A csirkepörkölt utóélete
2013.09.16. 17:29
Mivel a rizs és a bor elfogyott, a többi csirkepöreszt valamivel el kellett fogyasztani, a kredencen meg rámvigyorogtak a bakonyi gombás és a paprikáscsirke tészták, döntenem kellett. Ugye a csirkés tészta túl snassznak tűnt, ezért maradt a bakonyi gombás. Az elkészítése rajta van a zacskón, olvasd el, hahaha. Főzd meg a tésztát, és csodálkozz el rajta, hogy a rohadt kapitalisták ha azt írják rá, hogy 10-12 perc alatt szaftjára fő, akkor az úgy is van. Először én is kacagtam rajta, de és pedig tényleg. Kicsit csak az vigasztalt aztán, hogy milyen embernek jut eszébe ilyen elmeháborodott alakú tésztát formatervezni.
Miután a tészta is elfogyott, igaz magyar heteroszekszuális férfi módjára csípőspaprika-paradicsom-kenyér kombóval tűnt el az utolsó cseppje is a díjnyertes csirkémnek. Jajjdekár... Megismételni ugyanígy sosem fogom tudni, a fűszereket ugyanis érzésre adagoltam, némelyik pedig nemes egyszerűséggel beleömlött. Sebaj!
Mivel a bor elfogyott, öblítsük sörrel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 18:26:55
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 18:37:46
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 18:46:10
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 18:52:05
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 18:56:18
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 18:57:02
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:00:49
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:12:33
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:16:40
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:18:03
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:20:03
szanalmas 2013.09.16. 19:27:14
És a magdiban sincs ebetű, legalábbis a csirkésben. Még tartósítószer se! :P
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:29:35
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:30:02
Amúgy a porc és a bőr kamu, porcos/bőrös darabot nem találtam még benne. Szóval kocsonya azért nem lett volna az első receptből. De pörkölttől fasirton, spagettis-paradicsomszószos darált húson, natúr szeleten át grillezett sonkáig és bacontarajokig sok minden készült már belőle az évek során. De ki köll fogni, mert ritkán van, és akkor is egyenetlen, hogy mi van benne, így aztán nem te döntöd el, hogy mi fog készülni belőle, hanem az alapanyag adja.
A képtől viszont megkíméllek, mert jelenlegi nomád körülményeim között nem csak a dizájn indokolja a 640*400-as felbontású webkamerás képeket, hanem mert most épp bezony se kamerás telefonom, se fényképezőgépem nincs. De ezt ne mondd el senkinek, lassan már kezd beszivárogni a köztudatba, hogy az elbaszott kompozíció és homályosság afféle művészi eszköz nálam ;)
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:32:00
A tócsnit amúgy az utóbbi időkben kezdem felfedezni. Igaz, "kemencésen" szeretem ezt is, mint a lángost, tehát minimális zsiradékkal, de az alap elképzelés csodálandó benne!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:37:28
www.olcsobbat.hu/termek/canyon_cnr_wcam920-4f8ceaadc1a99f776e019a4f/
Én a tócsnit is zsírban szeretem! Fokhagymás, csípős tejfellel!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:39:26
szanalmas 2013.09.16. 19:46:49
Uraim, a világ egyik legjobb kajája, mint már többször megemlékeztem róla, legutóbb itt:
cookta.blog.hu/2013/08/25/lapcsanka_ahogy_otthon_a_nyirsegben/fullcommentlist/1#c20478264
( www.nosalty.hu/recept/ordoglangos-2 )
És a salgótarjáni Kiskulacs étteremben iszonyú jól csinálják, esetleg még a gödi Belga Sörház Betyárok kedvence pizza hasonló ízértékű!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:53:09
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:54:02
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 19:55:58
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 19:56:38
szanalmas 2013.09.16. 19:56:54
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:01:03
Még kiötlöm, vékony, vagy vastag lepény legyen, és hogy szósz, zöldség vagy mindkettő menjen feltétnek a hús mellé, aztán holnap asszem izzítom is, mert fogytán van a tejes nyesihusim!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:01:23
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:01:57
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:03:46
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:10:07
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:16:42
(Ha hagymás, fokhagymás rántást csinálsz, az mehet bele az elején, még a liszt előtt.)
