Húsos palacsinta

2013.10.06. 08:10

Felháborodott olvasói levelek tömkelegét vagyok kénytelen - olvasatlanul - lomtárba helyezni nap, mint nap, amik - feltehetően - mind a húsos palacsinta receptjét és elkészítésének csínját-bínját tudakolják. Közszolgálati perceink keretében most úgy döntöttem, engedek a gyengéd erőszaknak, közkinccsé teszem, amit erről az ételről tudok, hátha így megszabadulok zaklatóimtól.

husipali2.JPG

Csikófrizurás, mélybarna napozót viselő óvodásként rengeteg szépemlékű délelőttöt töltöttem mamámmal a konyhában, a nyiszorgó hokedlin láblógázva, elmélyült orrtúrás közepette a szocreál bútorzatot és a falrafüggesztett dísztányérokat szemlélve. Rutinos, pákosztos haszonlesőként jól tudtam, hogy az öntöttvas serpenyőben az első palacsinta mindig selejt lesz, ami azt jelenti, hogy egy maréknyi ínycsiklandó kalóriát mindenképp zsákmányolhatok, mielőtt kiszaladok a kertbe seprűnyélből készült kardommal krizantémokat lefejezni, gyufásdobozzal legyet fogni a pottyantós deszkafalán vagy szilvafára mászni és egyáltalán, a ruhámat bekoszolni és elszakítani.
Az űrkorszak elhozta nekünk a teflonok tapadásmentes világát, már az első pali is tökéletes, de a mai napig tartom magam ahhoz, hogy a "próbadarabot" szertartásosan összesodorva, magában, még forrón gyűröm szépen metszett, cakkos ajkaim közé.

Gacsoslábú kisfiúként persze megbocsájtható, hogy ezt a remek eledelt leginkább mákossan és túróssan ízesítve kedveltem, dereshajú, meglett emberként viszont átnyergeltem a sós verzióra. Lássuk hát.

husipali_hozzávalok.JPG

Összetevők:

1. A tőtelék
- szalonna
- hagyma
- hús
- fehér és barnacsiperke
- paradicsom, paprika
- pirospaprika, bors, babér, kömény, só
- csontalaplé
- sárgarépát azért tettem bele, mert találtam két elárvult darabot a hüttő aljában, elhagyható

husipali_perkelt.JPG

A jól ismert módon, vajpuha pörköltet készítünk, igenhosszú lével. Ha nem akarunk húsdarálót koszolni, villával is szét kell tudnunk passzérozni a húskoczkákat, szűrés után.

2. Tészta
- liszt, szemre amennyi kelleni fog
- kábé 2,35 tojás
- tej, a liszthez arányosítva (hüvelykujj-szabály)
- egy evőkanál zsiradék, például kiolvasztott bölényháj. Ez nélkülözhetetlen.
- pingvinformájú szódásballonból négy másodpercnyi priccentés
- só

husipali_pali.JPG

Oké, hogy teflonban úgysem ragad le, de palacsintánként egy dobókoczkányi zsírt azért tegyünk alá. Szakavatott mozdulatokkal futtassuk körbe a zsiradékot a perem mellett, majd merőkanál segítségével adagoljunk egy deciliter tésztakeveréket a forró serpenyő közepére, miközben hosszú nőtelenségben edződött csuklónkkal, játszi könnyedségű forgómozgást performálunk.

A kisült palacsintákat töltsük meg, szorosan csévéljük fel és pászítsuk egy tepszibe, aminek az aljára pár kanál pörköltszaftot lottyantottunk.

husipali_tekercs.JPG


Reszeljünk rá lágy, zsíros sajtot, mondjuk akkora darabot, mint Szanyi Tibor köldöksérve. Suttyanhat is az előmelegített sütőbe, míg a sajt megpirul és ropogós, ízes bevonatot képez eledelünkön.

Ezalatt forraljuk fel újra a maradék szaftot, majd tejfeles-lisztes habarással sűrítsük be. Figyeljünk a hőkiegyenlítésre, merjünk egy kanálnyit a zubogó léből a hideg tejfelhez, mielőtt belezúdítanánk, így nem lesz darabos, csomós a sűrítmény.

