Feketeleves

2013.12.28. 17:20

kave1.jpg

Hozzávalók:
    őrölt kávé
    víz
    kávéfőző

Mikor iszik kávét az ember?

    napközben
        étkezés előtt
        étkezés után
        ha szükségét érzi
        ha nem érzi szükségét, de megkérdezi valaki, kér-e kávét

    reggel, ha felébred
      természetellenes zajra
         telefonra
         óracsörgésre
         csengetésre
      családtagok csörtetésére a lakásban
      utcáról beszűrődő egyéb hangokra
      ha már dagadtra aludta az agyát
      még aludna, de veseműködése eredménye kényszerhatása nem engedi

Ilyenkor kitántorog a konyhába, reménykedve, hogy tegnap hagyott a sokadik főzetből egy kortyolásnyit a kávéfőzőben, minek azon nyomban, hidegen való elfogyasztása meglehetősen megkönnyíti a reggeli adag bekészítését, mit beidegződött, gyors mozdulatokkal végez, majd elintézi szervezete vízháztartása végtermékürítését, miután annyi ideje marad a kávéfőző irányából eredő kortyogó hangjelenségig, hogy előkészítse a méretes ibriket, lévén tejjel issza a feketét, a tejet már bele is tölti előre poharába, hogy midőn a főző csövéből a hő hatására keletkező túlnyomásra a szerkezet alsó részébe töltött víz a beléhelyezett tölcsér alsó-felső szűrője közé adagolt, porlasztott kávén áthaladván, a tömítőgyűrűvel ellátott, a víztartályhoz csavarmenettel illesztendő, felfele, majd pipaszerűen lefele hajló csövön keresztül, minek számomra ismeretlen oknál fogva egy részét hőre lágyuló anyagból készítették(a többi darab eddig fém, gondolom, ezt nem kell hangsúlyoznom), légnemű alkotói, a semmihez nem hasonlítható illatával terjengeni kezd az űrben, folyékony része pedig belecsorog a kerámiatégelybe.

Erre vártam! 

Most ne zavarjon senki, míg nyugodtan, egy slukk cigi, egy korty kávé váltakozásával mindkettő végére érve, lassan agyam kezd gondolatokkal megtelni, miközben hol a telefonomon, hol a mikrón lévő kijelzőn többször megnézem, mire felfogom, hány óra van, majd rájövök arra is, a hét mely napjára virradtam. 

Ha eddig eljutok, no probléma, a mai nap teendőit már simán összerakom jegyzetek nélkül is, mit szépen, sorban el is kezdek csinálgatni, haladva terv szerint, míg valaki, vagy valami ki nem zökkent a kerékvágásból, minek következménye természetesen egy újabb kávé elfogyasztása kell legyen.
A kapkodva odakészített kávé különböző hibákat eredményezhet.

Lehetőségek, mi sokunkkal előfordult már, nem tettünk vizet, vagy kávét a főzőbe. Esetleg kihagytuk a szűrőt. Nem hagytunk ki semmit, csak nem gyújtottuk a meg a gázt, miután az égőre helyeztük a főzőt. Más esetben alágyújtottunk, csak a kerámiakiöntő nem került a helyére, minek okánál fogva törölgethetjük a tűzhelyről a főzetet a mosogatóba.

Számomra a legérdekesebb, mikor nem hiányzik semmi, minden a helyén van, még csak az sincs, hogy nem tartózkodom a konyhában, legfeljebb arra a csekélyke időre vagyok hallótávolságon kívül, mikor azok a jellegzetes kávéhangok jeleznének. Ebben az esetben nem tudom, hova terjeng az illat, de nem érzem azt sem, csak teszek-veszek, valószínű a kávé odakészítés szertartása stimulálta agyamat, s már nem kellett oly mértékben fogyasztanom, mint midőn annak odakészítésekor.

