Borsóleves a'la God Mode

2013.09.19. 22:41

Bevallom, az egyetlen komoly kaja, amit egynél többször készítettem el eddig, az a zöldborsóleves. Laktató, fingató és isteni, már annak, aki annyira szereti, mint én.

Nekiveselkedtem hát csütörtök este 8 órakor. Ma nem vajas galuskát szaggatok bele, hanem grízgaluskát. Hozzávalók:

IMG_20130919_195005.jpg

IMG_20130919_195022.jpg

IMG_20130919_195034.jpg IMG_20130919_195056.jpg Mindent felaprítunk, és némi zsíradékon a hagymát és a paprikákat üvegezzük pár percig, majd mehet bele a többi zöldség, kicsit pároljuk, belepakoljuk a fűszereket, majd felöntjük vízzel, sózzuk. (A karfiolból csak néhány rózsát tettem bele.) Felforraljuk, főzzük a zöldség kb. puhulásáig, majd belezúdítjuk a zöldborsót. Én üvegest használok, mert azt alapból üvegből is megeszem kanállal köretnek, vagy csak hobbiból ha ráérek. 5-10 perc további főzés után beleszaggatjuk kanállal a grízgaluskát. Amikor felúsznak (aquapoling) a galuskák, még pár perc főzés és ennyi. A galuskához 2 tojás, pici zsíradék, só és búzadara köll, összekavarjuk és annyi darát adagolunk, amivel feszes lesz, mint a női fenék! Megcsinálhatjuk rögtön a főzés elején, hadd álljon a tálkában.

IMG_20130919_213406.jpg

IMG_20130919_215735.jpgCsíkos kanállal, kenyérrel, és a királyoknak járó Budweiserrel tálaljuk:

IMG_20130919_215806.jpg

Isteni lett, a csípős zöldpaprika remek ötlet volt, erről ennyit!

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr195524391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.20. 04:27:24

Döfi!! Amennyire esetemben lehet kedvenc levesekről beszélni, hát bizisten, ez az egyik!
Én fagyasztott borsóból csinálom, mert sokkal jobb a színe és sztem olcsóbb is. Betétnek meg gnocchitésztából csinálok dobókoczka méretű golyszikat valamint legalább egy fél fej fokhagyma gerezdjeivel is gazdagítom a levet. És ezt is, mint majd' minden levest, legalább egy óráig pötyögtetem takarékon, közben meg az alhasamat vakargatva heverészek a tévé előtt.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.20. 05:02:29

Hétvégén rittyentek valamit szabadtűzön.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.20. 09:40:59

nekem valahogx idegen a bazsalikom a zöldborsóval, petrezselyemződje vagy zellerződje inkább

szanalmas 2013.09.20. 09:53:00

@ripők:

A jövő hét végén pedig arrafelé megyek elvileg, tedd át!

@zsanett- a csillagkútról:

Sajnos a petrezselyemződ megrohadt két hét alatt, de egy petrezselyembombát és egy könnycseppet elmorzsoltam az ügy érdekében.

szanalmas 2013.09.20. 09:55:11

Amire az vót írva, hogy leveshez jó, abból tettem bele, a másik a tárkony volt.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 13:46:55

Pluszpont a galuskaszaggatásért! Kegyetlen munka rávenni magam, még pörkölthöz is, nemhogy levesbe!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 20:03:11

@"the dragon": Látom, megbasztak. No, most már megvárom, amíg posztolod a tojásaidból készített orientális rántottát, pedig szinte kész a tepsis bableves posztom!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 21:04:00

@szanalmas: Interkontinentális telefonos segítség a megrohadó petrezselyemződ ellen; anyám fagyasztással oldja meg, és mellesleg azt mondta, hogy gyökér vagy:

kepfeltoltes.hu/130920/20130920113_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

szanalmas 2013.09.20. 22:13:06

@megszokács:

Jogos, mindkettőben igaza van!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 22:15:49

@szanalmas: Sebaj! Holnap érkezik a tepsis bableves receptem, természetesen a beígért lepénnyel körítve! A kaja és a képek már megvannak, csak telezabáltam magam, és így nem megy az írás!

2013.09.20. 22:54:56

@szanalmas: Mi az, hogy a'la God Mode?!

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.20. 23:06:38

Esküszöm, jó ez a blog, vannak jó posztok itt, persze nem erre a @szanalmas: levesre gondolok, de van ötlet meg ihlet itt.

Mégis, az egész főzőcskézés olyan gáz dolog. Ha finomat akarok enni, akkor nem dolgozom előtte órákat, hanem bemegyek egy étterembe, oszt rendelek egy csülköt.

@megszokács: Még te ki vagy, arra nem bírtam rájönni, pedig szóvicc bajnok vagy, akkor nem dragon meg macika, de rada? Vagy egy nő?

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 23:24:56

@Kadarka Jánoska: "Ha finomat akarok enni, akkor nem dolgozom előtte órákat, hanem bemegyek egy étterembe" - ezt ellőtted már a dragonos nicked alatt.

Azt pedig mindenki tudja, aki ezt a blogot is olvassa és a kigondoltamot is, hogy ki vagyok. De ha megadod a csípő-derék-mellbőség méreteidet, valamint hogy lenyeled-e a nyelnivalót, felhomályosíthatlak!

Na jó, sose jönnél rám, szóval megmondom: a nevén nem nevezhető vagyok!

2013.09.20. 23:28:21

@megszokács: Nevén nem nevezhető, akkor majd mindjárt én is váltok, ha ez kell.

2013.09.20. 23:31:25

@szanalmas: Nem értem, a borsót a levével együtt öntöd bele, meg vizet is előtte?

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 23:31:31

@little troll: Cucu, most melyik nick akarol lenni? Szeretlek én mindenhogyan, csak maradj konzisztens, a saját érdekedben...

2013.09.20. 23:38:47

@megszokács: Ki nem gondolható vagyok.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.20. 23:42:54

@little troll: Gerjedek rád! Aláírás: megszokács eletkronyilás rendszere, amely lehetővé teszi neki a stabil internet-konnekciót vagy mit.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.21. 05:17:22

@Kadarka Jánoska: Hahó, Gusztika! A véleményformálás következő grádicsa, hogy ételreceptekben rejtjük el a szellemi táplálékot, így nem annyira direkt és szájbarágós, mint például az utolsó posztod.
Nosza, időzítsd a paprikásszalámis melegszendvics posztodat, a publikum türelmetlenül várja, hogy ennek örve alatt értesüljön valami tudományos nóvumról!
Mindazonáltal, mint a Kigondoltam! blog HR menedzsere, felszólítalak, hogy dinamikus, fiatalos csapatunk nagy öregjeként működj közre társadalmi kapcsolataink konszolidálásában, eme barátságos, ámde informatív felületen.
Magyarán mondva, termelj köcsög, Hemingway is szeretett enni!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.21. 16:21:12

Brőhe. Mégis tűzhelyen lesz. Vagy mittom.
süti beállítások módosítása