Elhúzott tejfölcsíkkal és Kadarka Jánoska-féle paradicsom+paprika díszítőszeletekkel tálaljuk. Vagy, ha magunknak csináltuk, akkor hagyjuk a picsába a cicomát, együk, ahogy van. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr25553410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**büdösmackó** 2013.10.06. 08:30:14

a palacsinta csodajó dolog! fantasztikus recept, a répa különleges ötlet!

gyermekkorod tömör összefogalása megejtő és egyben irodalmi szinteket ütött meg.

a kész ételről nem közöltél fotót!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 08:32:44

@**büdösmackó**: Háde bazmeg, úgy ettem, ahogy az első képen látható. Besötétedett meg rohadtéhes is voltam. Picit hörpölgettem is.

**büdösmackó** 2013.10.06. 08:34:09

@ripők: jaaaa! hogy az a kész étel! egészen másra tippeltem!

jegyezzük meg, hogy tálalástechnikád fantasztikus!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 08:36:27

@**büdösmackó**: Tömpe ujjaimmal nem vagyok egy tálaló-virtuóz, szentigaz! De szarok is rá, lényeg, hogy az étek kellemes legyen az ínynek és megtöltse a bendőt. A többi csak porhintés!

**büdösmackó** 2013.10.06. 08:48:20

@ripők: egyetértek, a tálalás zsidó összeesküvés!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 08:53:59

@**büdösmackó**: Az étel frissiben, forrón a legfinomabb. Sosem értettem, miért ütnek a kezemre, ha belecsipkedtem a még zsírtól csillogó hasábburgonyába vagy ha elhappoltam egy szelet rántotthúst. Jamerhogy akkor az ebédnél már nem leszek éhes, hát kösszépen!

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.10.06. 10:36:16

10/8 nálam, a sajt érdekes ötlet, de hát miért is ne...egyedül a tejszínt hiányolom belőle, amúgy meg teljesen rendben van, de még a kis Ripit is fejen barackoztam gondolatban!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 13:35:20

"közkinccsé teszem, amit erről az ételről tudok"

Azért ez a szabadkozás igen jó felütésnek, hiszen így az ember nem vár többet a recepttől, mint amit aztán kap is tőle!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 13:43:05

@megszokács: Gondolom, az ecetet hiányolod belőle!

@LadyCarambole: Csináltam már panírban kisütve is, csak most nem volt kedvem szöszölni. Meg ez jobban is ízlik így.

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.10.06. 13:43:06

@megszokács:
neked inkább arra kéne figyelned, ami direkt a te kedvedért került bele, jelesül hogy:

" ...forrón gyűröm szépen metszett, cakkos ajkaim közé."

rég olvastam ilyen romantikusat, na!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 13:51:54

@ripők: Ha ecet nem is, egy kis mustár biztosan feldobná. De legalább fokhagyma, vagy nyesedékhús.

@LadyCarambole: Ha már így felhívtad rá a figyelmemet, gondolom, beindulhatott a nyálelválasztásod. Sebaj, amíg ripi cuppog, te nyalogathatod a kétoldalt csöpögő szaftot!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 13:55:41

@megszokács: Fokhagyma van a pöriben, de a mustár érdekes!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 13:59:39

@ripők: Mustár is van a pöriben. Legkésőbb a második újramelegítés után, és legalább a változatosság kedvéért.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 14:01:49

@megszokács: Makszimum a lófejű angoloknál, a goulashban, te provokatőr!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 14:05:22

@ripők: Angol mustárt sose tennék bele, és természetesen tisztességes, amerikai mustárt is csak akkor, ha már legalább kétszer ettem belőle anélkül, elvégre a pörköltbe úgy alapból nem való! De hát kolbászba is ritkán kerül mustár, de azért remélem, nem vitatod, hogy legitim mustárral enni!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 14:08:50

@megszokács: Ha innen nézzük, rendben van. Fehér kenyeret és roppanós koviubit sem szoktak a pörköltbe tördelni, pedig milyen finom együtt!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 14:10:21

@ripők: Na látod. Most csukjátok be a füzeteiteket. Jövő héten a húsos palacsintáról fogunk tanulni, gyerekek!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 14:11:36

