Ha ezt a posztot a Kigondoltam blogra szánnám, akkor nagyrészt azon embereken élcelődnék benne, akik valamiféle elbaszott meggyőződésből nem esznek állati eredetű fehérjét. De ettől elegánsan eltekintek, így csupán annyit üzenek nekik, hogy olvassatok és sírjatok, retardált anyaszomorítók, aztán meg patkoljatok el valami hiánybetegségben!

De ezzel a kirohanással persze csak leányos zavaromat igyekszem palástolni, amiért spirituális vezetőként nem tiltakozok kézzel-lábbal, inkább rákapcsolódom a kis közösségünk által gerjesztett gasztroforradalmi hullámra. (Megjegyzem, jobbára csak belülről bomlasztok majd, így legalább a lelkiismeretem tiszta maradhat...) Az első receptem - amit sokan joggal tekinthettek majd istenérvnek - bemutatja, hogy varázsoljunk egyszerű csirkecombból költeményt, mely után ízlelőbimbóink nem tudják eldönteni, hogy csárdást, vagy csacsacsát járjanak örömükben.

Mindenek előtt - mintegy nulladik lépés gyanánt - vegyük ki a hűtőből a nagyjából másfél hónapja ott rohadó tepsit, és tisztítsuk ki. Amennyiben rendelkezünk wc-ülőkébe épített bidével, ezzel a művelet csupán nagyjából fél percig tart majd, de arra nagyon figyeljünk, hogy a tepsit ne nagyon dörgöljük hozzá a wc-kagylóhoz. Mivel nekem a térlátásom és a mozgáskoordinációm egyaránt tökéletes, így mindez számomra csupán gyermekjátéknak hat, de egy átlagember bizony jobban teszi, ha körültekintően jár el...

kaja1.JPG

Ekkor nekiállhatunk a tulajdonképpeni főzésnek. A gondosan válogatott csirkecombokon hagyjuk rajt a bőrt, majd a képen látható fűszerekkel (pulykasült fűszerkeverék, fűszersó, fokhagyma granulátum) szórjuk meg alaposan, majd helyezzük el a tepsiben, és locsoljuk meg olívaolajjal. Utóbbiból jusson a tepsi aljára is néhány milliméter vastagságban. Ekkor fedjük le az egészet alufóliával, majd 35 percre tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe.

kaja2.JPG

35 perc alatt bő fél részt meg tudunk nézni a Downton Abbey című sorozatból, tegyük is ezt. A sült nem lesz tőle jobb, azonban leckét kaphatunk kihaló félben lévő emberi értékekből, ami lelki táplálékul szolgálhat minden derék nemzettársunk számára. Az idő leteltével vegyük ki a tepsit, kaparjuk le róla az alufóliát, majd a combokra reszeljünk sajtot (ez megtehetjük már rögtön az elején is, de nekem csak ekkor jutott eszembe...), és rakjuk vissza a sütőbe további fél óra erejéig.

kaja3.JPG

Ekkor nekiállhatunk a köret elkészítéséhez is, ami nem tart tovább néhány pillanatnál, ugyanis heteroszexuális férfiként csakis tasakos, előfőzött rizst használhatunk. A forrásban lévő vízbe csipetnyi sót, valamint kurkumát szórunk, így a rizs nem csupán gyorsan elkészül, de karakteres ízt és bizarr, sárga színt is kap.

kaja4.JPG

Amikor elkezd pörögni a Downton Abbey stáblistája, már tudjuk jól, a hús elkészült, a rizs megfőtt, így ízlés szerint tálalhatjuk! Egészségemre!

kaja5.JPG

(Apropó, nem tudom nem észrevenni, hogy bár utálok főzni, és csak szökőévente szoktam, még így is klasszisokkal jobban csinálom, mint tik, pöcsök! Az eddigi posztok legalábbis ezt engedik sejtetni...)

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr805515353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 16:53:47

Főzés közben sorozatot nézni meglehetősen férfiatlan dolog. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy ebből az következik-e, hogy nőies...

