Rizskoch, ahogy Hugh Hefner szereti
2013.10.07. 17:11
A blog mindezidáig méltatlanul, páriaként kezelte a desszerteket, hiszen elsődleges küldetésének az agglegények megóvását tekinti az éhkopptól, akik ha már kénytelenek magukra főzni, biztos nem állnak neki egyszerre több fogásnak... (Amennyiben heteroszexuálisak.) Ebből a szempontból forradalmi a következő recept, hiszen "hivatalosan" desszertnek tekintendő, de holmi merész újítók - például én - sikeresen kísérleteztek azzal, hogy teljes értékű vacsoraként fogyasszák.
Ha elképzelünk egy igazi férfit, akkor a D-kosaras kebellel megáldott hölgyek társasága, és a minimum 6 literes motorral dübörgő autócsodák után a harmadik dolog, ami eszünkbe ötlik, alighanem az a szertartás, amikor hősünk visszalöki az imént vázolt hölgy fejét az az imént vázolt autó anyósülésére, benyúl a kesztyűtartóba, elővesz egy ételhordó dobozt - amit az anyukájától kapott -, felnyitja, és egy műanyag villával elkezd rizskochot falatozni. Nem csoda, hiszen a rizskoch a legrockabillysebb desszert az összes közül, ráadásul hidegen is fogyasztható! A modern tudománynak - és kiváló receptemnek - hála, azonban a jövőben nem kell anyukánk jóindulatára hagyatkoznunk, hogy igazán igazi férfinak érezhessük magunkat, hiszen a - szűk keresztmetszetnek tekinthető - rizskochot otthon is elkészíthetjük néhány lépésben, a csöcsi, meg a kocsi pedig ezek után nem jelenthet gondot...
Első teendőnk, hogy kimérünk 30 deka rizst, majd 3/4-ig főzzük sós vízben, (Ripők használhat víz helyett alaplevet, elvégre úgyis valamiféle beteges vonzódást érez a csirefarhát mellékíz iránt...) majd szűrjük le, és 3 deci tejben főzzük puhára. ( Itt kell megjegyeznem - ismét ripőknek, blogunk gasztrobenjáminjának címezve -, hogy aki ételéhez nem friss házi tejet, hanem tejporból, pláne növényi zsiradékból cseppfolyósított förmedvényt használ, annak a várható élettartama 5 évet csökken... de nem is kár érte! ) Ekkor válasszunk szét 4 darab tojást, a fehérjéből verjünk kemény habot, majd a sárgájával, 4 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral egyetemben keverjük bele a rizsbe. A kész rittyó 2/3 részét öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, a maradékba pedig keverjünk kakaót, hogy szép barna legyen, és szabálytalan formában borítsuk a többi után. A tepsit toljuk be fél órára 190 fokra előmelegített sütőbe.
Amíg sül a rizskochunk, és úgy döntöttünk, hogy nem baracklekvárral fogyasztanánk, készítsünk el egy adag prémium pudingot - nem részletezem hogy kell, egyrészt, mert már elfelejtettem, másrészt rajta van a zacskón, hahó! -, és öntsük az időközben elkészült fogás tetejébe. Jó tanácsként annyit, hogy pudingporból a minőség is megfizethető, még holmi szánalmas alakoknak is, így ne basszuk már el az egészet lisztízű förmedvénnyel... Köszöntem.
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.09. 13:39:02
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.08. 13:39:02
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 17:14:53
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 17:18:36
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 17:23:18
Gyakorlatilag sült tejberizs... Mégis miért kéne szépnek lennie?! Bőven elég, hogy finom. Én elsősorban ezt várom el a kajától!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 17:24:36
Jól van buzikám, ha legközelebb étcsoki bevonatos mazsolát veszek, a belsejét visszaköpködöm neked, aztán főzhetsz belőle, amit csak akarsz!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 17:28:02
ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2013.10.07. 17:28:49
**büdösmackó** 2013.10.07. 18:18:55
**büdösmackó** 2013.10.07. 18:19:22
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 18:43:44
Az alkoholhoz csak cukker kell, nem más. Én azt mondom, kár a zamatos szőlőt borba pazarolni!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 18:46:19
Most akkor kumkvat, vagy tejszínhab?! Előbbit buziságnak tartom, utóbbi helyes felhasználásához pedig a Diszkópatkányok c. film nyújt hiteles tájékoztatást!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 18:59:17
porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.07. 20:51:24
szanalmas 2013.10.07. 21:22:10
**büdösmackó** 2013.10.07. 21:55:35
pudingot (csontfőzetből kivont zselatin + rizspor + instant kakaó) egyen az, akinek két anyja van!
