Tátrai Mikróstarja
2013.09.12. 16:16
Ez az étel nem csak horodozza a nevét, speciálisan a Tátrában készült étel. Első lépésként tehát elmegyünk a Tártrába, kibérelünk egy apartmant, elmegyünk este sörözni és jót alszunk.
Második lépésben felébredünk.
Az étel elkészítéséhez szükségünk van még egy mikróra:
A fenti képen a Tátra és a mikró
Ezután megnézzük, mi van a fridzsiderben:
Nem kell túlzásba vinni a konzumkodást, ennyi bőven elég!
A háttérben található tarját elővesszük. Megnézzük, mikor is jár le. Ezek a faszom szlovákok mindenre képesek!
Előkészületként három szeletre vágjuk a maradék tarját.
Egy percre beállítjuk a mikrót. Elindítjuk. Ezen a mikrón egy fokozat volt, a fokozat annyira nem publikus, hogy a masina nekem sem mutatta meg a wattot.
Amíg lejár az egy perc, két dolog jár a fejünkben:
Az egyik az egy woaaahhh fíling, hogy dekurvaszép, csak ne lenne 8 fok odakünn
A másik, amire gondolok, Vásenyka komám, akivel sokszor beszélgettünk arról, fontos, hogy az ember reggelente egyen valami konkrét.
Szerintem a finom meleg tarja jó konkrét.
Mustár mehet mellé, a szlovén napok nevében ez horvátmustár. Még maradt az élelmiszeres zacsiban.
Ekkor rájövünk, hogy nincs kenyér sem kifli. Sebaj, a hűtő oldalában árválkodik egy moci, azt odatesszük.
Eddig az első lépéstől kb 3 perc telt el.
Megesszük az ételt. Semmit nem olvasunk közben, élvezzük a létet és nem gondolunk semmire. Hamarosan úgyis fel kell pörögni, és vlaami vállalat igazgatójával okoskodni, aki teljesen fontosnak hiszi a szerepét, pedig a divíziója nem más, mint statisztikai hiba a mérlegfőkönyvben. Nem baj, eljátsszuk a fontosat mindketten.
Nagyjából rendet rakunk, kicsit elmosogatunk.
Rühellem azokat, akik főzés utánra hagyják a mosogatást. Igazi férfi főzés közben párhuzamosan mosogatja a dolgokat. Most ez kivétel. Reggel van, és gyorsan készült az étel.
Azért hagyni kell munkát a szlovákoknak is. Egyébként is elég gáz bögrékben turkálni.
Felöltözünk, puccba vágjuk magunkat. Megyünk tovább, bepakolunk a verdába. Holnap már más tájak, más hely.
Kibaszott nagy királynak érezzük magunkat a Tátrai Mikróssal gyomrunkban, és ahogy haladunk, rápillantunk a Tátrára:
Jegyezzük meg, nagyon menőn néz ki a Tátra. Szerintem jobb, mint a faszom Svájc vagy a rohadt náci Osztrákok. És itt még van fíling, van kelet-ojrópa, nem az a kifinomított porcukor-társadalom, ahol minden élethelyzetre minimum harminc, előre elkészített megoldást kínálnak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szanalmas 2013.09.12. 17:34:37
A kaja viszont ötletes és unikum!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.12. 18:52:34
szanalmas 2013.09.12. 18:56:52
Bazmeg, tippmixeljünk. 5 forint egy tipp, aki először eltalálja, azé az összes tippelő 5 forintja! Én mozzarellára saccolok!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.12. 18:59:26
szanalmas 2013.09.12. 20:47:07
"Igazi férfi főzés közben párhuzamosan mosogatja a dolgokat"
Még mindig megdöbbenek, ahogy laza természetességgel, egyszerűen fogalmazod meg azokat az alapigazságokat, amiknek a felfogásához az emberek 99 százalékának egy élet sem elég!
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.09.12. 22:08:20
aktatáskarádió 2013.09.12. 23:13:35
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.13. 06:04:50
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.13. 10:56:24
Tegnapelőtt annyira elbasztam a halfilé sütését, hogy majdnem le is fotóztam a végeredményt, de végül mégis inkább a szégyenérzet kerekedett felül...