@megszokács: Lófaszt, jövő héten már a dolgozat jön, a fenti a tananyag.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 14:14:21

@ripők: Látom, az indirekt módszer híve vagy: hogyan ne készítsünk húsos palacsintát. Abból a szempontból igazságos módszer, hogy ha ezt adod le a kölyköknek, a számomkéréskor ugyanúgy egyest kap, aki tanult, mint aki nem, így nem éri a lustákat hátrányos megkülönböztetés!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 14:16:06

@megszokács: Fütyülök a gáncsoskodásodra és juszt is benyomok még kettőt, pálinkát hörpölve mellé! Lukulluszi lakoma!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 14:18:13

@ripők: Gyorsan edd, hogy leérjen a második is, mielőtt hívni kell a mentőket!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 15:31:31

@ripők: Na jó, beismerem, benne van a tíz eddigi legjobb kifőztemes posztodban!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 15:34:50

@ripők: Viszont ma sem fogom megírni a beígért posztokat (lassan már el is felejtettem, miket raktam - főleg - a "vadasba", de a remek fotók révén visszakövethető úgyis), ellenben olyan geci szépen süt a nap, hogy séta után mediterránt fogok főzni vacsorára, és ha kivételesen megtalálom még a billentyűket, amikor kész lesz, talán posztolom is!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 15:36:33

@megszokács: Na ugye! Nem hiába tettem oda magamat, ment bele az ágydeszka es!

A mediterrán, az gondolom, valami marinírozott cigánypecsenye!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 15:43:28

@ripők: Nem, de azt eltaláltad, hogy nem cifrázom a húsos részét, van még bespájzolva a nyesihusiból. Amúgy tepsis krumplit tervezek. Felülírva a tegnapi tésztás ötletet, megszüntetve megőrzöm előnyös tulajdonságait! Csak "ebédre" el kell fogyjon előbb a tegnapi bótti pidza maradéka. Nem mintha ehetetlen lenne, csak addig hova főzzek, mert mire a mediterrán tepsis krumplim elfogy, addigra viszont lehet, hogy az lesz...

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 15:44:25

@ripők: De jó, a kedvedért löttyintek rá majd egy kis citromlevet, nehogy pont ez ússza meg a savanyítást!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 15:46:47

@megszokács: Hány pidzát sütöttél, bémeg! Ezekből az Oetkeres söralátétekből játszva burkolok kettőt uzsira!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 15:55:55

@ripők: Két negyven dekásat, és nem fogyott el háromra. Mondom én, hogy alig van mostanában étvágyam.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:00:05

@megszokács: Ne búsulj, bütyök! Próbáld úgy, hogy felaprítod falatkányira és kiteszed tányérra. Így el lehet csipegetni apránként.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:01:15

@ripők: Ez volt a tervem, de ahhoz töményezni kéne, fröccs mellé csak telít.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:04:12

@megszokács: Na és! Tán leállt a perisztaltikád! Javaslom, hogy távolítsd el a szilikonöklöt a valagadból!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:08:56

@ripők: Előbb húzd ki a nyelved, így nem tudom.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:11:16

@megszokács: Szerintem nyesedékhús lesz az. Tudod, nem kell ám szó szerint venni, ha az alapanyagokat bírálja valaki a posztjaidnál. Bár, ha jólesik... az egy szabad ország!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:15:22

@megszokács: Légy büszke, mert azon kevesek közé tartozol, akiknek odalent távozik a szervezetéből. Mindig mondom, hogy csak jól kell megválasztani a terepet, mindenki bajnok lehet valamiben!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:18:15

@ripők: Eleget hangoztattátok már, hogy belőletek felül jönne ki. Gondolom, mert eddig csak alulról próbáltátok beapplikálni a gyomrotokba!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:19:43

@megszokács: Itt sajna nem kapható ilyen, felteszem a tisztifőorvos szívszélhűdést is kapna!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:21:49

@ripők: Persze, mert otthon nem szecskázzák vágóhídilag a tarját, hanem nejlonhálót húznak rá és eladják kötözött sonkának!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 16:24:40

@megszokács: Ha mutatsz egy értékelhető felvételt, elárulom, mennyire undi.
Elvégre én olyasvalaki vagyok, aki vásárolt már melegszendvicskrém-konzervet. Meg tudom ítélni.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:54:11