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 17:15:41

A 180 fokon egy órát kicsit keveslem, ekkora emucombok láttán, de csak a saját sütőmből kiindulva, ami egy kőkorszaki fos. És pontlevonás a sajt miatt is, mert így oda a fűszeresen ropogós csirkebőr, ami az egyetlen elfogadható indok a tepsis csirke mellett.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 17:18:21

@ripők: Namost ha így sül rá a sajt félidőtől számítva, akkor nem keveslem a kétszer fél órát. Pontosan így kell kinéznie a nyers csirkének rámikrózott sajttal. Zsacskós rizzsel biztos finom volt (amit meg ha már nem sáfránnyal színez, tehetne rá annyi kurkumát, hogy sárga legyen tőle, mert így úgy néz ki, mintha szikkadt volna pár napot tálalás előtt).

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 17:24:55

@megszokács: Hamár zacskós rizs, akkor nekem csak a vadrizzsel kevert hosszúszemű jött be, ezt elrontani gyakorlatilag lehetetlen.
www.lacsiboltja.hu/uploadedimages/28675_riceland_hosszuszemu_elogozolt_es_vad_rizs_2x125g.jpg

De mostanában inkább rendes rizst csinálok, esetenként jázmin rizst. Kurvajó illata van!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 17:26:49

@ripők: Nem tudom, lustaságból sok förtelemre vetemedtem már, de zacskós rizsre még nem. Enni egyszer ettem, nekem az elég volt. Teljesen más fogalmaim vannak a rizsről.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 18:39:18

@megszokács: Azt az újhagymát meg simán odaszuszakoltam volna a húsok közé néhány fokhagymagerezd, sárgarépa és fűszerezett krumpli társaságában. Így nem kellett volna edényt koszítani a köret miatt.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 18:44:06

@ripők: Sebaj, a lényeg, hogy Dragon jobban főz nálunk! Főzési tudománya különösen a sült csirkéjén és a nyers hagymáján látszik, a zacskós rizs meg ugyebár fő magától!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 18:54:42

@megszokács: Ne legyünk igazságtalanok, egy budai ficsúr mindenképp megsüvegelendő, amennyiben képes kibetűzni a pulykasült fűszerkeverék felhasználási javaslatát és azt adekvát helyzetben alkalmazni is.

kiraaaaa 2013.09.15. 19:18:48

@ripők: @megszokács: HAHAÓ, tasakos rizst főz! Aki ilyet tesz, az nem tud főzni, még, de majd megtanulja.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 19:26:20

@ripők: Mármint advekvát felhasználásnak nevezed, hogy kikeresi az Állat- és növényhatározóból, hogy a pulyka és a csirke is szárnyas?

@kiraaaaa: Ezt mondom én is. Akkor már enné inkább nyersen, max. nettó debilnek gondolnám.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 19:35:38

@megszokács: Erre céloztam élcemben, igen! Egyébként a pulykát utálom bármilyen formában. Szóval inkább a szerző javára írom, hogy nem egy olyan raptor-leszármazott koncára kente a téglaport.

@kiraaaaa: A tasakos rizzsel nincs baj, de mint tanult kollégánk megjegyezte fentebb, nehéz élvezhetőre elkészíteni.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 19:40:51

@ripők: A pulykát én se kedvelem különösebben, időnként változatosságképpen iktatom csak be. Amúgy egyetlen étel van, amit viszont értékelek belőle: a(z alsó)combjából főzött kocsonya. Persze a bőre - a cocáéval ellentétben - a kukába megy belőle, de a hús íze megfelelően ízesítve és "kocsonyásan" sokáig főzve viszonylag jól semlegesíthető, az állaga pedig egészen jó tud lenni.