**büdösmackó** 2013.10.07. 21:56:48
LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2013.10.07. 22:29:37
ellenben legalább mindehhez a produktum is iszonyatosan néz ki, pláne nekem, aki gyerekként is kínosan ügyelt arra, hogy a tejbegrízről úgy kanalazza le a kakaót, hogy szép fehér maradjon alatta! mondjuk biztos finom, bár porból pudingot csak azok főznek, akik az indusztriális élelmiszerlobbit támogatják, szóval legközelebb ne légy rest, és a faszántos háztáji tejből és tojásból tessen összedobni egy tisztességes főzött krémet, rendes csokoládéval, ami mondjuk nem Tibi vagy Boci!
viszont Szörcsinek a repedtsarkú idősanyját, hogy gyanútlanul végigolvastam azt a kibaszott hosszú posztot, ami még kész sincs!!!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:40:52
Én nem gondolom ezt, ellenben a sufni-alkoholkészítés nagymesterét idéztem, jelesül téged...
Egyébként azt ne mondd már, hogy a borban jobban érződik a szőlő kiváló aromája, mintha a szőlőt magában ennéd... Ugyebár ez nonszensz!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:44:47
Párizsi?! Magánál tetszik lenni, kiskezitcsókolom?! Párizsit a vásott ülepű fűlzsír-pöckölgető büdös pronyók szoktak enni. Én sonkánál még soha nem adtam alább, hahó!
(Ha valaki fel akarna világosítani arról, hogy készül a sonka, nyomatékosan kérem, ne tegye! Inkább szopogasson patkánymérget, vagy valami...)
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:47:53
Ha azt hiszed, cirógatja önbecsülésem a balszfémiába hajló ömlengésed, hát alaposan tévedsz! Most, hogy tudom, te is előszeretettel fogyasztod a rizskochot, szent meggyőződésem, hogy az elkövetkező húsz évben sohasenem fogok enni többet!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.07. 23:54:33
Ez csak azt jelenti, hogy igazi nő vagy, aki mosogatásra termett! Ha felém fúna a szél, ne habozz, csöngess fel legott, majd találok neked valami melót, ahol kiélheted a kreativitásod! Pl. a wc hónapok óta nem látott domestost...
Egyébként ez a Dr, 5ker prémium csokipuding kimondottan kurvajó, még csokidarabok is voltak a zacsiban, úgy ám!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 00:02:08
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 00:28:03
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 00:40:23
Mióta vélelmezed, hogy szánalmas lesz az új mostohaapád, nagyon elszaladt veled a ló, hallod e!
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 01:15:59
szanalmas 2013.10.08. 07:41:22
Gyermekeim, viselkedjetek, mer' szobafogság lesz és zsebpénzt se kaptok!
porhanyós · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 12:02:44
Ha ősei mivoltjából valami örökletesség szorult garatjába, az ott lappangó parázs felfrissíti az amúgy már a kiszáradástól nehezen rágható házifüstölőt nem látott sonkát.
E különleges tehetségének okán érthető a rizskoch hidegen való ajánlása, mivel a nyelés következtében a parázson áthaladó, nyállal keveredett rizspép mire a gyomrába ér, eléri a minimum 42 fokot, minek következtében irigykedhetünk különleges melegítő funkciójához, minek okán nem kell a káros mikrohullámok segítségét igénybe vennie, ha maradék étket valamilyen oknál fogva melegen szívesebben szeretné fogyasztani.
A fekélyével vigyázzon kérem, mert ha bármilyen alkohol tartalmú italt tetszik fogyasztani, az minden esetben égett szesszé válik, kivéve a bor esetében, mihez még a pohárban hozzákevernék némi cukrot, kevéske fahéjat, mi a forralt bor esetében kihagyhatatlan.
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 12:40:00
csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2013.10.08. 13:49:10
megszokács · http://kifoztem.blog.hu 2013.10.08. 15:34:45
kifoztem.blog.hu/api/trackback/id/5555484?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201310
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:04:53
Ez a slendriánság nem lep meg, elvégre mióta nem jelennek meg a klasszikus nyomtatott formában, ráadásul még a Reakció nevet is lecserélték, végzetesen beleszürkültek a nemzetközi karvalytőkések által kegyelemkenyéren tartott magyar blogszféra kipás szekértolói közé...
De azt feltétlenül a javukra kell írnom, hogy legalább ízlésük van!
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:09:45
Én nem is füstölt sonkára gondoltam - az nyilván húsból készül, ahogy öregapáink, és az ő öregapáik csinálták vala -, hanem amit a húspultokban szoktak szeletelni 2300 ft/kg áron. Tartok tőle, hogy az is csak úgy készül, mint a párizsinak csúfolt emulgeálószerekkel sűrített víz, de a nyugodt alvásom végett, nem kívánom mindezt tényekkel is alátámasztatni! Ha érted, hogy mondom...
"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2013.10.08. 16:11:21
Ez a tepsi számomra is rejtély. Nem rémlik, hogy valaha kaptam, vagy vettem volna, szóval gyanús, hogy a lakással együtt tettem rá szerint még évekkel korábban. Mindenesetre örök darab, nem cserélném el azonos tömegű aranyra se!