Ha lenne valaki, aki a kávéfőző főzési idejére lenne kíváncsi, sajnos nincsenek mérési adataim, kénytelen leszek fényképpel illusztrálni, meddig kell megfeledkezni róla.

kave2.jpg
 
Ezt nevezem kávé helyett feketelevesnek. 
Egy biztos, anyag nem vész el,csak
átalakul, de kávém eltűnt a feketelyukban, a 
főző műanyag része kissé átalakult.
 
kave3.jpg
Ez utóbbi is megesett többször velem, ezért minden ünnep előtt, így Karácsony előtt is, mikor az üzletek zárva tartanak, elengedhetetlen, ha létszükségletünket, a kávét magunkhoz szeretnénk venni, kávéfőző tartozékokat, mint szűrők, tömítőgyűrű, az utóbbit feltétlenül! még akkor is, ha mindenesfiókomban már lapul néhány példány, mert ugye, minden ünnep előtt vásároltam biztonsági okokból, viszont nem mindig volt rá szükség, de az is lehet, a felesleg abból adódik, hogy minden esetben, mikor olyan boltban voltam, ahol megláttam, tettem a vásárlókosaramba.
Az a tudat, hogy biztos van itthon a kávéfőzőhöz gumi, semmi esetre sem gátol meg a szokás hatalmából kialakult ünnep előtti vásárlási láztól, mi más normális ember esetében a kenyérre összpontosul, mert ha nálunk kenyér nincs itthon, azt lehet mellőzni, legfeljebb eszünk kalácsot, de ha kávét nem tudok inni, se főzni, se sütni nem lennék képes, így aztán az egész család, a vendégekkel együtt nézhetné a karácsonyfát, ha azt képes lennék kávékortyolás nélkül feldíszíteni, mivel voltam szíves az idei évben egy gyenge pillanatomban (lehet, kávétúladagolástól az agyvérzés határán, beszűkült gondolkozástól) magamra vállalni.
Az idén még biztosabbra mentem. Nem alkatrészeket, egy új, egész főzőt választottam. Legyen már egyszer igazán ÜNNEP az ünnep!

kave4.jpg

Így a régit az újjal összevetve megnyugvás szállt fejemre, a készülődéssel sem volt semmi fennakadás, igazán csak párszor lazultam ki, semmivel sem többször az előző ünnepeknél. 

kave5.jpg

Véletlenül se gondoljátok, hogy ez a  teríték Karácsony bármely reggelén várt rám, csupán a maradékokat raktam össze a zárófotó kedvéért.
Váljék egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr695714679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.29. 14:26:32

@ripők: Legyél is büszke rá, hogy a mélyből is van neked lejjebb!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.12.29. 14:37:00

@megszokács: Onnan föntről ezt nem is láthatod, cerkafej!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.29. 17:07:44

@ripők: Ha jártál volna idefenn, tudnád, mi minden látszik innen...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 03:14:50

buzik.

kávézni ősi román szokás, a kifinomult lelkek teával kezdik a napot.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 03:39:55

@LadyCarambole: A "kifinomult lelkek" és "buzik" közötti finom áthallást mindenki értette... Szóval jó teázást, Laci!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 03:44:47

@megszokács:
nem szívesen említem meg, de te a közelébe sem jársz semmiféle kifinomultságnak, aminek többnyire az ételeid is kárát látják.

leszopnád magad, ha egyszer teát főznék neked egy reggelen, de persze ez sosem fog előferdülni!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 03:48:36

@LadyCarambole: Miért is kéne ezt a leosztást így vállalnom? Szopsz te engem eleget, teát meg sokkal jobbat főzök nálad!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 03:51:04

@megszokács:
szép dolog az önbizalom, de esetedben teljes mértékben indokolatlan.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 03:51:55

@LadyCarambole: Namost ha arra célzol, hogy bizonytalanságomban néha az orrodba megy, hát egye-bassza, el kell ismerjem, van még hova fejlődnöm...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 03:53:57

@megszokács:
hiába, meg kell még tanulnod rendesen célba lőni a budiajtóra!
remélem rendesen összetakarítasz utána, nem venném lelkemre, ha anyádnak miattam kéne extrába, érted...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 03:57:11

@LadyCarambole: Túlértékeled a szerepedet az egészben... Ha épp nem nyelsz, ott van ám a porszívó! Vagy ha más nem, a kávéfőző! A lehetőségek tárháza a végtelenhez tart...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 03:59:20

@megszokács:
ugye most sejted, hogy anyád tejeskávéja egy egészen új dimenziót kapott!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 04:01:45

@LadyCarambole: Mindig is tudtam, hogy te krémesen szereted... De sajna anyámé zsírszegényből van!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 04:11:14

@megszokács:
öregszel, ez van...a spermaszám biztos csökkenésének a jele, ha nem habosodik!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 04:16:22

@LadyCarambole: Ezt azért még gondold újra... már ameddig még termékeny vagy...

