműek schengenen belülről termelik ki az árut!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.18. 08:44:02
@little troll: Nos, mint ahogyan azt a porosz típusú iskolarendszer kábé ötödik osztályában annakidején valamennyien elsajátítottuk környezetismeret órán, a rizs magas keményítő-tartalmú élelmiszer.
Köztudomásúlag a keményítő egyik fő összetevője, az amilóz nem oldódik vízben, ellenben annak viszkozitását növelve, kolloid diszperziót képezve, konyhanyelven szólva zselatinizálódik.
Hogy ezt a nem kívánt jelenséget némiképp akadályozzuk, fel kell idéznünk a "Kis méregkeverő" készletünk dobozán olvasható használati utasítás vonatkozó részeit. Tudniillik, a keményítő másik alapvető komponense, az amilopektin viszont oldódó, ám kristályos szerkezetű.
Namármost.
Zsiradékokkal elegyítve és melegítve az amilóz is laza kristályszerkezetbe rendeződik, így a keményítőszemcse szilárdsága növekszik.
A fentiekből alacsony opacitású drágakőként gurul elénk a nyilvánvaló következtetés: a főzés komoly tudomány, ahol mindennek magyarázata és következménye van. A nő ennek tudatos feldolgozására képtelen; node nem is kell értenie, pusztán engedelmeskedni a szakszerű és félreérthetetlen utasításoknak.
Köztudomásúlag a keményítő egyik fő összetevője, az amilóz nem oldódik vízben, ellenben annak viszkozitását növelve, kolloid diszperziót képezve, konyhanyelven szólva zselatinizálódik.
Hogy ezt a nem kívánt jelenséget némiképp akadályozzuk, fel kell idéznünk a "Kis méregkeverő" készletünk dobozán olvasható használati utasítás vonatkozó részeit. Tudniillik, a keményítő másik alapvető komponense, az amilopektin viszont oldódó, ám kristályos szerkezetű.
Namármost.
Zsiradékokkal elegyítve és melegítve az amilóz is laza kristályszerkezetbe rendeződik, így a keményítőszemcse szilárdsága növekszik.
A fentiekből alacsony opacitású drágakőként gurul elénk a nyilvánvaló következtetés: a főzés komoly tudomány, ahol mindennek magyarázata és következménye van. A nő ennek tudatos feldolgozására képtelen; node nem is kell értenie, pusztán engedelmeskedni a szakszerű és félreérthetetlen utasításoknak.
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 11:06:30
mondjuk úgy, hogy a legalapvetőbb probléma az, hogy a t.bloggereknek a leghalványabb fingjuk sincs arról, hogy van a főtt rizs, meg van a párolt rizs - tisztelet a kivételnek.
de még hegyezhetitek tovább a zabot is kicsit, én minden esetre falhoz állítanék mindenkit, akinek vegeta, halászlékocka, zacskós rizs, gulyáskrém és ehhez hasonló borzadályok vannak a háztartásában!
de még hegyezhetitek tovább a zabot is kicsit, én minden esetre falhoz állítanék mindenkit, akinek vegeta, halászlékocka, zacskós rizs, gulyáskrém és ehhez hasonló borzadályok vannak a háztartásában!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.18. 11:07:46
asszem felveszem a listára a konzerv burgonyát is...
2013.09.18. 15:58:56
Én nem tanultam ilyeneket környezetismeret órán. Szerintem erről a rizs sem tud. Biztosan férfi írta a tankönyvet meg a rizs zacskóján a főzési utasítást is.
szanalmas 2013.09.18. 17:13:32
@little troll:
Hogy te nem tanultál az egy dolog, te még sok mindent nem tudsz, de ha nem tőlünk tanulod, nem is fogod tudni soha! A szekszről is azért nem tud szinte senki semmit, mert csak keveseknek mutatjuk meg mi kiválasztottak az igazit!
Hogy te nem tanultál az egy dolog, te még sok mindent nem tudsz, de ha nem tőlünk tanulod, nem is fogod tudni soha! A szekszről is azért nem tud szinte senki semmit, mert csak keveseknek mutatjuk meg mi kiválasztottak az igazit!
2013.09.19. 21:23:54
@szanalmas: Ó, most látom, azt írjátok, hogy főzni csak a férfiak tudnak. Tisztára olyanok vagytok, mint apám, ő is ezt gondolja. Bocs', hogy betörtem a nyugdíjas főzőklubba!
2013.09.20. 20:39:16
@szanalmas: A szerző egy férfi(ből átműtött nő)?
2013.09.20. 22:50:51
@szanalmas: Akkor jó. Én is csak az első részt olvastam el. De csak miattad!
2013.09.20. 23:25:35
@megszokács: Ó dehogy. Én vagyok a két blog házitrollja.