Namost a zacskós rizzsel kapcsolatban már csak az a kérdés, ha nehéz élvezhetőre elkészíteni, és az értelme az lenne, hogy megkönnyítse a főzést, akkor mégis mi értelme van?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 19:44:33

@megszokács: No, nemtom, mennyiben számít megkönnyítésnek, ha a zacskós 15 percéhez képest a rendes rizst 25 perc alatt el lehet készíteni. Talán egy fél reklámblokkal többet meg lehet tekinteni cserébe a Film+-on, de max ez írható a javára!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 19:53:51

@ripők: De most komolyan, művelj már ki! Hogyan lehet zacskósból PERGŐS rizst csinálni? Mert mászkosat már ettem, és tudom, a buzi digók úgy szeretik, meg pálcikával is csak akkor lehet enni, ha összeragad, de bevallom, nekem ritkán fűlik hozzá úgy a fogam. Esetleg akkor, ha valami szószos kajával egybefőzöm, és átjárja a szósz a rizst is, de akkor meg értelemszerűen bele kell borítani a kondérba, nem lehet zsacskóban főzni. Szóval patthelyzet!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 19:57:51

@megszokács: Már linkeltem az egyetlen típust, amit többször sikerült a felhasználási javaslatot szó szerint követve élvezhetőre készítenem. A többiről passz.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 20:10:46

@ripők: No jó, hát én ilyenhez nem fogok mostanában hozzájutni, de "megnyugtat", ha tasis rizsben is az a válasz, mint annyi mindenben: ezt és ezt a fajtát vedd meg, különben szar lesz.

Hát kösszépen, akkor inkább eszek mást, amit bóvli vagy éppen könnyen fellelhető alapanyagokból is elfogadhatóra lehet megcsinálni.

Gondolom, a két receptemből már lejött, hogy ez a gasztrofilozófiám. Szarból közepeset - jóból jót ugyanis még egy kibaszott szakács is képes csinálni.

Cavalcanti 2013.09.15. 20:22:08

Egyvalamire nagyon figyelni!!!!!!!
A tepsi lehet hogy elállhat hónapokig a hűtőben, de csirkénél, és halnál ne legyen ez gyakorlat! Ez a két hús ugyanis 2 hónap fagyasztás után olyan mellékízt fejleszt önmagának, amivel például engem ki lehet kergetni a világból.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 20:26:07

@Cavalcanti: Ha mellédobsz egy kisebb habanero-csumát, hát ide a rozsdás bökőt, hogy nem fog zavarni a mellékíz!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 21:00:31

A szerző utóiratban megörökített nagy mellényéhez csak annyit, hogy szakavatott szem első blikkre el tudja különböztetni az ocsút a tiszta búzától. Olyanokkal packázik, akiket már vitathatatlanul szárnyára vett a világhír:
kepfeltoltes.hu/130915/minosegi_tartalom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.09.15. 21:09:51

@ripők: Beajánlottad magad?!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 21:12:07

@little troll: Azt méltóságon alulinak érezném! Valami rosszakaróm lehetett, hisz tudvalevő, mennyire terhemre van a népszerűség.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:22:34

@ripők: Ezt már csak abból is leszűrtük, hogy épp most reklámoztad magad!

kiraaaaa 2013.09.15. 21:23:09

@ripők: nahát, és ezek után még szóbáltál velünk?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 21:24:46

@kiraaaaa: Ezt határozottan visszautasítom. Szóbáljon, aki rá van szorulva!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:30:36

@ripők: Miért is lennél rászorulva, mikor ott van neked a Settlers Online!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 21:33:27

@megszokács: Annyira tuttam, hogy nem kellett volna idegen gépről bejelentkezni!
Egyébként ha nem csenget a kassza, két-három hét után dögunalom, szóval, mint referencia-személy mondom: neki se fogj!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:37:12

@ripők: Offline se próbálkoztam vele anno, lefoglaltak a minőségi stratégiai játékok!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:40:14

@ripők: Viszont a 12 éves fiam szokott ilyeneket tolni, persze csak szimultánban. Egyszerre 15-20 ilyen játék, ami figyelembe véve, hogy kb. heti egyszer ülhet le mellé egy-két órára, azért már igényel némi multitaskingos készségeket!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:41:13

@ripők: Természetesen kiterjedt műveltségemnél fogva hallottam a Doom szériáról is.

kiraaaaa 2013.09.15. 21:42:44

@ripők: na jó, elismerem nem vagy rászorulva, bármit is jelentsen.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:45:46