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 04:18:04

@megszokács:
sajnálom, hogy ilyen kíméletlenül őszinte voltam, de mint te is említetted, a koromnál fogva ezt már nyugodtan megtehetem.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 04:21:21

@LadyCarambole: A te korodban az őszinteség és a szenilitás már nemigen választható szét. Apropos, boldog új évet kívánok!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 04:32:12

@megszokács:
hehe, azt még meg kell érned, te kimúlt fasz!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 04:38:53

@megszokács:
látom, már minden petárdádat eldurrogtattad, így valóban okkal hiányozik kommentjeidből a könnyed szellemesség, de mivel nem áll tőlem távol a nagyvonalúság, jövő karácsonyra megajándékozlak majd egy szakácskönyvvel!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 04:40:29

@LadyCarambole: Értékelem a próbálkozásodat, mint próbálkozást, hogy beszólj. Viszont fel kell hívjam a figyelmedet arra, hogy a könnyed szellemesség nem azonos az avas jakvajos teától fingással, ez ugyanis itten kávés poszt!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.12.30. 04:45:42

@megszokács:
ah, a jakvajas tea...már alig várom, hogy ismét ihassak!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 04:46:02

@LadyCarambole: Jadenade a szakácskönyv az jöhet, grillpartinál mindig kell a gyújtós!

**büdösmackó** 2013.12.30. 06:10:14

zseniális poszt! Anyuka, magának írnia kellene!

tejet normális ember nem iszik. hosszú a lista, amiért a tej felelős, említeném az autoimmun betegségeket, a leukémiát és az ekcémát, ráadásul a tehéngyereknek készült zsíros, hormondús váladék olyan kalcium komplexet alkot, amely az embernél gátolja a kalcium csontba való beépülését.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 11:22:06

@**büdösmackó**: Anyám nem normális, papírja van róla, így aztán ő ihat tejet, dagadék!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 11:54:14

@LadyCarambole: Biztos voltam benne, a tea mellett woksols, gondolván az "egészséges életmódra", de hallottam már olyat, hogy ebbe is belehaltak.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 11:55:03

@**büdösmackó**: Kicsikém! Én abban a korban nőttem fel, mikor a szlogen a tej élet, erő egészség volt, valamit nem azért vett ételt-italt szájába az ember, mert bármilyen vegyületet be akart volna építeni teste bármely alkotójába, pusztán jóllakottság érzete érdekében evett-ivott oly ember számára fogyasztható dolgokat, minek ízlelőbimbóira kedvező hatást váltottak ki.
Így hát, igyon tejet, aki szereti. Én nem tartozom a tejívók közé. A kávéba is csak azért teszem, mivel túl forró, mikor kicsordul a főzőből, és a tejjel hűtöm ihatóvá.
Alapból tejellenes voltam már akkor is, mikor még tudományos magyarázat szerint innunk kellett volna. Ezt be tudom bizonyítani a bal kezem mutatóujjának első percénél lévő heggel, minek keletkezése abból adódott úgy 5-6 éves koromban, hogy tejbegrízt tukmáltak volna rám őseim elalvás előtt, mi nekem olyannyira nem volt ínyemre, hogy beosontam a spájzba egy vékony pengéjű késsel, minek közepén látszott, sok kolbászt vághattak már el vele, révén az egypuputeve felső rajzolatát vette fel magára, ezzel a késsel sámlira állva próbáltam elérni a lógó füstárut, majd midőn jobb kézzel tartván a kést a bal kezemmel szorongatott kolbászhoz irányítván, nyomóerőt gyakorolván a kolbász egy részét az egésztől való elválasztása érdekében, a késpengét ütközésig tolván, majd fél centivel ütközés utánig, mert itt már úgy voltam, tovább mégsem kéve vágni, mivel a kolbász kicsit feljebb volt a kezemnél, akció befejezve, mert fél órás bőgésemmel lebuktam az öregeinél.
Sírás után elaludtam, kolbászevés nélkül, de legalább a tejbepapit sem kellett megennem.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 12:46:38