@ripők: 4.bp.blogspot.com/-rBbSW54PMTE/UWgUgXRJtvI/AAAAAAAAGEo/RKjCkDCDTMk/s1600/IMG_1394-001.JPG

Azért azt hozzáteszem, hogy bár a dolog teljesen valószerű, hogy ezt nyesihusis zacskókból nyerték ki, de ki kell fogni az ilyen összetételt. Szakaszosan ingadozó a minőség. Most éppen egész szelet húsokat nem találni benne, mikor utoljára kora tavasszal volt a dömping, akkor meg szinte kizárólag egész szelet karaj meg némi vékonyszeletelt bacon volt bennne.

1,5-2 font körüli kilónkénti áron szerintem ez elfogadható minőség, még akkor is, ha tíz-tizenhárom százalék vizet fecskendeznek bele (mint általában a vákuumcsomagolt húsokba).

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 16:56:31

@ripők: Sajnos a morrison's-osról nem találtam képet, pedig most olyanom van. Ott kevernek bele füstös jelleget is, cserébe' szecskább a minőség és el van sózva.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:01:27

@ripők: No mi az, töki, megnézted a képet, és beléd fagyott a bélszín?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:11:46

@megszokács: Ez rendben, teljesen vállalható. Viszont tarját nem látni benne!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:15:16

@megszokács: A füstiből egy jó sólettot!!!!!!!!!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:16:42

@ripők: Mondom, változó az összetétel. Amim most van, azt nagyrészt félig füstölt tarjának nézem, viszont tényleg nagyon nyesis, szóval inkább a zsír aránya alapján. De teljesen elfogadható kolbászhús, azért is töröm rajta a fejem, hogy elő kéne szednem valamikor a fagyasztott belemet, és tőtteni. Addig is, míg rászánom magam, hogy fertőtlenítem hozzá a konyhában a kredencet a lakótársaim után, használom mindenbe.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:18:30

@ripők: A sólet eddig kimaradt az életemből. De a füstiből készült minden kaja, amit eddig posztoltam, és nem rontotta el egyiket sem. Leszámítva, hogy ha én sózom, töredékét raknám bele, de átlag ízlés szerint extrémen sótlanul főzök.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:20:53

@megszokács: Én mindenből, sóból is bőven rakok mindenbe. Ne mondják, hogy sajnálom! A sertéses sólet pedig tényleg az agglegénykonyha non plusz ultrája, minden szempontból!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:23:39

@ripők: A múltkori babos kaja után nem most erőltetném, főleg, hogy hirtelen felindulásból a fahéjas csirkébe is raktam valami "pinto" nevű babot, és amúgy elég ritkán eszem. Elég, ha a fröccsben levő buborék puffaszt. Viszont az árpagyöngy nagy királyság, tény.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:25:49

@megszokács: A bab jó, a bab fincsi. Átszellőzteti a szervezetet, az már igaz. A sóletben ugyanazt szeretem, mint a húslevesben: simán magára lehet hagyni 3-4 órára.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:30:31

@ripők: Én is szeretem a lassan készülő kajákat. Úgy általában jobb az állaguk, meg mégis: az ember jobban tud örül neki, mikor kész lesz, ha nem két percet kell várni rá, amíg átmelegszik a műanyag doboz a mikróban. És közben alaposabban lehet megbirizgálni a gyomorsavakat némi alapozó anyaggal!

Ha jó fiú leszel, egyszer posztolom a zöldséges pulykacomb-kocsonyám receptjét is (ami ideális esetben persze füstölt nyesedékhús hozzáadásával készül), csak várok hozzá még a lassan úgyis esedékes pulykacomb-akcióra!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:34:17

@megszokács: Kurvaegyszerű a képlet: levesnél vagy szaftos ételnél idő kell, hogy kioldódjanak az ízanyagok, sülteknél meg be kell azokat zárni.

Kocsonnyát én is tervezek a télre, bürkét, fület, csankot főzök az alaplébe, de a tálalótányér alján füstölthús és sovány marhaszelet leszen!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:39:40

@ripők: Sültre is lehet kedvező hatású az idő, a tepsiben sült egybehúsoknál mondjuk, de az mondjuk tény, hogy mindig is elgondolkodtatott, ezeket a párolt húsokat miért nevezik sültnek.