@ripők: Én voltam a fáklya, de úgy loptak csak egy sokszoros Oscar-díjas filmből!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.15. 21:53:11

@megszokács: Gondolom, Kovinak degeszre hízott a bugyellárisa a jogdíjakból...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 21:58:01

@ripők: Köztünk szólva én jobban sajnáltam azt, amit Tera Patrick lenyúlt a forgatókönyv változtatására tett javaslataiért. Itt mondtam fel, ezért is kellett aztán ellopják a fáklyát, amit játszottam. Akkor határoztam el, hogy gasztroblogger leszek, és lám, most itt vagyok.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.15. 22:28:51

@ripők:

Átlátok ám a szitán, te energiaipari multik bérlistáján hízó komprádor gasztroblogger! Az egy óra pont elég volt, a modern technika ugyanis csodákra képes...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.15. 22:38:40

Szánalmas vergődéseteket olvasva kaján mosolyra húzódik a szám széle.

Persze biztos lehetne finomabbat főzni sokkal lassan, vagy rosszabbat gyorsabban (vagy rosszabbat lassabban, ahogy ti is csináljátok...), de a sült csirkém a fenséges íz, valamint az időtakarékosság robbanóelegye, a hatékonyság orientált XXI. század csúcsterméke!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.15. 22:42:14

@Cavalcanti:

Ez hogy kapcsolódik bármihez is? A tepsim nem a fagyasztóban volt, csak másfél hónapja sütöttem utoljára, utána pedig lusta voltam elmosni, így inkább bebasztam a hűtőbe a cuccot... A legnagyobbak ugyanis így nyomják!

indavideo.hu/video/Tropusi_Vihar_-_Les_Grossman_Dance_02_-_Final

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.15. 23:32:27

@szanalmas: Sorry, the web page you have requested is not available through Virgin Media.

Leszel szíves legális tartalmakat közzétenni?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 10:16:18

180° sütő és az a alig használt tepszi bírta te jámbor bumbuznyák? meg a sajtit a fólia alá, átírtál te egy gasztroangyal műsort és nem beszélve a gondosan válogatott csikeszárnyakról, tudod mikor főztél te felfuvalkodott tasakosrizsagyú amikor az uram kapásztát savanyít

**büdösmackó** 2013.09.16. 10:47:45

Őrületes fejlődés tőled, pupák! Csak gratulálni tudok!
Remélem ebben a kurva életben nem fogok ráfanyalodni, hogy nálad egyek!

Bidé, bazdmeg, bidé!!!

Ó, a kurva anyád!

Nomeg a zacskós rizs!

Baszódj meg, majdnem elhánytam magam, te állat!

**büdösmackó** 2013.09.16. 10:48:14

A fotók bűnrosszak, szedd össze magad, te fasz!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 11:05:54

@zsanett- a csillagkútról:

Még sosem raktam sajtot a fólia alá, fene sem tudja, mi sülne ki belőle... De ha problémás, akkor cserkészbecsszó ki sem próbálom, úgy is csak a buzi blog miatt főztem, hahó!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 11:07:21

@**büdösmackó**:

Igazán bánt, hogy nem akarsz nálam érkezni! Pedig már szórtam ki neked egy kis patkánymérget a küszöb tövébe...

**büdösmackó** 2013.09.16. 11:25:49

@"the dragon": sebtibe tunkold fel egy kis maradék, négerek által neked gyártott zacskós-rizzsel!

az eszem megáll bazdmeg!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 12:50:39

@**büdösmackó**:

Szerintem az lesz a legjobb, ha mindenki a maga portáján söpröget eztán! Én a jövőben is királykodok szerte a nagyvilágban, te pedig nyugodtan áldozhatsz jázminrizst különböző homoszexuális rítusok keretében Belzebub oltárán...

**büdösmackó** 2013.09.16. 12:53:52

@"the dragon": söprögethetsz az én portámon is, alig van időm takarítani.