@porhanyós: Gyenge kifogás hűtés céljából kávéba tejet önteni, amióta bevezették hozzátok a vizet!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 12:52:22

@megszokács: Arra a vízre gondolsz, mit töménytelen klórral tesznek áttetszővé, hogy ne láthasd benne a a koszt? Mennyivel egészségesebb a tejnél?

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.30. 12:56:16

@porhanyós: Nem mondtam hogy egészségesebb, csak kevesebb benne a tej...

**büdösmackó** 2013.12.30. 22:35:42

@porhanyós:

www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html

+

milk.procon.org/sourcefiles/harvard.pdf :

(american journal of public health, June 1997. Vol. 87, No. 6) :

'In the 12 years of follow-up, we
found no evidence to suggest a decreased
risk of hip or forearm fracture among
women with greater milk intakes. In
analyses adjusted only for age, the relative
risks (RR) were 1.08 (95% confidence
interval [CI] = 0.67, 1.75) for hip fracture
and 1.12 (95% CI = 0.95, 1.32) for
forearm fracture among women who
consumed two or more glasses of milk per
day compared with those who reported
drinking milk once a week or less (Table
2). These results were not substantially
altered when the analyses were adjusted
for body mass index, menopausal status,
use of postmenopausal estrogen, cigarette
smoking, alcohol and caffeine consumption, total energy intake, and use of
thyroid hormone medication and thiazide
diuretics. The addition of vitamin D,
protein, phosphorus, and potassium to the
multivariate models yielded very similar
estimates of risk although the confidence intervals were wider owing to collinearity with milk consumption'

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.31. 11:51:07

@**büdösmackó**: Pont ilyen a feketelevesem.
Azt azért elmondanám, e blogon mindenki legalább kettős személyiség.
Van, kinek alapból megy, van, ki előidézi magának, belebújva porhanyósba, vagy büdösmackóba. Addig nincs nagy baj, míg játsszuk a szerepet. akkor figyelj jobban magadra, ha kibújsz a barlangból, és az első szavad "brumm" lesz. Még én is csak beszéltem a seprőn lovaglásról, ha próbálkoznék mégis repülni vele, elsőre a tetőről lefele kezdeményezném, onnan meg tudjuk, lefele pisálni kell, mi nekem nő létemre nehezebb lenne, mint nektek, kiket a természet megáldott ama képességgel, hogy állva tudjátok végezni.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.31. 12:17:59

@**büdösmackó**: Húzz innen a bölcsészzenéddel valami énblogra, köcsög!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.12.31. 12:19:13

@porhanyós: Azért kíváncsi lennék rá, milyen tévképzet vezetett arra a következtetésre, hogy büdösmackó mikroszkopikus péniszével egyszerűbb állva vizelni, mint pinával...

spájdernecc 2014.01.03. 14:23:50

BUÉK, és minden jót kíván Edömér,
a csíz a csupasz körtefán

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.03. 14:43:54

@spájdernecc: Egy, csak egy legény van a gáton, kit olyan csízből faragtak, ki még a csupasz körtefán is úriember maradt, nem feledkezvén meg a jó modorról.
BÚÉK neked is, és minden blogtársnak!

spájdernecc 2014.01.03. 14:59:23

ott eszi meg a fene
a többi svihák is jólnevelt, csak cikinek érzi

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 14:47:25

@porhanyós: @spájdernecc: Amennyiben esetleg elfelejteném: boldog 2015-öt! A többi rajtatok múlik!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 14:56:07