Ha kész a rántás színre-szagra (ezt ennél spécibben nem lehet leírni, gyakorolni kell), két verzió van. Vagy megvárod, míg kihűl, és akkor forró lébe öntöd, vagy még melegen elkezded hideg vízzel apránként felengedni és elkeverni. A lényeg, hogy a meleg és hideg együtt legyen benne, így fogja a zsíros pirított liszt felszívni a vizet, amitől egyrészt nem lesz csomós, másrészt meg sűríti a lét. Én a meleg rántásba hideg víz híve vagyok, és ha már lötyög a serpenyőben a lé, akkor borítom a gyöngyöző levesbe. (És a rántást mindig a végén rakjuk a levesbe, onnan már csak egy összeforralás, pár perc, és kész.)
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:20:16
Először is enyhén sós, cukros, ecetes, babérleveles vizet felraknék forralni. Amikor felforrt, levenném, hogy csak tartsa a hőt, és akkor csinálnám meg a rántást. Zsír, fokhagyma, liszt, paprika, meleg rántásba hideg víz sorrendben. Aztán levenném a rántást a tűzről, ha elég híg, beleütném a tojásokat a forró vízbe, felhúznám alatta a tüzet, hogy lobogjon, és közben kevergetném, hogy szétmenjen a tojás. Amikor a tojás megkeményedett, belebasznám a rántást, elkevergetném, hogy véletlenül se maradjon benne csomó, forralnám egy-két percig még, aztán levenném, ekkor jöhet bele a kömény (mert illóolajokat tartalmaz, ami elmegy a faszba, ha korán rakod bele), netán bors.
Nyesedékhússal tálalnám.
szanalmas 2013.09.16. 20:23:46
Alakul ez, bár én az egészben főtt tojásosat csípem, de most már neki mernék állni! Mondjuk előbb bablevest gyártok a héten!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:24:17
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:25:14
szanalmas 2013.09.16. 20:27:29
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:27:45
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:28:57
szanalmas 2013.09.16. 20:28:58
szanalmas 2013.09.16. 20:29:24
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:29:24
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:30:36
A zöldfűszerekre igaz, hogy csak a végén megyen bele.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:34:05
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:36:16
Mondjuk én zöldfüszikkel (főleg szárítottal) szoktam menet közben is fűszerezni, egyszerűen azért, hogy főzés közben is jöjjön már a szaguk. Aztán a végén utánízesítek, ha elment az aroma. Ennyi pocsékolás belefér azért, hogy a szakács is jól érezze magát, de csak a disznók a vályúnál tálaláskor!
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:41:12
Rohadtul éhes lettem, eszem is egy kis mikróban pattogtatott kukoricát Snickerssel és Cappyvel!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:43:56
Na jó, beismerem, ahogyan zacskós rizst sem eszem, úgy pizzát se szoktam rendelni. Viszont pattogattam már kukoricát mikróban, ettem Snickerset és nyaltam már bele Cappybe is!
szanalmas 2013.09.16. 20:52:20
Szombaton prágai sonkás pizzát ettem, rendelőset. Tuti volt, bármikor vállalom! Mondjuk errefelé meg a tonhalas is jó, a betyárok kedvencét meg már említettem.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 20:53:01
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:54:38
Azért azt elismerem, hogy bár szenzációs pizzát sütök, a villanytűzhelyes tésztám nyilván nem veszi fel a versenyt egy kemencében sütöttel.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 20:56:22
kiraaaaa 2013.09.16. 21:00:02
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.09.16. 21:00:14
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 21:12:29
A gond az, hogy az új kéróban még nem járattam be a sütőt igazán. Asszem először próbálkozom még pár tepsis cuccal, sült hússal, mielőtt kenyérsütésbe mernék vágni.
@szanalmas: Én azt tapasztaltam, hogy vízzel és a legolcsóbb liszttel is össze lehet hozni (mivel ebből már előáll az élesztő magától). A tupír csak javít rajta.
**büdösmackó** 2013.09.16. 21:29:19
Baszki, fűszerezzetek már kreatívan, rohadt ciki ez a teljesen konzidióta nátrium-glutamát mániáyok!!!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.09.16. 21:38:47
szanalmas 2013.09.16. 21:50:53
Hélóke, ebben annyi fűszer van, mint hús! De a paprika a gyengém, attól olyan ütős, na meg szar a mobilkamerám!