Ellenben nem tisztáztuk, mi az a sárga színű szar a tepsidben, amit a bidében mostál ki. Ugye nem mondod, hogy gintonikos ámokfutásaid közepette a sütődbe hugyoztál!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 12:59:18

@**büdösmackó**:

Olívaolaj és csirkecombból kisült zsír elegye lehet. De nagyrészt mindenképpen olaj...

Egyébként jó lenne, ha pontosan fogalmaznál. A WC-ben mostam ki, az ülőkébe épített bidé segítségével!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 14:45:28

@"the dragon": "Az idő leteltével vegyük ki a tepsit, kaparjuk le róla az alufóliát, majd a combokra reszeljünk sajtot (ez megtehetjük már rögtön az elején is, de nekem csak ekkor jutott eszembe...)," hát csak ezért gondoltam, hogy mócsingos agyad megsajtult

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 14:51:21

@zsanett- a csillagkútról:

Szóval abból a feltételezésemből, miszerint "megtehetjük", azt a következtetést vontad le, hogy én korábban már megtettem?! Ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna! Komolyan mondom, butább vagy mint egy szomáli kalóz bal heréje...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 15:10:02

@"the dragon": úh, kalózkérdésben nagyon alul vagy képezve főleg balherényi meglátásodban tévedések sorozata mint bidében a tepsi mosás vagy mint a csirkeszárny válogatás, ha nem perzseled főzhetsz csak magadra és még sorolhatnám tárgyás tévelygésed a főzés sütés tudományában

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 15:13:31

@zsanett- a csillagkútról:

Figyelj, én egy pillanatig sem állítottam, hogy tudok sütni-főzni... Csak azt, hogy mindenki másnál jobban, amit érdemben még nem cáfolt senki!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.09.16. 15:16:11

@"the dragon": f.aszt tudsz te jobban mindenki másnál, makszimum a lábast a fazéktól tudod megkülömböztetni

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 15:19:31

@zsanett- a csillagkútról:

Na-na, a lábast a fazéktól éppenséggel pont nem tudom megkülönböztetni, de ez szerencsére nincs hatással az ételek kifogástalan ízére!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 15:53:23

@zsanett- a csillagkútról:

Hát, a mosogatógépre egy órát kellett volna várnom, a mosogatót eldugította volna, a wc-m pedig látott már ennél rosszabbat is... Nagyjából ezen elvek mentén döntöttem! Helyesen, teszem hozzá.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 15:55:45

@"the dragon": Ja, meg mivel a segged lyukát is ott szoktad mosogatni, gondoltad, az edénynek se árthat, elvégre nagy különbség a főztödben nincs az indulási és érkezési oldal között.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 16:27:21

@megszokács:

Nézd, én megbecsülöm a segglyukamat, így az ominózus tettem inkább hízelgő a tepsire nézve!

Persze érteni vélem, hogy a szemedben egyik - beleértve a sajátodat is -, olyan, mint a másik, mezei kéjrés... De ezért vagyok én kultúrmagyar, míg te csak egy ótvaros buzi!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 16:39:28

@"the dragon": Nézd, ha te nem érzed kínosnak, hogy a szaros seggedet ugyanott öblögeted, ahol az edényeidet, amiből aztán a szádba rakod a kaját, az egy dolog; de ha ráadásul a segglyukról holmi kéjek jutnak az eszedbe, az már igazán árulkodó!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.09.16. 17:01:49

@megszokács:

Ezt most úgy mondod, mintha legalábbis paksi mogyórokkal fűszereztem volna... Majd ha téged látlak vendégül, akkor!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 17:16:50

@"the dragon": Köcce, van még a múltkori kajámból, ha pedig elfogy, állok neki a következő nyesihusis istenkirályságnak!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 17:17:14

@"the dragon": De ne érts félre, ez nem elutasítás vagy lerázás akart lenni, csak egy szimpla NEM!

szanalmas 2013.09.16. 17:53:22

Sosem fogom megérteni, hogy ha van libazsír is a boltban, miért vesz valaki olívaolajat... Persze aki a csirkecombra sajtot tesz, annak a nemi eltévelyedése nem kérdés! Egyedül a hagymába nem tudok belekötni, azt biztos anyukád vette!
süti beállítások módosítása