A pulyka bőre és csontja ugyanazt a funkciót látja el a kocsonyában, mint a disznó szőrös részei, csak így nem sajnálom kidobni a végén. Mondjuk a coca bőre finom is ráadásul, csak ha főzök mondjuk öt litert belőle egyszerre, kicsit túl nagy koleszterinbomba, mire elfogy. Kisebbnek nekiállni meg nemigen érdemes.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:43:57

@megszokács: A zsírban konfitált libacombnak tényleg nincs párja! Szóval revidiálom az álláspontom etekintetben. Viszont aztat is körbepirítom előtte, hogy bezárjam a felszínt.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:47:02

@ripők: Azért azt - egyes bloggertársainkat ismerve - ne nagyon reklámozd, hogy te ezt a linket meg is nyitottad...

Szerintem az oldalast is bő zsírban, konfitálva kell készíteni, ahogy annak idején mindenki tette, amíg nem szállta meg az országot a szotyolamaffia!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 17:56:49

@megszokács: Való igaz! Egyik kedvenc irodalmi élményem, amikor John Blackthorne a portugál hajón sült kappancombbal kanalaz a dermedt zsírba!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 17:59:43

@ripők: Nem ám olívaolajjal vagy cukros paradicsomszósszal megkenegetni, aztán holmi grillrácsra baszni, bízva abban, hogy a faszén füstje ad neki némi bukét!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:02:11

@megszokács: Szó se róla, azt sem kotornám le a papírtányérról! Kóstolás előtt semmiképp!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:04:57

@ripők: Nem mondtam, hogy rossz az, csak azt, hogy nem jó!

Nyilván ha már unom a jó kosztot, megeszem a darált húst töltött paprikában is, de amíg nem muszáj, addig inkább értelmes módon használom fel!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:20:37

@ripők: A krizantémok miatt nálam biztos elszakadt volna a cérna, és kergettelek volna a seprőm nyeléből kreált kardoddal, hogy menekültél volna a pottyantós melletti szilvafára a kezedben féltve szorongatott légygyűjteményeddel a gyufásdoboz összetört volna, és tartalma visszarepült volna oda, honnan jött, a pöcegödörbe.

A kaja rendben vala. Ha 4 pontot adok rá, csak azért lesz, mert 5-s csak az enyém lehet.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:25:02

@porhanyós: A zsebpénzemből spórolt, gurtnizott papírszázasokkal fizettem a krizantémokért. Bőgtem, mint a zálogos, taknyom nyálam egybefolyt. De ez olyan részlet, amit nem kívánok megosztani a szélesebb publikummal.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:26:57

Hát, neked sem volt valami fényes a gyermekkorod.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:27:43

@ripők: Hát, neked sem volt valami fényes gyermekkorod.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:30:22

@porhanyós: Ettől még fényes volt. Felnőtt fejjel helyeslem a retorziót, talán emiatt lettem ekkora király!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:36:05

@ripők: Fényességes király, fejet hajtok előtted.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:39:53

@porhanyós: Ezt már szeretem. Maradhatsz a bloggomon, mert átlátod a dolgokat.

Mi volt ma az Arany Alkonyban a menü?! Vagy elcserélted a tejbegrízed egy pakett pizsamás szofira?!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:43:08

@ripők: Csülök sütve, hagymáskrumpli, birsalma kompóttal. Képek vannak, majd megláthatod.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:44:59

@porhanyós: Teringettét, ez jól hangzik! Pépesítve is étvágygerjesztő volt?!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:47:46

@ripők: Porhanyósra sült, betettem a protkómat.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:50:06

@porhanyós: Nem személyeskedésből, de azt azért félrepiszkálnám a villámmal.