@porhanyós: Azt kell mondjam, a beszedett Mydetonnal mulatságos estének nézünk elébe, de egye fenyő! Holnap még csak vasárnap. Egs!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:00:44

@ripők: A Mydeton fincsi gyógyszer. Mire szeded? Eltángálták a derekedat?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:04:21

@porhanyós: Ez személyes adat! Nem tárhatom csak úgy a nyilvánosság elé. Csak annyit mondhatok, hogy ja.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:08:35

@ripők: Vannak erre külsőleg is alkalmazható gyógymódok, például a Fekete nadálytő krém, persze, akkor nincs olyan jó hatása a pezsgőnek.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:13:20

@porhanyós: Szerintem azt kihagyom, elég undin hangzik. Meg ki tudja, hogy egyáltalán bio-e?! Nem mérgezem a szervezetem mindenféle vajákosok ki tudja mit tartalmazó kenceficéivel!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:18:52

@ripők: Igazad is van. Jobban jársz a szintetikus szerrel, minek legalább az összetevői szerepelnek a használati útmutatón. Az Advil Ultra jobban bejön nálam, az még másnaposságra is jó szokott lenni, sok citromos víz kíséretével.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:21:54

@porhanyós: Fájdalomcsillapítót csak a csajok szednek. Férfiembernek csak a lelke fáj.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:23:46

@ripők: Nem is tudtam, hogy a férfiaknak van lelkük.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:28:30

@porhanyós: Több dolgok vannak földön és égen Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:31:35

@ripők: Álmodni lehet, csak ébredés után jön a valóság.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:42:08

@porhanyós: Tulajdonképp ez is egy védhető álláspont.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 15:45:49

@ripők: Míg meg nem döntöm az enyémmel.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:52:29

@porhanyós: Asszem most jött el az ideje, hogy kipróbáljam a fenti receptet. Ha lenne itthon viszki meg jégkocka, hát bizony csavarintanék is egyet rajta!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 15:57:53

@porhanyós: Központi idegrendszerre ható gyógyszert szedtem be, tehát nem vezetek. Úriember nem gyalogol. Ha hínárhajú gyermeked eljönne értem egy riksával, akkor elhajtatnék ide a Spárba, de amennyiben nem alkalmas, akkor csak egy sima bögre ekszpekszó lesz.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.04. 16:03:10

@ripők: Akkor marad a fekete, de mi lesz, ha székletlazító hatása beindul?
Nekem a múltkor beindult rendesen. Alul-felül távozott belőlem a cucc. Lehet, nem is a kávétól, hanem mert mindenféle népséggel szóbaállok az interneten, aztán csoda, ha vírust szedek össze.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.04. 16:09:58

@porhanyós: Elővigyázatosság és immuntherapia. Én ennyit tudok javasolni. Most pediglen egy zamatos cigaretta az erkélyen, gőzölgő, színváltós bögréből!

spájdernecc 2014.01.10. 15:15:59

csak egy apró technikai kérdés
ezekből a vázlatokból lesz egyszer valami?

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2014.01.12. 12:54:16

@spájdernecc:
biztos, de ne várj ezekre a töketlen fecskékre, ha van anyag, virítsd nyugodtan!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.17. 16:06:08

@LadyCarambole: Nincs anyag vagy ha van is, hát nem üti meg a mércét! Azért nem posztoltam én sem mirelit hasábburgonyát az elmúlt hetekben, mert éreztem, hogy kihelyezném a világegyetembe a lécet, amit kacska lábaitokkal megugrani volnátok kénytelen. És mi végre!
Jössz holnap, béna?!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.17. 16:07:44

@ripők: Azt akartam írni, hogy képtelen. De így sem értelmesebb. Vagyishogy de, csakazértis.

boysdottír 2014.01.17. 19:30:29

buék nektek, fakezű kukták!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.23. 19:17:31

@boysdottír: Nem mintha megszólítva érezném magam, de neked is. Remélem, örülsz, hogy a csipkelődésnek álcázott durva kirohanásoddal kinyírtad ezt a blogot is!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.23. 19:33:47

@ripők: Jelzem, én még élek, csak nem akartam magamra pakolni. Gondoltam, hagylak benneteket érvényesülni, de látom, a cselekvés megint rám vár.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.23. 19:39:26

