Agglegény pásztortarhonya
2013.09.10. 23:10
Hozzávalók:
20 dkg kolozsvári vagy császárszalonna
1 fej vereshagyma
1 szál szárazkolbász
0,5 kg gépi tarhonya
0,216 kg burgonya
Fűszerek
Víz vagy alaplé
Az elkészítés módja:
Végy 20 deka húsos kolozsvári szalonnát és vágd, amilyenre akarod. Én szeletelném, aztán keresztben 4-5 centi hosszú, fél centi széles csíkokra szabdalnám. De mondom, rád van bízva.
Olvaszd ki a zsírját kis lángon, lassan és amikor már színesedik, dobd reá az apróra kockázott hagymát. Sózd és pirítsd addig, ameddig jólesik. Nekem kábé 10 perc.
Hintsd meg karikázott szárazkolbásszal, a füstös aroma végett. Rázogatva süsd, míg a zamatgazdag fűszeres zsírt kiengedi.
Tossz bele két marék úttörőgonebócot és pirítsd sűrűn kevergetve a zsíron barnulásig. Ezután öntsd fel vízzel vagy húsalaplével, keverd el és szeletelj bele krumplit. (Gyk: egy marék tarhonyához két marék vizet adj.) Só, bors, őrölt kömény, babérlevél vagy amit akarsz. Fedőt rá, szisszents egy sört, gyújts rá, nézd meg a postaládát, de az isten szerelmére: ne babráld, ne kevergesd a cuccot, hagyd takarékon pötyögni.
Jó 17 perc elteltével vess az ételre egy pillantást, ha kissé tocsogós még, akkor fedőt le. Ha leégett, akkor elbasztad, de ízre még lehet, hogy jó lesz; kóstolj és csak akkor fordítsd a kukába, ha hidegen hagy, hogy Afrikában bezzeg éheznek.
Ha a krumpli is puha, kotord egy viszonylag tiszta tányérba, halmozz mellé valami savanyút és költsd el jó étvággyal.
Szerző: ripők
47 komment
Címkék: rezsi pásztortarhonya ripők négerbűnözés dörmice ínycsiklandó intellligencia csápos szeksz kifinomult ászeszoárz a varjak esznek ilyent szarból várat ez volt itthon szalonna nélkül kóser buzi dragi ezért tart itt az ország Gyúrcsán kösz Orbán világhírű magyar konyha
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szanalmas 2013.09.10. 23:15:49
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:21:41
Egyébként, ilyen alapkonyha dolgokat is szívesen posztolok majd, Spáros rizs, meddig kell kétszeres vízben, fedő alatt, aztán meg a mestertrükk. Pergős, zamatos rizsa készítése. Elsőkézből.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.10. 23:24:48
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 00:48:47
**büdösmackó** 2013.09.11. 07:53:35
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 09:16:10
szanalmas 2013.09.11. 12:08:05
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 12:26:28
Fásszom sem gondolta, hogy a gasztrobloggerkedés ilyen melós! A fényképek miatt le kellett mosnom a tűzhelyet és a pultot, mintha mittom, Karácsony lenne! Dehát olvasóink a legjobbat érdemlik!
spájdernecc 2013.09.11. 12:30:32
amatőr
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 12:36:48
spájdernecc 2013.09.11. 13:10:25
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:15:00
spájdernecc 2013.09.11. 13:33:25
sparheitet smirglivel
szanalmas 2013.09.11. 13:37:44
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:37:52
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:44:11
Itt egy tipp férfiaknak:
www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/90146296/
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:46:00
szanalmas 2013.09.11. 13:46:47
Szia medve koma, küldök meghívót, virslit tudsz főzni meg teát, és ezért hírnévre tehetsz szert! Jöhetsz biciklivel is!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 13:51:03
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 14:24:29
spájdernecc 2013.09.11. 14:28:36
ne becsüld alá a medvét
remekül aprít hagymát, és liváló tanácsokat tud adni a marhapörkölfőzés közben.
azonkívül ügyesen tölt fröccsöt
/ lehet, hogy az a Vászka volt, de az eredményt tekintve mindegy /
spájdernecc 2013.09.11. 14:35:16
szép kontrasztot ad
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 14:51:23
spájdernecc 2013.09.11. 15:01:08
spájdernecc 2013.09.11. 15:21:54
a költők keveset zabálnak
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:35:26
Sok kép lesz, lazítsd a görgető ujjad.
spájdernecc 2013.09.11. 15:40:50
már alig várom
oszt' a káposztát egy kis száraz fehérrel nyakonlöttyintetted-é?
tkp mindegy, ne spojlerezzünk, majd kiderül
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 15:48:22
Őszinte, homlokoncsapós, nyáltermelő ingerek, kissé ressre hagyott teksztúra, nem több. Ez az étel az, ami. Nincs koriander, citromhéj, ajóka, sem cikória és magos mustár.
Hétköznapi, otthoni íz csak.
spájdernecc 2013.09.11. 15:50:22
hogy Marcinko kapitányt idézzem:
Csak egyszerűen, te marha!
aktatáskarádió 2013.09.11. 16:21:50
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.11. 18:48:12
Fene sem fogja villaheggyel kergetni azokat a mikronnyi gölödineket.
szanalmas 2013.09.11. 19:24:03
Amatőrök! Az igazi pásztorok, agglegényeik és persze az igazi férfiak ezt fakanállal eszik!
2013.09.11. 23:13:00
2013.09.11. 23:17:50
szanalmas 2013.09.23. 15:13:30
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.23. 16:12:21
szanalmas 2013.09.25. 11:40:15
Én is csípem, olyat még nem gyártottam, de felbaszta az agyam az étterem vele, mikor a nyár közepén befőttlecsóval adták. Meg gumivirslivel...