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 18:54:11

@ripők: Ami a tányéron van, nem turkáljuk!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 18:59:21

@porhanyós: Node, ha elropogtatom, mivel mosolyogsz?!

porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:01:24

@ripők: Nem elég szép a mosolyom a képen lévő egy szem fogammal?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 19:03:12

@porhanyós: Dehogynem! Pont, mint a fiadé, miután ízetlenkedett és megdorgáltam.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 19:11:11

@porhanyós: Ja, mert mintha a fiad tőled szép lenne...! Gondolom, csúzlival etetted annakidején.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:14:36

@ripők: Nem, csúzlival azért nem, de hogy kompótot többet ettem, mint amennyit megérdemeltem, az biztos! És az volt a kifogás, hogy nem illik üres hússal jól lakni!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 19:19:40

@megszokács: Tyhíí, baszeg, kompótot is fogok eltenni az ősszel! Dekurvajó!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:21:57

@ripők: Amit elteszel, azt befőttnek hívják, cucu.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:25:45

@porhanyós: @ripők: Amúgy én értékelem a keleti konyhát az "együnk húst édes ízekkel" felfogásával együtt is. Egy narancsos kacsa mondjuk oké, meg édes-savanyú mártásos cuccok, ahogy persze egy jobb rántott sajt vagy vadhús mellé az erdei gyümölcslekvár alap. De azt sose értettem, hogy mindenféle cukros lében tocsogó, plöttyedtre szétfőzött gyümölcsöket, mint a kompót vagy mondjuk a meggyszósz, miért szed az ember önszántából a szájába, hacsak nem azért, hogy kiérdemelje a napi húsadagját mellé!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.06. 19:26:26

@megszokács: Én tettem már el kompótot is, a hülyeségedet itt ne terjesszed, Bélám!

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:28:27

@ripők: Neked elhiszem. Én már olyanról is hallottam, hogy valaki sült krumplit főzött.

megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.06. 19:30:02

@ripők: De csak hogy okulj: amíg megfőzted, kompót, ha tartósítod és elrakod a dunsztosüvegbe, máris hopp, befőtté válik.

Persze ha mondjuk cefréshordóban tárolod befőttesüveg helyett, akkor ez kibúvó lehet a számodra...

kiraaaaa 2013.10.06. 19:57:55

Mondjuk én a panírozott verzióját jobban kedvelem.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.06. 21:22:45

Elképesztő, hogy egyes gasztroanalfabéták képesek mindenféle sós palacsintákat enni, ennél már csak a kandírozott csalamádé lehetne rosszabb... Az ilyen himpelléreknek csak azt tudom üzenni, ha sósra vágynak, leszophatnak legott!

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.06. 21:24:52

Arról nem is beszélve, hogy micsoda undormány "tejet" használtál hozzá... Mindegy, méltó büntetés, hogy meg is kell enned ezeket a kutyulmányokat!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.07. 08:49:16

Jól van, anti gasztróblog most látom. Akkor minden stimmel.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.10.07. 09:41:37

én akármit csinálok azzal a kurva tejfellel mindig csomóra marad

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 10:43:49

@zsanett- a csillagkútról: Oda se neki, az íze ugyanolyan! A csomómentes szaft meg amúgyis lejárt lemez, nem kúlság.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.10.07. 14:43:35

@ripők: nem vagyok sznob, de a szocreál vendéglátóipar remekbe szabott alkotásait nem kedvelem.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 14:54:42

@Wind Callman tér: Ez házikoszt, Bubu! De legyen neked, nem sértődöm meg, ha rámsütik, hogy én vagyok a konyhaművészet Barcsay Jenője!

szanalmas 2013.10.07. 14:57:23

Ezentúl csak akkor megyek blogizékre, ha mindig hozol egy ételhordónyi ilyet. Ettől eltekintve most utállak, mert megetted egyedül! Ja persze, a szaftot sűrűbbre kellett volna, csak hogy ne érezd magad jól. Bazmeg!

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 15:08:43

@szanalmas: Este, megmelegítve már sűrűbb volt. Azonban meg kell mondjam, az a szaft levesnek sem lenne utolsó! Lehet, hogy feltaláltam egy új ételt én is?!

szanalmas 2013.10.07. 15:15:31

@ripők: Ilyet ne mondj, mert egyből kiderül, hogy csak kísérleteztél, és odalesz a profizmus illúziója is a blogról! Na, meg kiderül, hogy igazából a Kissárkány étteremből hozatod az összes cuccot!
süti beállítások módosítása