@porhanyós: Amíg kitartanak a mekkdonálcos kuponjaim, addig bizony csak hátradőlve hagyom magam sodortatni az eseményekkel, párnázott direktori fotelomban kényelmesen elfészkelődve.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2014.01.23. 19:53:03

@ripők: Túl vagyok a szokásos csütörtöki edzésen, majd az utána megérdemelt cigarettán. Most én is inkább belesüppednék a fotelba, de holnap megfőzöm a fényképekhez az anyagot. Ha elég kitartóan hátradőlve vártok, leveslét tálalok nektek.

Sátraké a jövő 2014.01.23. 22:18:23

Ha kiveszik az agyköved,
lehetsz te még nagykövet.

Sátraké a jövő 2014.01.23. 22:18:39

Főztem káposztafőzeléket!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.24. 05:46:52

@Sátraké a jövő: Ha nem lenne bizonyos, hogy ez a kijelentésed is csak egy légbőlkapott gurítás, azt mondanám, hogy told a kontentot!

Sátraké a jövő 2014.01.24. 08:40:56

@ripők: tényleg főztem káposztafőzeléket, a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében! Legközelebb több fűszert teszek bele, most csak valami "grill fűszersót" szórtam rá.

boysdottír 2014.01.24. 08:46:44

@ripők:
nem kell ahhoz az én segítségem.
De struktív vagyok, az biztos!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 13:08:33

@boysdottír: Akkor most konstruktívan megfirtatom, hogy te ki a vérnek vagy a multinikkje, ebben a norvégmintás izlandi köntösben!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 14:54:45

@boysdottír: Ez felért egy beismeréssel, little troll!

boysdottír 2014.01.27. 17:04:21

@ripők:
itt állok egyszál ingkognitóban, te meg le akarod rólam rántani!
ez bizony nem szép dolog egy olyan alaktól, akinek macskája van, és babettával jár!
inkább kajáról beszélgessünk, eléggé flamós vagyok.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 17:09:52

@boysdottír: Tyhű, te a Duna Wörldöt akartad tárcsázni, kis szakállas, de megtréfált a teknika! Ez nem kívánságműsor!

boysdottír 2014.01.27. 17:47:23

@ripők:
pedig feketeöves gasztronómus vagyok!
gondolom rettegsz a világbajnok piritós receptemtől, a brilliáns palacsintatésztámtól meg egyenesen lefosod a bokádat!

boysdottír 2014.01.27. 18:00:06

csak a miheztartás végett, egyszer publikáltam a tökéletes csülkös bab receptjét, azóta is hívnak a mislen csillagos éttermek, nem érek-e rá legalább egy rántott levest összedobni á la cart, de tartom magam, mindenkinek nemet mondtam eddig. a gerendait egyenesen elküldtem a retekbe.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 19:00:31

@boysdottír: Ezek szerint mégsem légbőlkapott a közölt információ, te gátlástalan seggnyaló.

boysdottír 2014.01.27. 19:15:47

@ripők:
mért tékozlod nemes dühödet.
úgysem mondhatsz többé álljt a szónak.
ha egyszer minden hangot elnémítanál, a puszta kősziklák zúgnák receptjeim!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.01.27. 19:19:20

@boysdottír: Mennyiben különbözne az a status quo-tól, ha még ezt megvilágítanád, mielőtt mohásodni kezdesz...

boysdottír 2014.01.29. 19:57:57

@ripők:
annyiban, hogy nekünk mindenképpen mohás kell!

boysdottír 2014.01.29. 20:02:13

@ripők:
sajnos az egy ennél sokkal sikeresebb, olvasottabb blogban már publikálódott.
ettől mondjuk még szolgálhatná a közjót egy csekély olvasottságú söprögető blogon is, aki a kicsit nem becsüli alapon...
ha vendégszerzőként megjelöltök, hozzájárulok az újraközléshez

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2014.02.01. 06:25:33

@boysdottír: Ennyire azért nem vagyunk téma híján!
süti beállítások módosítása